E-MU 1820m - nagranie zacina się po kilku sekundach
E-MU 1820m - nagranie zacina się po kilku sekundach
Wrzucam sciezke stereo(podklad) i zaczynam nagrywac wokal,a po kilku sekundach przestaje nagrywac.miernik "stereo in" w cubase tez przestaje reagowac(w panelu E-MU caly czas reaguje).Po odczekaniu kilkunastu sekund znow sie nagrywa,az w koncu calkowicie sie zamula.Po zwiekszeniu bufora "asio buffer latency" do np 50ms,nagranie wokalu wydluza sie do ok 15 sekund i pozniej dzieje sie to samo,przestaje nagrywac.Jezeli jeszcze zwieksze bufor,odtwarzanie podkladu sie zacina i tez nic nie mozna zrobic.Wydaje mi sie ze mam blednie skonfigorowany panel device setup w cubase.Mam Athlona Bartona 1,9GHz,512MB DDR 400MHz,plyta Asus,wiec nie wydaje mi sie zeby komp byl za slaby.Pozostaje jeszcze opcja blednych ustawien w panelu E-MU.Bardzo prosze o pomoc,najlepiej forumowiczow kozystajacych z E-MU i Cubase.
Dzieki wielkie za konkretna pomoc.
Dzieki wielkie za konkretna pomoc.
Re: E-MU 1820m - nagranie zacina się po kilku sekundach
more data!
jaki system operacyjny, JAKA płyta Asus (na jakim chipsecie), jakie (dokładnie dyski), jak skonfigurowane?
jaki system operacyjny, JAKA płyta Asus (na jakim chipsecie), jakie (dokładnie dyski), jak skonfigurowane?
More data:
- czy uzywasz sterownikow ASIO E-MU?
- czy kontrolujesz VST Performance? Czy to CPU sie 'zaczerwienia'?
- Jakich/ilu wtyczek uzywasz?
...
- czy uzywasz sterownikow ASIO E-MU?
- czy kontrolujesz VST Performance? Czy to CPU sie 'zaczerwienia'?
- Jakich/ilu wtyczek uzywasz?
...
Jestem muzykiem; gram na skrzypcach el., klawiszach, gitarze... zapraszam na moja strone: www.ovca.republika.pl oraz strone zespolu BORDERLINE: www.borderline.art.pl !!!
System Win XP Pro SP1,Asus A7N8X Deluxe; chipset NVIDIA nForce2 SPP (Ultra400) ,dysk Samsung SATA 160GB.
Korzystam z Asio.Dziwne jest to ze VST Performance jest lekko powyzej zera.W momencie nagrania nie korzystam z zadnych wtyczek.
Chcialbym nadmienic ze wczesniej posiadalem interfejs Audiophile USB i wszystko szlo jak nalezy,ustawienia byly na najmniejsza latencje i nic sie nie cielo(mimo korzystania z kilku wtyczek).
Dzieki za wszelka pomoc.
Korzystam z Asio.Dziwne jest to ze VST Performance jest lekko powyzej zera.W momencie nagrania nie korzystam z zadnych wtyczek.
Chcialbym nadmienic ze wczesniej posiadalem interfejs Audiophile USB i wszystko szlo jak nalezy,ustawienia byly na najmniejsza latencje i nic sie nie cielo(mimo korzystania z kilku wtyczek).
Dzieki za wszelka pomoc.
Dysk podzielony na 3 partycje,system plikow NTFS.
dysk Samsung SATA 160GB.
stawiam na interfejs SATA, poczytaj wątek o SATA który dopiero co był, a zwłaszcza wypowiedź JackaH
stawiam na interfejs SATA, poczytaj wątek o SATA który dopiero co był, a zwłaszcza wypowiedź JackaH
...dysk Samsung SATA 160GB.
...
ok,zaraz obadam.
...
ok,zaraz obadam.
...dysk Samsung SATA 160GB.
...
...tez zaczalbym od tego (bo tez sledzilem watek z SATA) - tyle ze w VST Performance na 'chlopski rozum' powinna w takim razie dolna linijka sie 'zaczerwieniac' - jak to wyglada u ciebie? (HD)
...
...tez zaczalbym od tego (bo tez sledzilem watek z SATA) - tyle ze w VST Performance na 'chlopski rozum' powinna w takim razie dolna linijka sie 'zaczerwieniac' - jak to wyglada u ciebie? (HD)
Jestem muzykiem; gram na skrzypcach el., klawiszach, gitarze... zapraszam na moja strone: www.ovca.republika.pl oraz strone zespolu BORDERLINE: www.borderline.art.pl !!!
...tez zaczalbym od tego (bo tez sledzilem watek z SATA) - tyle ze w VST Performance na 'chlopski rozum' powinna w takim razie dolna linijka sie 'zaczerwieniac' - jak to wyglada u ciebie? (HD)...
VST performance pokazuje obciążenie procesora wątkiem obsługującym silnik VST, czyli związanym z obliczeniami w mikserze i wtyczkach, a niekoniecznie przestoje związane z zajętością transmisji z/do pamięci przez kanały DMA
VST performance pokazuje obciążenie procesora wątkiem obsługującym silnik VST, czyli związanym z obliczeniami w mikserze i wtyczkach, a niekoniecznie przestoje związane z zajętością transmisji z/do pamięci przez kanały DMA
......tez zaczalbym od tego (bo tez sledzilem watek z SATA) - tyle ze w VST Performance na 'chlopski rozum' powinna w takim razie dolna linijka sie 'zaczerwieniac' - jak to wyglada u ciebie? (HD)...
---------------------------------------------------------------
VST performance pokazuje obciążenie procesora wątkiem obsługującym silnik VST, czyli związanym z obliczeniami w mikserze i wtyczkach, a niekoniecznie przestoje związane z zajętością transmisji z/do pamięci przez kanały DMA...
...mialem na mysli DOLNY wskaznik z VSTPerf: Disk (no chyba ze w nowszych Cubase'ach nie ma juz tego wskaznika...)
---------------------------------------------------------------
VST performance pokazuje obciążenie procesora wątkiem obsługującym silnik VST, czyli związanym z obliczeniami w mikserze i wtyczkach, a niekoniecznie przestoje związane z zajętością transmisji z/do pamięci przez kanały DMA...
...mialem na mysli DOLNY wskaznik z VSTPerf: Disk (no chyba ze w nowszych Cubase'ach nie ma juz tego wskaznika...)