Sound & More

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
PeterLucas

Re: Sound & More

Post autor: PeterLucas » piątek 21 kwie 2006, 14:08

......Siemka,

Wyszło z tego studio kilka projektów odnoszących sukces:

Soundtrack "Tylko mnie kochaj"

De Mono "Siedem Dni"

Udźwiękowienie "Moja Krew" (TVN-owska produkcja)

Nagranie kilku partii do płyty Beaty Kozidrak "Teraz Płynę"

Płyta "Kat-a"

A obecnie nagrywa tasm Gordon Haskell

Słyszałem tą płytkę Beaty, jest potwornie zmasakrowana kompresorem/limiterem, podobnie jak nowa płytka depeszów o czym było jakiś czas temu na forum:/...

Soundtrack jest okey !!!!

De Mono "Siedem Dni" jakaś taka strasznie sucha, nie klei się !!!

Awatar użytkownika
KamilFX

Post autor: KamilFX » piątek 21 kwie 2006, 16:30

Dziękuję za odpowiedzi.

Zastanawia mnie właśnie dlaczego na stronie nie zamiescili jeszcze zadnej dyskografii no i tez nie ma cen jak ktos tu wspomniał.

Pozatym zastanawia mnie kto wywalił tyle pieniędzy w sprzęt i nie zrobil dobrych pomieszczeń ktore mają tam około 3 m wysokości. Mało troszkę.

A dla kolegi który napisał ze homerecording zdominuje technologię to napiszę, że powoli homerecording zamiera śmiercią naturalną bo wielu ludzi przekonało się że warto jednak zainwestowac w studio. Wiadomo, że w domu zawsze jakieś partie można nagrać, skolekcjonowac sample czy zaprogramowac coś w MIDI ale żeby od razu miał zdominować technologię. Wątpię.
Nie ma co

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » piątek 21 kwie 2006, 16:37

...Jankilewicz i Smołokowski (...) obydwoje...

Dobre

Awatar użytkownika
shearly

Post autor: shearly » piątek 21 kwie 2006, 18:41

...Pozatym zastanawia mnie kto wywalił tyle pieniędzy w sprzęt i nie zrobil dobrych pomieszczeń ktore mają tam około 3 m wysokości. Mało troszkę.

I to jest odpowiedź na pytanie, dlaczego tyle osób nagrywa bębny u Winka Chrósta. Bo dobrze brzmią. Nie mówię, że w sound and more brzmią źle, nie wiem, nie słyszałem. Ale sprzęt to tylko środek do celu. Fajnie na ten temat opowiadał Andrzej Smolik- jak wymienił graty budżetowe na te 'lepsze' zauważył, że w zasadzie nie jest kosmicznie lepiej...
...phi...

Awatar użytkownika
force

Post autor: force » piątek 21 kwie 2006, 23:37

Fajnie na ten temat opowiadał Andrzej Smolik- jak wymienił graty budżetowe na te 'lepsze' zauważył, że w zasadzie nie jest kosmicznie lepiej......

Dla Smolika nic nie jest lepsze, bo w końcu:" Steve Vai gra wieśniackie solówki"
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7

Awatar użytkownika
ElvisKing

Post autor: ElvisKing » sobota 22 kwie 2006, 00:08

...napiszę, że powoli homerecording zamiera śmiercią naturalną bo wielu ludzi przekonało się że warto jednak zainwestowac w studio....

Oj nie zgodze sie...homerecording to swietny sposob na zdobywnie doswiadczenia w branzy a czasami mozna nawet zarobic pieniazki.Naturalna w tym wszytskim jest chec posiadania profesjonalnego studia.Jedym sie to udaje innym nie,jesli masz szczescie zarabiasz pieniazki robiac to co lubisz inni musza zadowolic sie studyjkiem w zaciuszu swojego domu.Nie przewiduje rewolucji, wydaje mi sie, ze taka juz nastapila :) budzetowe mixery behringera czy phonica sprawily ze kazdy moze sie choc troche pobawic w realizatora.Homerecording nie zamiera jest tylko etapem przejsciowym pomiedzy hobby a powazna, pozwalajaca godnie zyc praca.W koncu te wszytskie punkowe kapele musza gdzies nagrywac :D Myslicie ze, kapela grajaca za piwo i zwrot kosztow podrozy pojdzie do buffo? :) (to tylko taki stereotypowy przyklad,a o punkowych kapelach dlatego bylo bo mam sentymenik )

A wiec:

Punks not death!

Homerecording not death!
UWAGA TEN POST ZOSTAL NAPISANY PO CONAJMNIEJ 2 PIWACH :) !!!

Awatar użytkownika
tomak

Post autor: tomak » sobota 22 kwie 2006, 03:17

Elvis zyje tyle ale jesli juz to Punks not dead a nie

Punks not death!

Awatar użytkownika
ElvisKing

Post autor: ElvisKing » sobota 22 kwie 2006, 08:48

...Elvis zyje tyle ale jesli juz to Punks not dead a nie

Punks not death!

...

Of kors.....

Punks not dead!

Homerecording not dead!

Ale gafa......
UWAGA TEN POST ZOSTAL NAPISANY PO CONAJMNIEJ 2 PIWACH :) !!!

PeterLucas

Post autor: PeterLucas » sobota 22 kwie 2006, 09:26

......Elvis zyje tyle ale jesli juz to Punks not dead a nie

Punks not death!

...

Of kors.....

Punks not dead!

Homerecording not dead!

Ale gafa...... ...

Czyli morałnaszych rozważań jest taki:

"trzeba ukrasć pierwszy milion i zbudować jak nie dla pieniędzy to dla satysfakcji w Polsce Abbey Road"

Awatar użytkownika
JosephBra

Post autor: JosephBra » sobota 22 kwie 2006, 10:18

Studio jest bardzo drogie.Z tego co słyszałem to kosztuje ok.200pln za godzine. Z tego co również wiem to studio stoi puste większość czasu, gdyż w obecnej sytuacji rynku muzycznego nie ma uzasadnienia ekonomicznego, żeby tam nagrywać. Wyposażenie znakomite. Nie jest prawdą, że wszystkie płyty zagraniczne powstają w oparciu o jakieś kosmiczne sprzęty. Niektóre powstają w sypialniach artystów, w oparciu o Powerbooki i zabawki, którymi dysponują bywalcy tego forum. Przykładem mogą być płyty Depeche Mode. Moim zdaniem siła angielskiej i amerykańskiej muzy tkwi w jakości kompozycji, jakości aranżacji, rzemiośle nagrywających i świężości pomysłów produkcyjnych!
Zajmuje się komponowaniem i produkcją muzyczną.

ODPOWIEDZ