Soft klasy Tritona, Motifa, Virusa lub Fantoma?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Re: Soft klasy Tritona, Motifa, Virusa lub Fantoma?

Post autor: Soundscape » niedziela 04 kwie 2010, 20:39

...
sporo dobrego słyszałem o East West. Może znacie jakieś polskie strony gdzie można sobie o tym poczytać i sklepy gdzie można to kupić?...

http://midistore.pl/index.html?search=ok&prod_name=east+west

Tu jest full opcja wszystkiego. Na razie chyba jedyny sklep gdzie są opisy po polsku.

Jeśli chodzi o te sporo dobrego, to nie ma przesady - ich biblioteki brzmią genialnie jak dla mnieSmile

Awatar użytkownika
ZgibniewZiobor

Post autor: ZgibniewZiobor » poniedziałek 05 kwie 2010, 10:56

jeszcze jest jakiś Nexus, ale jak patrzyłem na YT to raczej do techniawek:|

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » poniedziałek 05 kwie 2010, 12:23

Gdzie jest sekret jakości motifa=350MB, który ma wszystko vs Colosusy itp?

drummer

Awatar użytkownika
ZgibniewZiobor

Post autor: ZgibniewZiobor » poniedziałek 05 kwie 2010, 19:14

Wiem o tym, że hardware jest wspaniały, ale dla mnie najważniejsze są obecnie dźwięki Tritona, Motifa i Fantoma. Typowe komercyjne brzmienia. Za jakiś czas zastanowie sie nad któryms Virusem. Na początek potrzebuje jakiś soft. Które programy brzmią najlepiej? Słuchałem już Massive, Absynth i Hipersonica czy jest coś co ma wyższe notowania waszym zdaniem? Muzyka Pop i Rap.

Awatar użytkownika
ZgibniewZiobor

Post autor: ZgibniewZiobor » poniedziałek 05 kwie 2010, 20:34

Bardzo sie ciesze bo sporo mi doradziliści. Teraz tylko zastanawiam sie którą klawiaturę kupić. Zastanawiam się nad Novation SL MKII, CME VX i UF. Zależy mi by ułatwiała życie, automatycznie przyporządkowywania itp itd. By nie sprawiała kłopotów w Cubase i MPC. Minimum 49 klawiszy.

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » poniedziałek 05 kwie 2010, 23:08

...
Bardzo sie ciesze bo sporo mi doradziliści. Teraz tylko zastanawiam sie którą klawiaturę kupić. Zastanawiam się nad Novation SL MKII, CME VX i UF. Zależy mi by ułatwiała życie, automatycznie przyporządkowywania itp itd. By nie sprawiała kłopotów w Cubase i MPC. Minimum 49 klawiszy....

Z powyższych zdecydowanie Novation. Bardzo fajnie zbudowane, dobrze działa i stabilne. Sprawdź jeszcze M-Audio Axiom Pro. Wyjątkowo designowe i udane klawisze sterujące.

Można też być oryginalnym i grać  sobie na jednych z produktów EigenlabsWink

Awatar użytkownika
ZgibniewZiobor

Post autor: ZgibniewZiobor » wtorek 06 kwie 2010, 12:17

CME najlepsze są z wyglądu. Bardzo mi się podoba UF i VX, ale sporo czytałęm i chyba zakupię Novation SL MKII. Dla mnie najważniesza jest szybka i bezproblemowa obsługa paramatrów VSTi. Suwaczki mikserkowe nie są mi potrzebne. Potrzebuję tylko klawisz z funkcją auto paramatr VSTi. Coś prostszego. Pady też nie są mi potrzebne... mam MPC. Mikser wole obsługiwać myszką w kompie niż jakimiś badziewnymi suwakami nawet nie zmotoryzowanymi. To sztuja dla sztuki. Miałem kiedyś tego Behringera BCF :D jak dla mnie to typowy gadżet. Potrzebuje coś do obsługi strikte VSTi bez zbędnych pierdół z funkcją ala Automap.

ODPOWIEDZ