Karta i opóźnienie

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
KamilFX

Re: Karta i opóźnienie

Post autor: KamilFX » środa 07 sty 2004, 16:30

po nagraniu "czegos tam" nuty beda mialy inna wartosc niz wystukane na klawiszach?

Nie, obsługa MIDI przez komputer nawet p200 nie powinna przysparzać kłopotów więc nie będzie żadnego opóżnienia. Wszystko jest nagrane w MIDI tak jak Ty zagrasz a opóznienie to tylko występuję w odsłuchu. Wejdź np. do jakiegoś programu VST gdzie jest klawiatura i popatrze że zanim usłyszysz dźwięk to najpierw widać że został naciśnięty klawisz więc komunikat MIDI dotarł.
Nie ma co

Awatar użytkownika
Gib

Post autor: Gib » środa 07 sty 2004, 16:56

... po nagraniu "czegos tam" nuty beda mialy inna wartosc niz wystukane na klawiszach?

Nie, obsługa MIDI przez komputer nawet p200 nie powinna przysparzać kłopotów więc nie będzie żadnego opóżnienia. Wszystko jest nagrane w MIDI tak jak Ty zagrasz a opóznienie to tylko występuję w odsłuchu. Wejdź np. do jakiegoś programu VST gdzie jest klawiatura i popatrze że zanim usłyszysz dźwięk to najpierw widać że został naciśnięty klawisz więc komunikat MIDI dotarł....

Ok. A co z audio?

Awatar użytkownika
KamilFX

Post autor: KamilFX » środa 07 sty 2004, 17:18

Ok. A co z audio?...

U mnie na Audigy Platinum jest ok. KX'y mają ustawiona latencją na 10ms i si e nagrywa ładnie tylko trochę gitarzysta narzekał że odsłuch się leciutko spóźnia ale to dużo nie przeszkadza zresztą możesz odsłuch realizować z mixera karty ja to robiłem poprzez odsłuch w Cubase na ASIO.
Nie ma co

ODPOWIEDZ