Witam !
Zakupiłem mikser YAMAHA MG10/2 do którego podłączyłem dwa syntezatory i dalej na wyjściu do karty SB Audigy 2ZS , karte pod wzmacniacz (też yamahy) słuchawki na uszy i ........pojawił się szum - wyłączyłem mikser szum znikł , włączam mikser - szumi , ustawiłem potencjometry wg opisu znalezionego tu na forum (gdzie ktoś pisał że te miksery nie szumią) u mnie szumi , podłaczyłem syntezatory bezpośrednio do karty - nie szumi , podłączam przez mikser - szumi , i teraz pytanie (co prawda nie jest jakiś szum morza , ale włączając mikser poprostu słychać że coś zostało załączone) czy te miksery tak mają ? (jest to pierwszy mikser z jakim mam do czynienia) czy jest poprostu jakiś wadliwy , pozatym ustawiając potencjometr na wzmacniaczu do połowy , potencjometry na mikserze (nie ruszając gaina) czyli wyściowy na kanale + C-R i ST na max. no to to już jest rażące dla ucha.
Ktoś ma jakiś pomysł co może być nie tak ?
Yamaha MG10/2 - szum
Re: Yamaha MG10/2 - szum
daj link to tego opisu ustawien ...
...daj link to tego opisu ustawien ......
tutaj była dyskusja na temat tego miksera : http://www.eis.com.pl/virtual/modules.php?mop=modload&name=Forum&file=viewtopic&topic=4627&forum=13
tutaj była dyskusja na temat tego miksera : http://www.eis.com.pl/virtual/modules.php?mop=modload&name=Forum&file=viewtopic&topic=4627&forum=13
...ten gatunek tak ma
...
jeszcze jeden dziwny objaw stwierdzam , przy uruchomionym FL studio i przy załaczonym mikserze to słychac nawet jak myszką się poruszam , jakieś buczenia przebicia itp. po wyłączeniu miksera - cisza , czy ktoś jeszcze potwierdzi że ten gatunek tak ma ? bo mam zamiar udać się tym mikserem do sprzedawcy

jeszcze jeden dziwny objaw stwierdzam , przy uruchomionym FL studio i przy załaczonym mikserze to słychac nawet jak myszką się poruszam , jakieś buczenia przebicia itp. po wyłączeniu miksera - cisza , czy ktoś jeszcze potwierdzi że ten gatunek tak ma ? bo mam zamiar udać się tym mikserem do sprzedawcy
......ten gatunek tak ma
...
jeszcze jeden dziwny objaw stwierdzam , przy uruchomionym FL studio i przy załaczonym mikserze to słychac nawet jak myszką się poruszam , jakieś buczenia przebicia itp. po wyłączeniu miksera - cisza , czy ktoś jeszcze potwierdzi że ten gatunek tak ma ? bo mam zamiar udać się tym mikserem do sprzedawcy...
Mam ten mixer od 2 lat. Używam go na codzień w małym domowym studio. Zanim kupiłem preamp to używałęm go jako wzmacniacza z zasilaniem 48v. Woziłęm go także na małe koncery do podłączenia mikrofonów, samplera mpc i adapterów. I jak dotąd nie miałem z nim żadnych problemów.
Powodzenia

jeszcze jeden dziwny objaw stwierdzam , przy uruchomionym FL studio i przy załaczonym mikserze to słychac nawet jak myszką się poruszam , jakieś buczenia przebicia itp. po wyłączeniu miksera - cisza , czy ktoś jeszcze potwierdzi że ten gatunek tak ma ? bo mam zamiar udać się tym mikserem do sprzedawcy...
Mam ten mixer od 2 lat. Używam go na codzień w małym domowym studio. Zanim kupiłem preamp to używałęm go jako wzmacniacza z zasilaniem 48v. Woziłęm go także na małe koncery do podłączenia mikrofonów, samplera mpc i adapterów. I jak dotąd nie miałem z nim żadnych problemów.
Powodzenia
RME Fireface800 plus RME ADI 8 DS, IgsAudio: Gloobus, DT, 2972, 1176, 2176, S-Type Mix Buss Compressor, APS Aeon...
......ten gatunek tak ma
...
upewnij sie najpierw ze masz wszsytko dobrze z pradem.
najlepiej podlacz i komp i mikser i klawisze itd pod jeden przedluzacz, sprawdz uziemienie itd. moze tu jest problem,
Pozdrawiam

upewnij sie najpierw ze masz wszsytko dobrze z pradem.
najlepiej podlacz i komp i mikser i klawisze itd pod jeden przedluzacz, sprawdz uziemienie itd. moze tu jest problem,
Pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"