Jak w najtańszy sposób nabyć urządzenie pomiarowe dzięki któremu zkoryguję equalizerem tercjowym braki w głośnikach i wady pomieszczenia w którym gram koncerty ?
Mam na myśli analizator widma i emisję szumu różowego.
Malin
Analizator widma
Analizator widma
Posiadam wydaną autorską płytkę w klimacie przyjemnego dla ucha rocka. Sprzedaję komputery.
Re: Analizator widma
wavelab 4 posiada całkiem niezły analizator.A y darmowych naprzykad z lipcowej EiS.
Sorry, że odkurzę temat.
Co powiecie na temat tych urządzeń:
SAMSON D 1500 (cyfrowy analizator widomowy)
BEHRINGER DEQ2496
Oba i tak cyfrowe. Który z nich sprawdza się lepiej. Ten Samson wygląda dosyć ciekawie, dosyć spory rozmiar i ma kilka opcji monitorowania. Oba w podobnej cenie. Behringer jak to zwykle bywa kiepskie wykonanie ale da się pracować
PS. Znacie moźe inne urządzenia niekoniecznie z segmentu estradowego, które miałyby tylko sam analizator widmowy i były w miarę" kompaktowych rozmiarów".
Ten DOD i tak już jest discontinued, to chyba chodzi o SR410.
BEHRINGER DEQ2496
Oba i tak cyfrowe. Który z nich sprawdza się lepiej. Ten Samson wygląda dosyć ciekawie, dosyć spory rozmiar i ma kilka opcji monitorowania. Oba w podobnej cenie. Behringer jak to zwykle bywa kiepskie wykonanie ale da się pracować

PS. Znacie moźe inne urządzenia niekoniecznie z segmentu estradowego, które miałyby tylko sam analizator widmowy i były w miarę" kompaktowych rozmiarów".
Ten DOD i tak już jest discontinued, to chyba chodzi o SR410.
...Sorry, że odkurzę temat.
BEHRINGER DEQ2496
Ten DOD i tak już jest discontinued, to chyba chodzi o SR410....
Jeśli chodzi o Ultracurve to napalałem się na to urządzenie jeszcze w jego poprzedniej generacji (wyglądało solidniej) W końcu nie kupiłem, ale pamiętam z tamtego okresu, że widziałem w necie fotki studiów gdzie mieli naprawdę wypasiony sprzęt typu UniversalAudio i inne Avalony, a do strojenia monitorów (no bo do czego innego?) używali właśnie tego Behringera.
Test DEQ2496 był jakiś czas temu w EiS, ale nie pamiętam numeru. Przyznaję, że nadal jest to jedyne urządzenie tego producenta które chciałbym mieć, tylko że nie wiem co bym z nim robił.
BEHRINGER DEQ2496

Ten DOD i tak już jest discontinued, to chyba chodzi o SR410....
Jeśli chodzi o Ultracurve to napalałem się na to urządzenie jeszcze w jego poprzedniej generacji (wyglądało solidniej) W końcu nie kupiłem, ale pamiętam z tamtego okresu, że widziałem w necie fotki studiów gdzie mieli naprawdę wypasiony sprzęt typu UniversalAudio i inne Avalony, a do strojenia monitorów (no bo do czego innego?) używali właśnie tego Behringera.
Test DEQ2496 był jakiś czas temu w EiS, ale nie pamiętam numeru. Przyznaję, że nadal jest to jedyne urządzenie tego producenta które chciałbym mieć, tylko że nie wiem co bym z nim robił.
A myślałeś o noteboku i oprogramowaniu PAS?
- AlfonsoRodeo
...A myślałeś o noteboku i oprogramowaniu PAS?...
albo SIA Smart
albo SIA Smart
Jeszcze mi się przypomniało, że chyba PHONIC (więc cena może być do przyjęcia) produkuje takie kompaktowe analizatory do ręki, pewno z wbudowanym mikrofonem, ale czy to ma generator szumu albo coś jeszcze innego to nie pamiętam.