RODE NT2 czy NT1000
RODE NT2 czy NT1000
Więc od dłuższego czasu szukam mikrofonu do kabiny. Ma służyć do wokalu. Na początku byłem zajarany Octavą mkl2500 ale obecnie jest do dostania. Z braku laku przejżałem znów polowę internetu, w tym archiwum forum EiS. Po wielu namysłach dochodzę do wniosku, że do moich potrzeb lepszy będzie mikrofon tranzystorowy. Notabene już posiadam lampę w przedwzmacniaczu TLAudio i boję się, że mikrofon lampowy zbyt zamydli i zmiękczy nagrywany wokal. Zatem teraz mam inny problem jaki tranzystor? Cena: około 1500 najlepiej z uchwytem elastycznym. Obecnie pracuję z C1000 AKG i zaczyna mnie irytować jego płaskie brzmienie i mało atrakcyjna góra... może po prostu sie osłuchałem. Byłem w salonie z mikrofonami i bardzo spodobały mi się konstrukcje RODE. Konkretnie dwa modele: NT2 i NT1000. Pierwszy z nich poraził mnie aksamitnością brzmienia średnich i wyższych partii głosu. Drugi z kolei jest mocarnie wykonany i prawie nie ma szumów!. Teraz mam dylemat. Co wybrać. Oba kosztują podobnie. NT2 jest w komplecie z elastycznym koszyczkiem i stoi niecałe 2000. NT1000 z kolei kosztuje 1500 ale trzeba dokupic koszyk za 450pln!!! Co za cena??!! (można dopasować z jakiegos MXL?). Tak więc prosze osoby mające do czynienia z tymi konstrukcjami o rzeczową opinię.
- stereophonic
- Kontakt:
Re: RODE NT2 czy NT1000
Co za cena??!! (można dopasować z jakiegos MXL?). Tak więc prosze osoby mające do czynienia z tymi konstrukcjami o rzeczową opinię. ...
Skoro przeszukałeś forum E&S to powinieneś się z oriętować ze z MXL-am sa problemy , osobiście odradzał bym Ci ten mikrofon, bardzo szybko zmęczy Cię ich barwa , wszystkie maja dosyć poważnie podbita gore ,
Niektórzy na tym forum pisali o problemach w czasie miksu .
przeczytaj kilka ostatnich postow
Skoro przeszukałeś forum E&S to powinieneś się z oriętować ze z MXL-am sa problemy , osobiście odradzał bym Ci ten mikrofon, bardzo szybko zmęczy Cię ich barwa , wszystkie maja dosyć poważnie podbita gore ,
przeczytaj kilka ostatnich postow
Pozdrawiam Stereophonic
przeczytaj kilka ostatnich postow ...
Wydaje mi sie, że koledze chodziło raczej o uchwyt elastyczny. Niestety nie wiem czy można dopasować.
przeczytaj kilka ostatnich postow ...
Wydaje mi sie, że koledze chodziło raczej o uchwyt elastyczny. Niestety nie wiem czy można dopasować.

- stereophonic
- Kontakt:

Choroba rzeczywiscie

Pozdrawiam Stereophonic