sE Reflection Filter vs. Mic Thing
- Tasiorowski
Re: sE Reflection Filter vs. Mic Thing
.... No i jeszcze jedno: Refexion Filter to zabawka dla głuchych,........ Pozdrawiam....
albo mniej majetnych, albo samo sie finansujacych, albo pracujacych w malenkich pomieszczeniach, etc ....
Jak Cie stac na takie szarzowanie finansowe to pozazdroscic, ale po co obrazasz innych? - ktorzy majac skromne srodki proboja cos zdzialac....
Dokładnie. Przy układzie w ,miarę porządnie wytłumionego pomieszczenia ( wykładziny, wełna, cały sufit w piramidkach ) to się sprawdza. Nawet porządne wytłumienie pomieszczeni ZAWSZE ma trochę rooma, a takie coś jak się ustawi przed wokalistą, a za wokalistą jest 1m kwadratowy pianki, to mówię wam, że to DZIAŁA. Szczególnie jak się ma mikrofon o charakterystyce ósemkowej, nie możliwej do zmienienia. Mam taką wstęgówkę, która ma ósemkową, i zawsze z drugiej strony ściąga trochę "nieokreślonego" szumu. Po zastosowaniu RF tego nie ma. Ale to moje subiektywne zdanie. Jak ktoś śpiewa w piwnicy, to NIc mu to nie da, taka prawda
albo mniej majetnych, albo samo sie finansujacych, albo pracujacych w malenkich pomieszczeniach, etc ....
Jak Cie stac na takie szarzowanie finansowe to pozazdroscic, ale po co obrazasz innych? - ktorzy majac skromne srodki proboja cos zdzialac....
Dokładnie. Przy układzie w ,miarę porządnie wytłumionego pomieszczenia ( wykładziny, wełna, cały sufit w piramidkach ) to się sprawdza. Nawet porządne wytłumienie pomieszczeni ZAWSZE ma trochę rooma, a takie coś jak się ustawi przed wokalistą, a za wokalistą jest 1m kwadratowy pianki, to mówię wam, że to DZIAŁA. Szczególnie jak się ma mikrofon o charakterystyce ósemkowej, nie możliwej do zmienienia. Mam taką wstęgówkę, która ma ósemkową, i zawsze z drugiej strony ściąga trochę "nieokreślonego" szumu. Po zastosowaniu RF tego nie ma. Ale to moje subiektywne zdanie. Jak ktoś śpiewa w piwnicy, to NIc mu to nie da, taka prawda
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141
Bondhito przeprosil - jest OK a i mnie ponioslo bo siedze w Swieta chory w domu.
Ja mam pokoj 2x5m i jestem muzykiem ew. producentem, wiec nie ma sensu abym inwestowal w takie rzeczy :)
Slyszalem tez RealTrap w akcji - tez b.fajna rzecz - choc ma chyba mniejsze spectrum dzialania (chyba dziala raczej na zasadzie pulapki z membrana). Niestety niewiele tansze, produkowane w USA - ale ciezkie przy tym jak diabli, wiec koszt sprowadzenia koszmarny.
Ja mam pokoj 2x5m i jestem muzykiem ew. producentem, wiec nie ma sensu abym inwestowal w takie rzeczy :)
Slyszalem tez RealTrap w akcji - tez b.fajna rzecz - choc ma chyba mniejsze spectrum dzialania (chyba dziala raczej na zasadzie pulapki z membrana). Niestety niewiele tansze, produkowane w USA - ale ciezkie przy tym jak diabli, wiec koszt sprowadzenia koszmarny.
- Miłaszewski
Dokładnie. Przy układzie w ,miarę porządnie wytłumionego pomieszczenia ( wykładziny, wełna, cały sufit w piramidkach ) to się sprawdza. Nawet porządne wytłumienie pomieszczeni ZAWSZE ma trochę rooma, a takie coś jak się ustawi przed wokalistą, a za wokalistą jest 1m kwadratowy pianki, to mówię wam, że to DZIAŁA.
wszystko zalezy od preferencji brzmieniowych
dla mnie to przyklad jak nie chce nagrywac i jakiego brzmienia nie cierpie
[addsig]
[addsig]
- Tasiorowski
...Dokładnie. Przy układzie w ,miarę porządnie wytłumionego pomieszczenia ( wykładziny, wełna, cały sufit w piramidkach ) to się sprawdza. Nawet porządne wytłumienie pomieszczeni ZAWSZE ma trochę rooma, a takie coś jak się ustawi przed wokalistą, a za wokalistą jest 1m kwadratowy pianki, to mówię wam, że to DZIAŁA.
...
No wszystko jest kwestią gustu. ja wolę nie babrać się z usuwaniem dziwnych pogłosów. nagrać pure i dodać co trzeba
...
No wszystko jest kwestią gustu. ja wolę nie babrać się z usuwaniem dziwnych pogłosów. nagrać pure i dodać co trzeba
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141
specem od wytlumienien nie jestem :) ale efekt tego co opisujesz to raczej fajnie przygotowana kanciapka do grania niz do nagrywania. Ot taka - zeby wyzsze czestotliwosci - opchloniete specjalnie uszu nie meczyly :)
Ja wam powiem tak: zblizam sie do wygrania pewnego kopnkursu i zamierzam zainwestowac w studio (w domu) i zamierzam w zwiazku z tym kupic: TC electronic Powercore X8, Brauner Phantera, i karte dzwiekową: Creative Labs Sound Blaster X-Fi Elite Pro BOX... Zaznaczam ze jesli wygraM KONKURS TO JEST MOZLIWOSC WYDANIA SOLOWEJ PŁYTYT....
Numark tt500, Shure M44-7, Vestax PMC 06 PRO A, Akai MPD24, Akai S950, Ensoniq EPS, Logitech Z3e...
I... CZY TAKI SPRZĘT JEST DOBRY DO ZROBIENIA MIXU I MASTERINGU? (ODRAZU MÓWIE ZE MAM JAKĄS NIECHEC DO LAMPOWYCH PRZEDWZMACNIACZY I KOMPRESORÓW) Jak to jest z DSP???
Numark tt500, Shure M44-7, Vestax PMC 06 PRO A, Akai MPD24, Akai S950, Ensoniq EPS, Logitech Z3e...
zartujesz?
- Tasiorowski
...specem od wytlumienien nie jestem :) ale efekt tego co opisujesz to raczej fajnie przygotowana kanciapka do grania niz do nagrywania. Ot taka - zeby wyzsze czestotliwosci - opchloniete specjalnie uszu nie meczyly :)...
no nie do końca. jest tak: ŚCIANA|WEŁNA|KARTONGIPS|STYROPIAN|WYKŁADZINA| MIEJSCAMI PŁYTY DREWNIANE. Moge podesłać zdjęcia. Może super komora to to nie jest, ale nie ma w Polsce za dużo studiów, gdzie jest jakoś dużo lepiej. i bez RF brzmi to dobrze, ale RF na pewno nie zaszkodzi. Żeby nie było, ja nie twierdze, że to czyni cuda, ale jak robiłem porównania nagrań z i bez, mimo wszystko Z jest lepiej, na pewno gitara i wokal... Gitara wręcz wyłazi z głośnika..
no nie do końca. jest tak: ŚCIANA|WEŁNA|KARTONGIPS|STYROPIAN|WYKŁADZINA| MIEJSCAMI PŁYTY DREWNIANE. Moge podesłać zdjęcia. Może super komora to to nie jest, ale nie ma w Polsce za dużo studiów, gdzie jest jakoś dużo lepiej. i bez RF brzmi to dobrze, ale RF na pewno nie zaszkodzi. Żeby nie było, ja nie twierdze, że to czyni cuda, ale jak robiłem porównania nagrań z i bez, mimo wszystko Z jest lepiej, na pewno gitara i wokal... Gitara wręcz wyłazi z głośnika..
Dokładnie. Przy układzie w ,miarę porządnie wytłumionego pomieszczenia ( wykładziny, wełna, cały sufit w piramidkach ) to się sprawdza. Nawet porządne wytłumienie pomieszczeni ZAWSZE ma trochę rooma, a takie coś jak się ustawi przed wokalistą, a za wokalistą jest 1m kwadratowy pianki, to mówię wam, że to DZIAŁA. Szczególnie jak się ma mikrofon o charakterystyce ósemkowej, nie możliwej do zmienienia. Mam taką wstęgówkę, która ma ósemkową, i zawsze z drugiej strony ściąga trochę "nieokreślonego" szumu. Po zastosowaniu RF tego nie ma. Ale to moje subiektywne zdanie. Jak ktoś śpiewa w piwnicy, to NIc mu to nie da, taka prawda...
po tej wypowiedzi wnioskuje że RF jest nie dla mnie :( nie mam pomieszczenia które jest chodź trochę przygotowane do nagrań :( na te drogie ustroje ze stanów też mnie nie stać :(
nagrywam w zwykłym pokoju, w którym stoi komp.