Behringer - czy mixery i inne szumią?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Zbynia

Re: Behringer - czy mixery i inne szumią?

Post autor: Zbynia » poniedziałek 06 lis 2006, 12:27

porownaj sobie to z yamaha serii mx - przy niej kazdy behringer to super mikser....
nie szumia praktyznie wcale i maja bardo dobreprzedwzmacniacze - ten kto twiedzi ze nie to raczej nieslyszal tylko glupot sie naczytal

oczywiscie mowie o wzmocnieniu na full

Fant

Post autor: Fant » poniedziałek 06 lis 2006, 12:34

...porownaj sobie to z yamaha serii mx - przy niej kazdy behringer to super mikser....
nie szumia praktyznie wcale i maja bardo dobreprzedwzmacniacze - ten kto twiedzi ze nie to raczej nieslyszal tylko glupot sie naczytal

oczywiscie mowie o wzmocnieniu na full...
Czyli behringer bije na głowe yamahe?Ale serie mg tez?
Ja jak pisałem,mam behringera i do moich domowych zastosowań w zupełności wystarcza.
[addsig]
from one source all things depend....

Awatar użytkownika
a
Kontakt:

Post autor: a » poniedziałek 06 lis 2006, 12:45

Potwierdzam
FCA202 żadnych szumów.
Cena to zaleta produktow Behringera :) chociaz nie wszystkie produkty tej marki sa udane

FCA202 żadnych szumów.
[Post edytowany przez Admina w dniu 14/09/2007]
http://www.superstereo.pl

Awatar użytkownika
glogi1

Post autor: glogi1 » poniedziałek 06 lis 2006, 18:50

Posiadam Behringer UB1204FX-Pro i jakiekolwiek szumy są mi obce. Naprawde kawał dobrego sprzętu jak za te pieniądze i jest bardzo dobry.

Awatar użytkownika
BlueJack

Post autor: BlueJack » poniedziałek 06 lis 2006, 22:02

Dla mnie behringer to rozwiązanie dla tych który chcą mieć coś "profesjonalnego" za małe pieniadze. Są rzeczy które nawet sie nadają ( np MDX4600) ale mixery to naprawdę ledwo przeciętne rzecvzy. \\przxekonacie się o tym za 2-3 lata jak skończy się gwarancja. Njwiększym mankamentem są w nich gniazda. Brzmienie pozostawia wiele do zyczenia. Przesiadłem sie z Behringera (też od czegoś zaczynałem) na Sonudcrafta i teraz dopiero brzmią mi paczki. Nikt mi nie wmówi że ber to bardzo dobry sprzet. To tani sprzet który jakoś (poprawnie) sobie radzi ale jak słyszę że ktoś się nim zachwyca i jaki to nie wspaniałe brzmienie, po cio kupować lepsze to mnie skręca.....

Kolego Aplauz. Prowadzisz krucjatę przeciwko użytkownikom mikserów Behringera nie tylko na tym Forum, dlatego zastanawia mnie podłoże merytoryczne Twych ataków. Czy miksery te szumią? Moim zdaniem nie bardziej od innych w podobnej klasie, a nawet od niektórych mniej. Brzmienie jest adekwatne do klasy tego sprzętu, natomiast stosunek jakość/cena wypada bardzo karzystnie dla Behringera.

Awatar użytkownika
aplauz1974
Kontakt:

Post autor: aplauz1974 » wtorek 07 lis 2006, 12:35

...
Dla mnie behringer to rozwiązanie dla tych który chcą mieć coś "profesjonalnego" za małe pieniadze. Są rzeczy które nawet sie nadają ( np MDX4600) ale mixery to naprawdę ledwo przeciętne rzecvzy. \\przxekonacie się o tym za 2-3 lata jak skończy się gwarancja. Njwiększym mankamentem są w nich gniazda. Brzmienie pozostawia wiele do zyczenia. Przesiadłem sie z Behringera (też od czegoś zaczynałem) na Sonudcrafta i teraz dopiero brzmią mi paczki. Nikt mi nie wmówi że ber to bardzo dobry sprzet. To tani sprzet który jakoś (poprawnie) sobie radzi ale jak słyszę że ktoś się nim zachwyca i jaki to nie wspaniałe brzmienie, po cio kupować lepsze to mnie skręca.....

Kolego Aplauz. Prowadzisz krucjatę przeciwko użytkownikom mikserów Behringera nie tylko na tym Forum, dlatego zastanawia mnie podłoże merytoryczne Twych ataków. Czy miksery te szumią? Moim zdaniem nie bardziej od innych w podobnej klasie, a nawet od niektórych mniej. Brzmienie jest adekwatne do klasy tego sprzętu, natomiast stosunek jakość/cena wypada bardzo karzystnie dla Behringera.

...
EEEEEEEEE
Nie prowadzę żadnej krucjaty . Sam mam mały mikserek xenyx'a i daje rade. Ale jak słyszę ŻE GADANIE ŻE BEHRINGER TO ZAJEFAJNA CZĘŚĆ TO KOPARA MI ODPADA. Czyta tu i tam że nie warto kupować SC, A&H czy Mackie bo Behringer jest taki sam doby i NIKT NIE ZAUWAŻY RÓŻNICY. myśląc takim torem rozumowania wystarczy mieć gitarę za 400 zł, będny pol muz'a, jakiś mikser, jakieś paczki i być zawodowym muzykiem i będzi etak samo .... Kopara odpada...... A Forum właśnie jest po to by podyskutować o tym czy o tamtym z tym że na niejeden temat wypowiadają sie ludzie którzy nie znają sie wogóle na rzeczy. Kupili coś i cieszą sie że to znakomita częśc. Nie bronie. sam od czegoś zaczynałem . potwierdzam że relacja cena / jakośc jest poprawna - zadowalająca - za takie pieniądze nic sie nie kupi . ale gadanie że behr... to super część mnie rozwala.....

Zespół. Muzyka.Pasja

Awatar użytkownika
BlueJack

Post autor: BlueJack » wtorek 07 lis 2006, 19:58

Ależ nikt tutaj nie mówi o tym, że te miksery są super. Pytanie Twoje brzmiało: czy potwierdzamy, że Behringery szumią? Uzyskałeś kilka odpowiedzi, co powinno w jakiś sposób dać Ci obraz tego sprzętu w oczach jego użytkowników.

myśląc takim torem rozumowania wystarczy mieć gitarę za 400 zł, będny pol muz'a, jakiś mikser, jakieś paczki i być zawodowym muzykiem

Mylisz się Kolego i to grubo.
Nie sprzęt decyduje o fachowości. Sprzęt jest tylko narzędziem i takim pozostanie.

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » wtorek 07 lis 2006, 22:24

Forum właśnie jest po to by podyskutować o tym czy o tamtym z tym że na niejeden temat wypowiadają sie ludzie którzy nie znają sie wogóle na rzeczy. Kupili coś i cieszą sie że to znakomita częśc. Nie bronie. sam od czegoś zaczynałem . potwierdzam że relacja cena / jakośc jest poprawna - zadowalająca - za takie pieniądze nic sie nie kupi . ale gadanie że behr... to super część mnie rozwala.....
A kto jak nie Ty na początku tego wątku napisał:
Czym to jest spowodowane że większość potwierdza ten fakt ?

Jakoś nie widać tej rzekomej większości potwierdzającej ten "fakt".
A na dodatek - czy nie widzisz, że sam sobie zaprzeczasz?

Jakoś pokrętna jest ta Twoja argumentacja. Może warto się zastanowić, co tak naprawdę chcesz przekazać światu?

Awatar użytkownika
aplauz1974
Kontakt:

Post autor: aplauz1974 » wtorek 07 lis 2006, 23:14

...Forum właśnie jest po to by podyskutować o tym czy o tamtym z tym że na niejeden temat wypowiadają sie ludzie którzy nie znają sie wogóle na rzeczy. Kupili coś i cieszą sie że to znakomita częśc. Nie bronie. sam od czegoś zaczynałem . potwierdzam że relacja cena / jakośc jest poprawna - zadowalająca - za takie pieniądze nic sie nie kupi . ale gadanie że behr... to super część mnie rozwala.....
A kto jak nie Ty na początku tego wątku napisał:
Czym to jest spowodowane że większość potwierdza ten fakt ?

Jakoś nie widać tej rzekomej większości potwierdzającej ten "fakt".
A na dodatek - czy nie widzisz, że sam sobie zaprzeczasz?

Jakoś pokrętna jest ta Twoja argumentacja. Może warto się zastanowić, co tak naprawdę chcesz przekazać światu?...
o jej....
Co WY możecie powiedzieć na temat mikseró behringera. spezedałem w ciagu 5 lat około 30 stołów. Od pierwszych modeló nawet tych duych MX 2642A do teraz serii xenyx. wyobraźcie sobie że te zacne behr.... były takie dobre że 9 z nch trafiły wciągu pierwszych 12 miesiecy do serwisu. takie yły dobre. padały przeważnie preampy , i gniazda. Ten sprzet jest taki dobry i taki drogi że producent w ramach gwarancji nawet nie naprawia tego czegoś tylko wymienia na nowe. Naprawdę rewelacja....

Na kilkanaście stołów sprzedanych w ciagu ostatnich kilkunastu miesięcy kiedy przestałem sie bawić w zabawki i więcej czasu straciłem na wyjaśnianie reklamacji behr.... inwestuję , sprzedaję markowy sprzet choćby to był z najniższej póki zawsze będzie lepszy i mniej awaryjny od behringera.

myślałem że temat wsród ludzi PROFESJONALNIE zajmujących sie nagłaśnianiem to potwierdzi fakty( proponuję poczytać kilka testów stołów behringera i ludzi którzy popracowali na tych stołach pow 2 lat.), poza niesty małymi wyjątkami ludzi pracującymi na naprawdę dobrym sprzęcie , reszta widocznie nie dostrzega korzyści z pracy na dobrych narzedziach, kasując za nagłośnienia 1000 zł bo pracują na minimum cyli na behr....

Ps, Nie twierdze że wszystke produkty Beh są kiepskie. Np commpresor 4 kanałowy mdx 4600 czy inne z tej serii , crossowery i jeszcze inne ale nie GADAJCIE GŁUPOT ZE STOŁY BEHR wystarczą na wieki, bo to dobry sprzet. Fakty są takie że się knocą jak żadne inne ( no może jeszcze sie znajdą wynalazki) Ja jednak wolę dołożyć niewiele więcej i kieć lepszą jakość i mniejsza awaryjnośc. jak ktoś ma ochotę to prześlę protokoły reklamacji by móc uwierzyć na włąsne oczy.

a propos narzędzi. myśle ze w dobrych warsztatach samochodowych wszyscy mają narzedzia ze sklepu za 5 zł . Proponuje reklamę zespoów. polecamy usługi na nagłośnieniu Behringera (kolumny - pożal sie Boże, miksery , mikrofony) - profesjonalna obsługa imprez . Powodzenia. konczę moje gadanie bo chyba i tak klapki na oczach nie spadną

Zespół. Muzyka.Pasja

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » wtorek 07 lis 2006, 23:21

zaraz - dyskutujemy o szumach czy awaryjności? a jak zatytułowałeś ten wątek i czego dotyczyło Twoje pierwsze pytanie?

Gdzie Ty widzisz twierdzenia, że sprzęt Behringera jest bezawaryjny i wystarcza na wieki? Gdzie ktoś napisał, że to najlepsze urządzenia na świecie i że nie warto kupować lepszych marek?

Moim zdaniem walczysz ze stereotypami, które sam sobie wymyśliłeś. Polecam coś na uspokojenie.

Zablokowany