Czym otworzyć pliki *.bin

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Elfuello

Re: Czym otworzyć pliki *.bin

Post autor: Elfuello » piątek 05 maja 2006, 12:32

...W poszukiwaniu sampli perkusyjnych znalazłem spkowane archiwum. Rozpakowalem a tu jakies pliki z rozszerzeniami dla mnie obcymi. Niemal calość mieści się w pliku z rozszerzeniem bin. Czym to otworzyć? Proszęo pomoc! ...

Nie chciałbym być złośliwy, ale rozumiem, że trudno jest zdobyć informację dotyczące spraw muzycznych, studyjnych, nagrania itp.

Ale człowieku!!!....wpiszesz w GOOGLE hasło "rozszerzenie .bin" "pliki bin" i masz mnóstwo odpowiedzi. Poza tym w złym dziale pytasz. Nie w szufladce "MAM PYTANIE", lecz powinieneś, jesli już, zadać to pytanie w "DOPIERO ZACZYNAM". Jestem ciekaw jak się zabierasz za sprawy muzyczne, które wymagają intensywnego myślenia....a nie radzisz sobie z najprostszą rzeczą, jaką jest wyszukiwarka google, pliki IMAGE różnych rodzajów etc. Ehhh.......co raz więcej amatorów

LUDZIE!! MYŚLCIE i czytajcie!!! Już minęły czasy, gdzie wszystko było tylko po angielsku....
[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite

mnem

Post autor: mnem » piątek 05 maja 2006, 12:46

......W poszukiwaniu sampli perkusyjnych znalazłem spkowane archiwum. Rozpakowalem a tu jakies pliki z rozszerzeniami dla mnie obcymi. Niemal calość mieści się w pliku z rozszerzeniem bin. Czym to otworzyć? Proszęo pomoc! ...

Nie chciałbym być złośliwy, ale rozumiem, że trudno jest zdobyć informację dotyczące spraw muzycznych, studyjnych, nagrania itp.

Ale człowieku!!!....wpiszesz w GOOGLE hasło "rozszerzenie .bin" "pliki bin" i masz mnóstwo odpowiedzi. Poza tym w złym dziale pytasz. Nie w szufladce "MAM PYTANIE", lecz powinieneś, jesli już, zadać to pytanie w "DOPIERO ZACZYNAM". Jestem ciekaw jak się zabierasz za sprawy muzyczne, które wymagają intensywnego myślenia....a nie radzisz sobie z najprostszą rzeczą, jaką jest wyszukiwarka google, pliki IMAGE różnych rodzajów etc. Ehhh.......co raz więcej amatorów

LUDZIE!! MYŚLCIE i czytajcie!!! Już minęły czasy, gdzie wszystko było tylko po angielsku....

...

Nie rozumiem czemu taqk się podniecasz. Skoro wszystko jest w internecie to jaki jest sens utrzymywania tego forum w ogóle?

Zresztą wpisz w google bin to Ci wyskoszą obrazy płytek i bin Laden.

Poza tym jak nie chcesz pomóc to z łaski swojej nie pisz bzdetów i nie offtopuj. Nie wprowadzasz żadnej nowej jakości tylko stwierdzasz ogólne fakty.

Skoro cię tak bardzo to gryzie to możesz nie kożystać z tego forum, albo nie czytać postów, tyle. Ostatnio zauważyłem, że gryzie to kilka osób na tym forum z wysoką erudycją - naprawdę nikt was nie zmusza do czytania ani odpisywania. Nie chcecie pomagać to nie. Tak czy siak, jak dany temat był to ADMIN go usuwa i nie ma problemu.

Poza tym, jak wpisze zapytanie tutaj to nastęny człowiek, który będzie tego szukał właśnie znajdzie ten post - i to raczej przemawia za. W google tylko wyszukujesz i nic nie tworzysz, natomiast tutaj powstaje jakjaś spuścizna dla innych poszukiwaczy.

Awatar użytkownika
Elfuello

Post autor: Elfuello » piątek 05 maja 2006, 12:54

Zresztą wpisz w google bin to Ci wyskoszą obrazy płytek i bin Laden.

Już widzę , że jesteś na tym samym poziomie inteligencji co człowiek pytający o BIN.

Wpisałem w GOOGLE "pliki bin" i drugi rządek od góry mam:

"Forum Entera :: Zobacz Temat - Pliki BIN i CUE" - wszystko wytłumaczone.

Czy nie na tamtym forum powinny być tego typu pytania? Już bez przesady.:-x

To forum jest po to, by uzyskać informacje dot. muzyki, nagrania itp.

Sam się złoszczę na łebków, którzy ciągle brzęczą , ze jest wyszukiwarka, ale tutaj aż ręce mi opadły, że takie pytanie miało miejsce o plik BIN.

ŻENADA.

"naprawdę nikt was nie zmusza do czytania ani odpisywania."

- naprawdę nie ma powodu, by zaśmiecać to cenne forum i vademecum wiedzy o sprzęcie muzycznym itp. pytaniami typu "Mam CD z plikiem setup.exe oraz data1.cab i nie wiem jak to uruchomić".

[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite

mnem

Post autor: mnem » piątek 05 maja 2006, 13:19

...Zresztą wpisz w google bin to Ci wyskoszą obrazy płytek i bin Laden.

Już widzę , że jesteś na tym samym poziomie inteligencji co człowiek pytający o BIN.

Sam się złoszczę na łebków, którzy ciągle brzęczą , ze jest wyszukiwarka, ale tutaj aż ręce mi opadły, że takie pytanie miało miejsce o plik BIN.

ŻENADA.

- naprawdę nie ma powodu, by zaśmiecać to cenne forum i vademecum wiedzy o sprzęcie muzycznym itp. pytaniami typu "Mam CD z plikiem setup.exe oraz data1.cab i nie wiem jak to uruchomić".

...

Ale właśnie w tym problem, że plik z rozszeżeniem *.iso to nie jest obraz płyty i w tym kontekście się pytałem.

Właściwie to miałem bronić tezy o iso, a nie o bin, dlatego się zakałapućkałem w poprzednim poście.

Wlaśnie chodzi o to, że to mogą być też są pliki do tego typu stprzętu:

http://www.mpcsounds.com/akai_mpc_3000.php

I to nie ma niewiele wspólnego z obrazami płytek, które wyszukałeś. A mi naprowadzenie na AKAI pomogło. Bez tego bym nie znalazł odpowiedzi a tak mogłem wpisać w google "Akai iso" i znalzłem dokładnie to, czego szukałem i nawet więcej. Tak więc dzięki za podpowiedź.

Ale przyznaję racje - w przypadku "normalnych" obrazów płytek pytanie świadczy o lenistwie. Bo faktycznie na innych forach jest to wytłumaczone. I tutaj to nie jest miejsce na takie pytania.

Tak więc admin powienien usunąć ten temat.

leonx2

Post autor: leonx2 » piątek 05 maja 2006, 19:16

......Zresztą wpisz w google bin to Ci wyskoszą obrazy płytek i bin Laden.

ŻENADA.

...

Ale właśnie w tym problem, że plik z rozszeżeniem *.iso to nie jest obraz płyty i w tym kontekście się pytałem.

Właściwie to miałem bronić tezy o iso, a nie o bin, dlatego się zakałapućkałem w poprzednim poście.

Wlaśnie chodzi o to, że to mogą być też są pliki do tego typu stprzętu:

http://www.mpcsounds.com/akai_mpc_3000.php

I to nie ma niewiele wspólnego z obrazami płytek, które wyszukałeś. A mi naprowadzenie na AKAI pomogło. Bez tego bym nie znalazł odpowiedzi a tak mogłem wpisać w google "Akai iso" i znalzłem dokładnie to, czego szukałem i nawet więcej. Tak więc dzięki za podpowiedź.

Ale przyznaję racje - w przypadku "normalnych" obrazów płytek pytanie świadczy o lenistwie. Bo faktycznie na innych forach jest to wytłumaczone. I tutaj to nie jest miejsce na takie pytania.

Tak więc admin powienien usunąć ten temat.
...

plik z rozszerzeniem " iso" jest obrazem płyty!!!

Inna sprawa że ten obraz może zawierać różne dane m.in Akai.

I w zwiazku z tym dane te mogą być niewidoczne w kompie , chyba ze użyjesz specjalnie jakiegoś softu , tak jak w przypadku danych z Akaia

mnem

Post autor: mnem » piątek 05 maja 2006, 20:02

plik z rozszerzeniem " iso" jest obrazem płyty!!!

Inna sprawa że ten obraz może zawierać różne dane m.in Akai.

I w zwiazku z tym dane te mogą być niewidoczne w kompie , chyba ze użyjesz specjalnie jakiegoś softu , tak jak w przypadku danych z Akaia

...

no jasne - ale mi się nagrało "nic" na tej płytce - po prostu nic tam nie ma. skoro to jest jakiś obrazto dlaczego system nic nie widzi? Nie ma żadnych ukrytych plików, po prostu null. Pomyślałem, że iso jest zepsute w którymś miejscu. Albo trzeba jakiś specjalny system plików wybrać przy nagrywaniu.

Oczywiście użyje jakiegoś softu na tej płytce, a jak się nie da to na samym obrazie, który mam na dysku. Ale do diabła ja ex nihilo wiedzy nie generuję. Poza tym, żeby sprawnie myśleć trzeba mieć już jakąś wiedzę, jakieś doświadeczenia, żeby móc wnioskować trafnie. Z pustego i Salomon nie naleje.

Ale ponieważ było zaznaczone, że to są próbki to zacząłem się zastanawiać nad inną procedurą ich odczytania niż standardowa procedura nagrania takiego iso. Itd.

Dobra, zakończmy jałową dyskusję i usuńmy ten temat.

ODPOWIEDZ