Test 26 zestawów monitorów
Test 26 zestawów monitorów
.PANOWIE, odsyłam wszystkich do pisma FUTURE MUSIC
,mozecie go dostac w np.Empiku
SWIETNY TEST MONITORÓW ,
w studio zebrłao się kilku znaczacych realizatorów dzwieku i wybierali najlepsze zestawy w róznych przedziałach cenowych ...
a było tego sporo , 26 zestawów
Niektore bardzo znane marki , jak Event ALP 5 i jeszcze kilka ( sorki nie pamietam teraz ) zostały po prostu zmiecione , za to inne tak jak Samson .( ktory wydawał mi sie zawsze firmą KRZAK ) wygrał w dwoch kategoriach cenowych
polecam
tutaj okladka
Tutaj jeden z wygranych
,mozecie go dostac w np.Empiku
SWIETNY TEST MONITORÓW ,
w studio zebrłao się kilku znaczacych realizatorów dzwieku i wybierali najlepsze zestawy w róznych przedziałach cenowych ...
a było tego sporo , 26 zestawów
Niektore bardzo znane marki , jak Event ALP 5 i jeszcze kilka ( sorki nie pamietam teraz ) zostały po prostu zmiecione , za to inne tak jak Samson .( ktory wydawał mi sie zawsze firmą KRZAK ) wygrał w dwoch kategoriach cenowych
polecam
tutaj okladka
Tutaj jeden z wygranych
Re: Test 26 zestawów monitorów
własnie wrociłem z Empiku, niestety był ale juz niema ... moze pamietasz jakie monitory wygrywały w poszczegolnych kategoriach ?
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 00:47 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
Testy, jak testy. Są pisma (dla ułatwienia dodam, że komputerowe), gdzie w kategorii kart dźwiękowych wygrywają SoundBlastery.

Dokładnie tak jest.
W niemieckich czasopismach najlepsze są niemieckie marki a w angielskich angielskie. Bo trudno powiedzieć reklamodawcy, że jego produkt jest do bani.
Dokładnie tak jest.
W niemieckich czasopismach najlepsze są niemieckie marki a w angielskich angielskie. Bo trudno powiedzieć reklamodawcy, że jego produkt jest do bani....
Moze tak jest ale nie w tym TESCIE !!!!
Wszystkich rezultatów nie pamietam,
w najwyzszej kategorji wygrały 2 do 1 ADAM P11-A Ciekawa sprawa bo wcale nie sa najdrozsze , na drugim miejscu , ale tylko o włos Mackie Hr 824
ta kategorie zapamietałem poniewaz sam mam Mackie
w nizszej kategorji Wygrały Genelec , ale nie pamietam ktore
dwie Kategorie Wygrały Tannoy
dwie SAMSON
KRK najmniejsze wypadły srednio , natomias V8 chyba wygrały jedna ktegorie
natomias wiem ze EVENT wypada raczej srednio a ALP 5 i EMU PM5 to były najgorsze minitory testu , skrytykowano mniejsze Mackie 628 Testowali takze Behringery , napisano ze jako odsłuch przy nagrywaniu tak, jednak nikt z testujacych nie chciałby na nich miksowac ,
Ogolne wnioski to GENELEC , ADAM , TANNOY , Mackie hr 824 , SAMSON , KRK
ciekawa sprawa ze DYNAUDIO raczej nikogo nie powaliły na kolana tak samo jak EVENT
W niemieckich czasopismach najlepsze są niemieckie marki a w angielskich angielskie. Bo trudno powiedzieć reklamodawcy, że jego produkt jest do bani....
Moze tak jest ale nie w tym TESCIE !!!!
Wszystkich rezultatów nie pamietam,
w najwyzszej kategorji wygrały 2 do 1 ADAM P11-A Ciekawa sprawa bo wcale nie sa najdrozsze , na drugim miejscu , ale tylko o włos Mackie Hr 824
ta kategorie zapamietałem poniewaz sam mam Mackie
w nizszej kategorji Wygrały Genelec , ale nie pamietam ktore
dwie SAMSON
KRK najmniejsze wypadły srednio , natomias V8 chyba wygrały jedna ktegorie
natomias wiem ze EVENT wypada raczej srednio a ALP 5 i EMU PM5 to były najgorsze minitory testu , skrytykowano mniejsze Mackie 628 Testowali takze Behringery , napisano ze jako odsłuch przy nagrywaniu tak, jednak nikt z testujacych nie chciałby na nich miksowac ,
Ogolne wnioski to GENELEC , ADAM , TANNOY , Mackie hr 824 , SAMSON , KRK
ciekawa sprawa ze DYNAUDIO raczej nikogo nie powaliły na kolana tak samo jak EVENT
Ludzie, przecież wiadomo że takie pisma żyją z reklam. Sam język tego artykułu już brzmi jak reklama i de facto nią jest. Żaden poważny projektant studia przecież nie będzie się kierował takimi testami z gazety. Mieliście w ręku kiedyś coś takiego jak HiFi i Muzyka i testy kabli zasilających? Dokładnie taki klimat ....
I pewnie mój post zostanie wkrótce usunięty ... hehe!
Pierwszy akapit który przeczytałem, brzmi tak:
"It wasn't very long ago that monitors of the same calibre as the Samson Rubicon R5A would be £500 plus." In fact, the Rubicon R5A will cost you in the region of just £235.
Już lecicie do sklepu? TYLKO £235!!
I pewnie mój post zostanie wkrótce usunięty ... hehe!
Pierwszy akapit który przeczytałem, brzmi tak:
"It wasn't very long ago that monitors of the same calibre as the Samson Rubicon R5A would be £500 plus." In fact, the Rubicon R5A will cost you in the region of just £235.
Już lecicie do sklepu? TYLKO £235!!

...
Testy, jak testy. Są pisma (dla ułatwienia dodam, że komputerowe), gdzie w kategorii kart dźwiękowych wygrywają SoundBlastery.
Dokładnie tak jest.
A ja przypominam sobie taką sytuację ktora miała miejsce ładnych parę lat temu z recenzją w "muzyku" jednego wzmacniacza hughes&kettner. Gdy jej autorowi niezbyt spodobalo się brzmienie, importer protestował i do czasu "zmiany nastawienia" wobec dostarczanych na testy wzmacniaczy zapowiedział rezygnację z wykupywania miejsca reklamowego na łamach tego pisma. No a "muzyk" jego protest opublikował, zresztą wraz z odpowiedzią, że obowiązkiem redakcji jest uczciwe robienie testów zgodnie z odczuciami własnymi, mając na względzie zaufanie jakim darzą te testy czytelnicy itd. itd.
Jednak pomimo takiej reakcji redakcji moje zdanie co do jakości testów na łamach tego pisma nie zmieniło się do dzisiaj. I jakoś dalej mi się wydaje, że miejsca reklamowe wykupywane wtedy co miesiąc przez tego importera były zwyczajnie zbyt skromne by mogło dojść do "rzetelnego" testu

Dokładnie tak jest.
A ja przypominam sobie taką sytuację ktora miała miejsce ładnych parę lat temu z recenzją w "muzyku" jednego wzmacniacza hughes&kettner. Gdy jej autorowi niezbyt spodobalo się brzmienie, importer protestował i do czasu "zmiany nastawienia" wobec dostarczanych na testy wzmacniaczy zapowiedział rezygnację z wykupywania miejsca reklamowego na łamach tego pisma. No a "muzyk" jego protest opublikował, zresztą wraz z odpowiedzią, że obowiązkiem redakcji jest uczciwe robienie testów zgodnie z odczuciami własnymi, mając na względzie zaufanie jakim darzą te testy czytelnicy itd. itd.
Jednak pomimo takiej reakcji redakcji moje zdanie co do jakości testów na łamach tego pisma nie zmieniło się do dzisiaj. I jakoś dalej mi się wydaje, że miejsca reklamowe wykupywane wtedy co miesiąc przez tego importera były zwyczajnie zbyt skromne by mogło dojść do "rzetelnego" testu

Sam język tego artykułu już brzmi jak reklama i de facto nią jest. Żaden poważny projektant studia przecież nie będzie się kierował takimi testami z gazety.
Taaaa... tez czytalem i troche wesoly byle ten tekst :)
"To niemożliwe by takie malutkie monitorki zagraly jak piec razy wiekszy konkurent (ktorego nie promujemy - w domysle)." Hi hi!!!
A moim, skromnym zdaniem nie fair dawac reklame FM na forum Estrady ktora wszyscy bardzo lubimy i szanujemy. Admin ma mocne nerwy chyba
Ciekawe kiedy skonczy sie cierpliwość
Taaaa... tez czytalem i troche wesoly byle ten tekst :)
"To niemożliwe by takie malutkie monitorki zagraly jak piec razy wiekszy konkurent (ktorego nie promujemy - w domysle)." Hi hi!!!
A moim, skromnym zdaniem nie fair dawac reklame FM na forum Estrady ktora wszyscy bardzo lubimy i szanujemy. Admin ma mocne nerwy chyba

http://www.superstereo.pl
...
...
Master. Napisz jakie Tannoye wygrały, ktory model ? Jak mozesz oczywiscie
...
Master. Napisz jakie Tannoye wygrały, ktory model ? Jak mozesz oczywiscie

Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)
Tiaaaaaa..
dla wszystkich sceptykow ktorzy mają problemy ze zrozumieniem ze nie wszystkie TESTY robi sie pod klienta ..ODSYŁAM DO GAZETY !!! i
zwłaszcza zerknijcie na dwie lub trzy kartki przed Testem...
Co zobaczycie .. WILKA REKLAME EVENT ALP 5 , ktore okazały sie razem z EMU kompletna porażka
zreszta co mnie to obchodzi KUPCIE SOBIE GAZETE 49,99 zł
dla wszystkich sceptykow ktorzy mają problemy ze zrozumieniem ze nie wszystkie TESTY robi sie pod klienta ..ODSYŁAM DO GAZETY !!! i
zwłaszcza zerknijcie na dwie lub trzy kartki przed Testem...
Co zobaczycie .. WILKA REKLAME EVENT ALP 5 , ktore okazały sie razem z EMU kompletna porażka
zreszta co mnie to obchodzi KUPCIE SOBIE GAZETE 49,99 zł