Ja pracuję na RODE'ach od samego początku i moim skromnym zdaniem są to bardzo dobre mikrofony. Co prawda mają charakterystyczne jasne brzmienie, co niektórym może się nie podobać, ale to już kwestia gustu.
Jeżeli lubisz jasne i soczysto syczące wokale to polecam. Chociaż nie rozumię dlaczego Rode NTK ? Polecam w tej cenie jedo młodszego brata który go przewyższa i dostał całą masę nagród i wyróżnień - Rode K2.
Posiadam go i naprawdę jestem zadowolony. Co prawda są wokaliści przy których ten mikrofon się nie sprawdza ale tak jest z wszystkimi mikrofonami z tej średniej półki. Jedynym znanym mi mikrofonem który jest neutralny i dobrze brzmi na każdym wokaliście to Neumann U87, tylko że ten stary - te nowe wydania U87i już jakoś tak nie brzmią :)
Pozdrawiam
Rode NTK
Re: Rode NTK
...bez ciemności nie ma snów...
Groove Tubes ... GT57 lub GT66 - szczerze polecam.
Właśnie przeglądałem strony GT i Musictoolz i zainteresował mnie bardzo GT 66. M.in. ze względu na lampę, nie tylko z sonicznych względów
Czy miałeś możliwość porównać go z Rode K2?
A przy okazji - kto orientuje się w aktualnej cenie K2? Bo jakoś nie mogę znaleźć...
Pozdrówka - Leff
Właśnie przeglądałem strony GT i Musictoolz i zainteresował mnie bardzo GT 66. M.in. ze względu na lampę, nie tylko z sonicznych względów

A przy okazji - kto orientuje się w aktualnej cenie K2? Bo jakoś nie mogę znaleźć...
Pozdrówka - Leff
Leff - Szczecin
Pozdrówka - Leff...
Ja kupiłem w Musicsore [ www.musicstore.com ] a teraz kosztuje on 599 Euro czyli około 2300 zł :)
Pozdrawiam
Pozdrówka - Leff...
Ja kupiłem w Musicsore [ www.musicstore.com ] a teraz kosztuje on 599 Euro czyli około 2300 zł :)
Pozdrawiam
...bez ciemności nie ma snów...
...Groove Tubes ... GT57 lub GT66 - szczerze polecam.
Pozdrówka - Leff...
Wolę GT.

Pozdrówka - Leff...
Wolę GT.