...WG ... obecnie posiadam ponad 100 Bankow do Virusa TI kazdy po 127 brzmien to jest ponad 12.000 barw takich basów jest tam na peczki , tylko czasu niema szukac ...
Aż tyle patchy
Dzięki za info tak coś podejrzewałem, że tam to może być "zaszyte".
WG . czy w nowej wersji twojego samplera juz mozna ""instalowac "" brzmienia na kazdy klawisz oddzielnie ? , pamietam ze nie było takiej mozliwosci ...
Faktycznie brakowało tej opcji.
Jest teraz taka możliwość w obecnej wersji z tym, że całość jest jeszcze w fazie dopracowywania ale działa skutecznie.
Obecna wersja build 592 posiada możliwość wrzucania/przenoszenia próbek wave bezpośrednio na klawiaturę samplera metodą "Przeciągnij i Upuść". Chwilowy "bałagan" jest z plikiem pomocy uporządkuję to gdy lista opcji w SL będzie ustabilizowana i zmiany będą niewielkie, za bardzo się to będzie zmieniać wkrótce i za każdym razem zmiany opcji trzeba dokumentować w manualu co pochłania strasze ilości godzin zwłaszcza tłumaczenie tego. Nie wiem czy nie lepiej porobić filmiki instruktażowe i pokazać co i jak. Wtedy niezależnie od języka teoretycznie każdy wie o co biega.
Wracając do sedna z przeglądarki Browser samplelorda możemy przenosić teraz próbki i "upuszczać" na dowolny klawisz. Co więcej można też wrzucać próbki nawet w ten sam klawisz kilkakrotnie dzięki czemu próbki są rozkładane dynamicznie niesety równomiernie i dlatego dojdą opcje edycji.
Pełniejsza wersja tej opcji będzie dostępna niebawem a będzie to polegać na tym, że zaznaczam wiele próbek (dojdzie multi zaznaczanie) w oknie browser albo cały folder lub kilka folderów i jednym pociągnięciem przenoszę np. 80 sampli albo folder z próbkami na klawiaturę a samplelord sam ładnie układa to na klawiaturze. Będzie też kilka opcji dzięki którym będziemy mogli wybrać czy próbki mają być układane na wszystkich klawiszach, czy tylko na białych, czarnych, czy w jakiś konkretnych odstępach czy zakresie dynamicznym i czy ma rozpoznawać klawisz główny z nazwy itp. Przydałaby się funkcja rozpoznawanie i detekcja wysokości ale nie wiem jak się za to zabrać

.
Założyłem dwie koncepcje edycji w SL tzw. mini-edycja dzięki której będzie można wyedytować na szybko i co ważniejsze poprawnić np. źle ułożony fragment barwy albo jedną próbkę wraz ze jej wszystkimi parametrami.
Klikam na klawiaturę wybieram z listy próbkę albo wszystkie i edytuję im parametry. Trochę minimalistyczna koncepcja ale mi się akurat podoba mam nadzieję, że i użytkownikom też. Ale to jest raczej opcja gdyż druga rzecz to kompletny dedykowany edytor. Graficzna edycja i maper do próbek uruchamiany w osobnym oknie.