Jakie radio z zapisem cyfrowym?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
danarasz

Jakie radio z zapisem cyfrowym?

Post autor: danarasz » niedziela 10 kwie 2005, 21:22

Szukam jakiegoś mikro-radia z możliwością nagrywania na pamięć CF lub inną. Coś jak Creative MuVo, ale żeby nagranie było w jakimś standardowym, przyzwoitym WAV lub MP3 i żeby start nagrania był realizowany natychmiastowo, jakimś przyciskiem, a nie po przedzieraniu się przez kolejne MENU. Chodzi mi o to, żeby podczas słuchania radia np. w samochodzie luib w plenerze można było natychmiast nagrać jakąś audycję lub muzykę. Kiedyś były kasetowce, startowały z nagraniem natychmiast. Teraz jest mnóstwo sprzętu wszelakiego, a jakoś nie mogę nic dla siebie znaleźć. Może jakieś samochodowe radio ma funkcje nagrywania na wymienną pamięć?

Zbynia

Re: Jakie radio z zapisem cyfrowym?

Post autor: Zbynia » niedziela 10 kwie 2005, 21:43

z tego co sie orientuje to nie ma nic takiego...

zobacz moze minidisc potrafi nagrac z radia(model z radiem) ale watpie...

radia samochodowe tez kiedys mialy taka mozliwosc(widzialem jakies sony ale to dawno)

Kalafior

Post autor: Kalafior » poniedziałek 11 kwie 2005, 13:07

MP3 player'y Iriver z serii iFP mają taką funkcję. Mam iFP 795 i sporo razy wciskałem już magiczny, natychmiastowy przycisk nagrywania z radia jak coś ciekawego leciało.
[addsig]
Amateur

Awatar użytkownika
mc_iek

Post autor: mc_iek » poniedziałek 11 kwie 2005, 13:44

...Szukam jakiegoś mikro-radia z możliwością nagrywania na pamięć CF lub inną. (...)

Widziałem niedawno na Allegro samochodowe radio Sony MD z możliwością nagrywania ale już nie widzę więc nie podam modelu...

... a tak sobie czasem cos dłubnę w dźwiękach...

Awatar użytkownika
mc_iek

Post autor: mc_iek » poniedziałek 11 kwie 2005, 13:49

......Szukam jakiegoś mikro-radia z możliwością nagrywania na pamięć CF lub inną. (...)

Widziałem niedawno na Allegro samochodowe radio Sony MD z możliwością nagrywania ale już nie widzę więc nie podam modelu...

...

O znalazłem!

radyjko ma symbol: SONY MDX-C800REC

danarasz

Post autor: danarasz » poniedziałek 11 kwie 2005, 13:56

Dzięki za odpowiedź. Rzeczywiście ciekawe urządzenie. A jak wygląda sprawa jakości nagrań? Nie ma przypadkiem jakichś głupich ograniczeń pasma lub warunkówl typu - z FM tylko MONO itp?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mc_iek

Post autor: mc_iek » poniedziałek 11 kwie 2005, 13:59

...Dzięki za odpowiedź. Rzeczywiście ciekawe urządzenie. A jak wygląda sprawa jakości nagrań? Nie ma przypadkiem jakichś głupich ograniczeń pasma lub warunkówl typu - z FM tylko MONO itp?

Pozdrawiam...

W życiu nie widziałem takiego radia na własne oczy więc jestem lajkonikiem w tej materii...

Kalafior

Post autor: Kalafior » poniedziałek 11 kwie 2005, 14:16

Jest opcja wyboru jakości nagrywania, bo wiadomo że im lepiej tym bardziej pożera pamięć, a audycje "gadane" super jakości nie potrzebują. Jest stereo i jakichś ograniczeń co do różnych fal i stacji nie zauważyłem. Może zbanowane jest Radio Maryja, ale nie wiem dokładnie, bo jeszcze stamtąd nie nagrywałem :).

Po dokładną specyfikcję wejdź sobie na sronę iRivera albo na allegro, bo tam niektórzy gostkowie dają spore opisy.

[addsig]
Amateur

ODPOWIEDZ