Sklepy ze sprzętem muz. w Niemczech

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Re: Sklepy ze sprzętem muz. w Niemczech

Post autor: Pan_Jabu » sobota 29 gru 2007, 17:43

Z cenami też jest różnie. Po lekturze tego wątku zacząłem z ciekawości sprawdzać ceny różnych rzeczy. I okazało się, że o ile faktycznie na niektóre sprzęty są wyraźnie niższe, to na inne - różnica wcale nie jest taka duża, żeby się to jakoś specjalnie opłacało. Reguły więc nie ma. Np. Korga X50 mogę mieć w Polsce taniej niż w Music-Town i Thomann.

Natomiast regularnie kupuje za granicą soft, na czym wychodzę dość dobrze. Sporo zakupów dokonałem np. w sklepie Native Instruments. Wychodzi trochę taniej niż u nas, ale przede wszystkim szybko. A w Polsce nie wszystko jest dostępne od ręki. Natomiast jakość obsługi w NI jest bardzo dobra, nigdy się nie zawiodłem. To samo mogę powiedzieć o sklepie Cakewalka, gdzie kupowałem Sonary - szybko przysyłają, ciekawe promocje pozwalają sporo zaoszczędzić, support bez zastrzeżeń...

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » sobota 29 gru 2007, 18:51

Całe szczęscie urządzenie działa , ale to znie zmienia faktu , że płaciłem za nowe - fabrycznie zapakowane a dostałem używane i zniszczone !

Jest to dziwne, bo w Thomann kupowałem wielokrotnie i zawsze było 100% OK.

W thomann można kupić za mniejszą cenę urządzenia powystawowe, zwrócone itd. Są one oznaczone w ofercie on-line jako "Retour". Może kupiłeś coś takiego właśnie?
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

lobuz

Post autor: lobuz » sobota 29 gru 2007, 21:47

@szkudlik: czy na pewno? w FAQ na stronie thomann'a (http://www.thomann.de/gb/faq_2_122.html) czytamy:

"If you receive equipment which is in original packaging but not in factory-fresh first-condition it might be a product to which the German distributor or we ourselves had to add the manual or similar later, or a product which had been returned by another customer within the scope of our money-back guarantee."

Jeżeli dobrze to rozumiem to towar zwrócony przez kogoś wciąż traktują jako nowy jeżeli zwrot odbył się w okresie 30 dni objętych "30-day money-back guarantee".
Ale nawet w takim wypadku sprzęt powinien być w idealnym stanie i doskonałej kondycji, a porysowana obudowa i brak przełącznika nie kwalifikują się.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » sobota 29 gru 2007, 22:20

...Całe szczęscie urządzenie działa , ale to znie zmienia faktu , że płaciłem za nowe - fabrycznie zapakowane a dostałem używane i zniszczone !

Jest to dziwne, bo w Thomann kupowałem wielokrotnie i zawsze było 100% OK.

W thomann można kupić za mniejszą cenę urządzenia powystawowe, zwrócone itd. Są one oznaczone w ofercie on-line jako "Retour". Może kupiłeś coś takiego właśnie?
...

Nie nie , jestem pewien , że wybrałem nowy model. W sumie to było kilka rzeczy razem w zestawie co dawało korzystniejszą cene. tzw. BUNDLE , proponoiwane przez thomann-a. Nie sądzę ,żeby w takim zestawieniu proponowali uzywany sprzęt

No nic , czekam na odzew z thomanna , wysłałem email w którym delikatnie mówiąc jestem mocno zdenerwowany ;)

Może ktoś na magazynie włożył to przez pomyłkę jako nowe a może zrobiono to celowo. W każdym razie mam nadzieje , że po takich incydentach bardziej będą się przykładać.

AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

ODPOWIEDZ