Kosz i kabel

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
maciej_wroc

Re: Kosz i kabel

Post autor: maciej_wroc » wtorek 02 gru 2003, 09:20

...dobra w takim razie, prosze szanownych specjalistow o porownanie mikronofu sp1 z tym mxl 990 czym sie róznią, poprosze o plusy i minusy kazdego z nich

Plusem tego drugiego jest uchwyt elastyczny

Poza tym nie wydaje mi sie, zeby bebechy byly znaczaco rozne (pomijajac fakt, ze mxl ma "nieco" mniejsza membrane, ale to IMO bez znaczenia). To wszystko sa chinskie mikrofony i ich brzmienie i trwalosc to raczej kwestia szczescia, choc wiekszosc (w zasadzie wszyskie) jakie slyszalem byly nadspodziewanie dobre (ale nie mialem nigdy wyrobow SP)....

Różnica jest niewielka. Polecam 990 bo jest ładniejszy i masz kosz ;) Brzmieniowo B1 jest odbronię cieplejszy, a 990 bardziej wyrazisty... tak najogóniej mona różnice ująć ;)

Jeśli zaś chodzi o róznicę w brzmimieniu pomiędzy różnymi sztukami mikrofonu B1, to naprawdę źle nie jest. O takich rónicach pomiędzy MXLami nie mogę nic powiedzieć, nie miałem w dłoni więcej nić jedną stukę.

W tym szczęsciem więc bym nie przesadzał.

M.

kompozytor - producent

Awatar użytkownika
Gres

Post autor: Gres » wtorek 02 gru 2003, 16:05

yoł to forum jest super, POZDRO dla wszystkich aktywnie sie udzielajacych :), jakis uprzejmy człowiek wysłał mi nawet próbki wokali z sp1, dodał również że ten mikronon nie potrzebuje az tak kosza bo jest miekko zawieszony w obudowie. co wy na to??

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » wtorek 02 gru 2003, 16:34

ten mikronon nie potrzebuje az tak kosza bo jest miekko zawieszony w obudowie. co wy na to??...

W sumie kazdy jest...

Rzeczywiscie, bardziej niz kosz na poczatku przydalaby sie ponczocha. Ale kosz i tak bedziesz musial miec, a osobno kupiony to spory wydatek.

Awatar użytkownika
shearly

Post autor: shearly » wtorek 02 gru 2003, 23:35

Ej,a ile kosztuje pop filtr nie samorobka,tylko taki 'zawodowy'?No i jakie firmy to robia?
...phi...

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » wtorek 02 gru 2003, 23:53

...Ej,a ile kosztuje pop filtr nie samorobka,tylko taki 'zawodowy'?No i jakie firmy to robia? ...

najtańsze ok. 80 zł. "Markowe" czyli takie same, ale z logo, nawet 300 zł

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

KAWIOROWSKI

Post autor: KAWIOROWSKI » środa 03 gru 2003, 18:38

Sam mam Studio Projects TB1 i chcę dokupić do niego kosz i pop filtr. Nie wiem tylko gdzie mogę je nabyć (najchętniej dokonałbym tego w internecie). Mogę tylko powiedzieć, że dystrybutor udzielił mi złej informacji, a mianowicie powiedział, że taki kosz znajduje się w zestawie.

Acha, powiedział też, że Studio Projects ma wprowadzić do sprzedarzy pop-filtry (a jak będzie -zobaczymy).
ZBIERAJĄCY INFORMACJE NOWICJUSZ W BRANZY

Grey

Post autor: Grey » środa 03 gru 2003, 18:53

...Sam mam Studio Projects TB1 i chcę dokupić do niego kosz i pop filtr. Nie wiem tylko gdzie mogę je nabyć (najchętniej dokonałbym tego w internecie). ...........

służę pomocą

http://republika.pl/sklep_akutech/mikrofony_akcesoria.htm

Pozdrawiam!

eis, eis, baby!

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » środa 03 gru 2003, 21:08

Mogę tylko powiedzieć, że dystrybutor udzielił mi złej informacji, a mianowicie powiedział, że taki kosz znajduje się w zestawie.

Nie sądzę, żeby dystrybutor udzielił Ci złej informacji, raczej źle ją zrozumiałeś. B1 ma wewnętrzne miękkie zawieszenie i poza krytycznymi zastosowaniami nie potrzebuje pająka (w odróżnieniu od wielu innych modeli).

SoundManiac

Post autor: SoundManiac » czwartek 04 gru 2003, 11:20

Kupowanie preampu Behringera, to wyrzucenie kasy w błoto !!!

Z tańszych klocków polecam TL-Audio Fatman 1 lub M-audio DMP-3 lub SP-VTB

Link do w miare taniego sklepu: www.fpgs.pl

Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:

Post autor: Velu » czwartek 04 gru 2003, 12:50

Ja polecam STUDIO PROJECT VTB Zawodostwo :):):) !! (za te pieniądze :) )

ODPOWIEDZ