Witam
Model Rolanda jest obecny na naszym rynku od dluższego czasu.
Nowośc Yamaha jest nowy ale czy mozna porownać??
Od razu chcę z porownania wylączyc to, że Yamaha ma wbudowane nagłosnienie..Chcialbym zwrócić uwagę na barwy (jakośc pianin) i współpracy z kompem..
kilka info poniżej
Yamaha CP300
Roland Rd 700SX
Roland RD 700-SX vel Yamaha CP300
Re: Roland RD 700-SX vel Yamaha CP300
Roland jest jakieś 8 kilo lżejszy. :>
Yamaha ma głośniki - ale nie wiem po co mi głośniki w stage piano. DO grania w domu oczywiście plus.
Czy Yamaha ma możliwość rozbudowy brzmenia (wiem, że Roland ma - karty SRX - drogie)
Nie wiem jak gada ta Yamaha, ale Roland pod względem brzmienia naprawdę się poprawił od ostatniego modelu Rd 700, po prostu rewelka.
Rd-700sx ma bardzo dobrą klawiaturę. Yamaha tradycyjnie będzie pewnie miała gorszą klawiaturę, ale lepsze brzmienia.
Nic, trzeba będzie iśc i pograć.
Yamaha ma głośniki - ale nie wiem po co mi głośniki w stage piano. DO grania w domu oczywiście plus.
Czy Yamaha ma możliwość rozbudowy brzmenia (wiem, że Roland ma - karty SRX - drogie)
Nie wiem jak gada ta Yamaha, ale Roland pod względem brzmienia naprawdę się poprawił od ostatniego modelu Rd 700, po prostu rewelka.
Rd-700sx ma bardzo dobrą klawiaturę. Yamaha tradycyjnie będzie pewnie miała gorszą klawiaturę, ale lepsze brzmienia.
Re: Roland RD 700-SX vel Yamaha CP300
...
Dokładnie. Bo opinie mogą być skrajnie różne. Mi np klawiatury fortepianowe Rolanda kompletnie 'nie leżą' - mam jakieś takie gąbczaste skojarzenia (coś jak Legnica stojąca w jednej z sal mojej szkoły

Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...