Mam problem z samplerem Emu E 6400 ultra.
Po odpaleniu i przejsciu do disk - browse
sampler widzi poprawnie stację dysków, dwa rozszerzenia, ale nie chce "poprawnie" zobaczyć dysku twardego. Zamiast dużej ikony dostępnej dotychczas pojawia się jakiś mały prostokącik ...
Po najechaniu na folder i wyborze LOAD pojawia się informacja że nie ma żadnych banków w folderze ...
Tak jakby przestał widzieć twardziela, lub dysk padł ...
Czy ktoś zetknął się z takim problemem ?
Co robić z tym problemasem?
E-mu Ultra - problem z HD
Re: E-mu Ultra - problem z HD
Czy słyszysz normalne odgłosy pracy dysku? Szczególnie przy rozruchu łatwo wychwycić charakterystyczny szum.
...Czy słyszysz normalne odgłosy pracy dysku? Szczególnie przy rozruchu łatwo wychwycić charakterystyczny szum....
no tak nawet jest info "mounting ide drive" i trwa to ułamek sekundy i nic nie slychać
no tak nawet jest info "mounting ide drive" i trwa to ułamek sekundy i nic nie slychać

AJP
Kurczę, wygląda to kiepsko. Jeśli sprawdziłeś wszystkie kable (może coś się jednak poluzowało?), to jeszcze proponowałbym sprawdzić sam dysk u kogoś posiadającego sampler serii Ultra (jeśli jesteś z Wrocłowia, to mogę sprawdzić u siebie).
Kurczę, wygląda to kiepsko. Jeśli sprawdziłeś wszystkie kable (może coś się jednak poluzowało?), to jeszcze proponowałbym sprawdzić sam dysk u kogoś posiadającego sampler serii Ultra (jeśli jesteś z Wrocłowia, to mogę sprawdzić u siebie).