Umywanie rąk przez realizatorów

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
przemal

Re: Umywanie rąk przez realizatorów

Post autor: przemal » czwartek 09 mar 2006, 01:57

...dlaczego bzdurny?...

Bo pisanie że panowie z System Of A Down nie umieją grać to bzdura! A już napewno przesada!

Jestem absolwentem ASP w Krakowie, a więc jestem z innej branży :) Tworzenie muzyki traktuję jako hobby (bardzo ważne dla mnie hobby!).

Awatar użytkownika
Boleek

Post autor: Boleek » czwartek 09 mar 2006, 02:28

...A ostatnia płyta Lipnickiej i Portera powstała TU :

http://www2.arnes.si/~pgrude/photo.html

i o czym to świadczy ?...

swiadczy o tym ze mamy dobre studia.

Ta , zwłaszcza to mamy dobre ... ino w Słowacji , hahahah

Awatar użytkownika
eska

Post autor: eska » czwartek 09 mar 2006, 05:19

......A ostatnia płyta Lipnickiej i Portera powstała TU :

http://www2.arnes.si/~pgrude/photo.html

i o czym to świadczy ?...

swiadczy o tym ze mamy dobre studia.

Ta , zwłaszcza to mamy dobre ... ino w Słowacji , hahahah ...

Drogi kolego studio METRO znajduje się w Ljublianie ( to takie duże miasto w Słowenii - Słowenia to takie państwo w Europie.

P.s A studio jest dość przeciętne

Awatar użytkownika
Boleek

Post autor: Boleek » czwartek 09 mar 2006, 08:07

Ta , zwłaszcza to mamy dobre ... ino w Słowacji , hahahah ...

Drogi kolego studio METRO znajduje się w Ljublianie ( to takie duże miasto w Słowenii - Słowenia to takie państwo w Europie.

P.s A studio jest dość przeciętne

...

Asz ty jestes , dowciapny , no co ty.... to jest takie Panstwo ? Słowenia .. Słowacja ..... podobnie sie pisze :) A ja myslałem ze to gdzies za katowicami

Awatar użytkownika
Feefrock

Post autor: Feefrock » czwartek 09 mar 2006, 08:47

Bo pisanie że panowie z System Of A Down nie umieją grać to bzdura! A już napewno przesada!

...

A widział ich koncert? To niech zobaczy. Jestem ich fanem, mimo tego, że obejrzałem dwa ich koncerty. Polecam niedowiarkom.

Awatar użytkownika
shearly

Post autor: shearly » czwartek 09 mar 2006, 21:51

......dlaczego bzdurny?...

...

Pan basista SOAD sam przyznal sie w wywiadzie dla Bass Playera, ze zaczal brac lekcje na bas po nagraniu pierwszej plyty. Wczesniej byl gitarzysta.
...phi...

Awatar użytkownika
Gavvin

Post autor: Gavvin » czwartek 09 mar 2006, 22:33

Hmmm....Panowie prawda o realizatorach pracujacych w studio i estradzie jest taka; że nie stety ale do tega trzeba mieć dusze artysty wielką wyobrażnie odwagę twozenia nowego brzmienia i fantazję a nie mieć klapek na uszach i nagrywanie jak leci.Przykład prosze bardzo:Byłem przy nagraniu partii perkusji zestaw byl dosyć wielki skladał sie z ok.9 talerzy +talerz ride.

Perkusista prośł o dodatkowy mikrofon na rida.Bo chciał go w pozniejszym miksie w danych partjach pogłośnic. A pan realizator stwierdził ze od 15lat nagrywa talerze na 2 pjemnosciówkach i to zopełnie wystarczy.Finał był taki ze na miksie końcowym partje tego talerza zostały w w tle i twórczoość sens grania tych partii przez muzyka poszła na marne.

Awatar użytkownika
shearly

Post autor: shearly » czwartek 09 mar 2006, 22:41

...Byłem przy nagraniu partii perkusji zestaw byl dosyć wielki skladał sie z ok.9 talerzy +talerz ride.

Perkusista prośł o dodatkowy mikrofon na rida.Bo chciał go w pozniejszym miksie w danych partjach pogłośnic. A pan realizator stwierdził ze od 15lat nagrywa talerze na 2 pjemnosciówkach i to zopełnie wystarczy.Finał był taki ze na miksie końcowym partje tego talerza zostały w w tle i twórczoość sens grania tych partii przez muzyka poszła na marne....

W tym momencie pan "realizator" nie dostalby ode mnie ani grosza...
...phi...

Awatar użytkownika
fatman

Post autor: fatman » piątek 10 mar 2006, 11:13

hmm nie chcialo mi sie czytac calego topica ale uwazam ze realizator to osoba najwazniejsza podczas nagrywania, dobry realizator zrobi cuda z niczego slaby zawali sesje najlepszym muzykom, ktos tam pisal ze kolesie wpadaja do studia ze starymi strunami no wiec Joe Satriani tez a jednak nazywa sie go "Master of Tone" struny to jedynie jeden element brzmienia, mysle ze najlepsi realizatorzy siedza w malych studiach odcieci od kasy i wypasionych zabawek, nadrabiajacy zaangazowaniem i talentem brak high endowego sprzetu.

pozdrawiam wszystkich realizatorow ktorym zalezy :)

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 10 mar 2006, 21:54

spojrzcie na jamaszki w studiu od portera i lipnickiej....jak nic dwie prawe....

ale studyjko fajne nawet bardzo...

sprzet i wiedza robi swoje.....ale i na kiepskim sprzecie mozna cos ukrecic....gorzej ukrecac cos z marnymi muzykami choc tacy raczej sie nie pchaja do nagrywania....

chociaz co ja wiem....rapem sie zajmuje a tam czasem to juz tragedia z tymi "wokalistami"

ale najwazniejsze to odpowiednia atmosfera - moze byc super studio super realizator i super zespol ale jak sie nikt ze soba nie dogaduje to i niewiele mozna z tego wykrecic....

ODPOWIEDZ