witam,
montuje system odsluchowy dla malego zespolu wokalnego, maly mikser, wzmacniacz sluchawkowy i sluchawki, calosc dziala na takiej zasadzie:
-do malego miksera podlaczone sa 4 mikrofony dynamiczne
-uzyta jest pelna korekcja barwy, gain i panorama
-wyjsciem sumy sygnal wypuszczony jest na 4 kanalowy wzmacniacz sluchawkowy
-ze wzmacniacza sluchawkowego wychodza 4 kable z sluchawkami dla kazdej osoby
i teraz sedno sprawy, mikser nie ma directow, ale ma inserty, i wedlug podpowiedzi z tego forum przygotowalem kable, ktore wypuszczaja sygnal przed korekcja z tych wlasnie gniazd insertowych, i sygnal ten idzie na mikser glowny na ktorym realizowana jest pelna korekcja sygnalu "na przody", ale powiedzcie mi drodzy fachowcy co bedzie jesli na tym mikserze "na przody" akustyk bedzie mial wlaczony PHANTOM ? czy napiecie nie "wleci" na moj mikser odsluchowy i nie rozpierdzieli mi czegos ?
bardzo bede wdzieczny za pomoc, 28 stycznia mam probe generalna przed koncertem i tam wlasnie chce podpiac juz cala instalacje, wiec nie chcialbym sie zdziwic ;)
Insert => direct
Re: Insert => direct
...Trzeba uważać z "wyjmowaniem" sygnału z gniazd INSERT, bo sygnał ten, bardzo często jest odwrócony w fazie, o czym czasami informują obstrukcje usługi.
A miksowanie sygnałów odwróconych w fazie.....
...
ten mikser to Spirit E6, nie widze zeby w instrukcji pisali o przeciwfazie, tak wogole to dzieki za zainteresowanie tematem, a mozesz mi powiedziec co z tym phantomem ?
A miksowanie sygnałów odwróconych w fazie.....
...
ten mikser to Spirit E6, nie widze zeby w instrukcji pisali o przeciwfazie, tak wogole to dzieki za zainteresowanie tematem, a mozesz mi powiedziec co z tym phantomem ?
no tak, i odpowiedz w sumie przyszla sama, skoro mikrofony wchodza w malym mikserze w gniazda MIC i sa juz po wzmacniaczach, i insertami wychodza juz jako sygnal liniowy to przeciez mozna je wpiac w mikser glowny w wejscia LINE, ktore sa poza Phantom'em... hehe, elegancko ;) dobrze mysle ?
elegancko... to zamykamy temat ;)