Pytanie o iMac-a
Pytanie o iMac-a
Witam.
Czy ten komputer hałasuje? Macie z nim problemy? Jest głośny? Jak on się sprawdza w produkcji audio?
Pozdrawiam
Czy ten komputer hałasuje? Macie z nim problemy? Jest głośny? Jak on się sprawdza w produkcji audio?
Pozdrawiam
Re: Pytanie o iMac-a
...Witam.
Pozdrawiam...
Witam i odpowiadam.
iMac 24' bo takiego posiadam jest praktycznie bezgłośny.
Pracuje się na nim wygodnie i komfortowo.
Mocno polecam:)
[addsig]
Pozdrawiam...
Witam i odpowiadam.
iMac 24' bo takiego posiadam jest praktycznie bezgłośny.
Pracuje się na nim wygodnie i komfortowo.
Mocno polecam:)
[addsig]
Korg Oasys 88, Powercore X8, Alesis IO26, iMac 24", Cubase 5, NI Komplete 5, Salobrena Jumbo,
Fostex MK 2
Fostex MK 2
Jak Cię stać to bierz! bedziesz zadowolony:)
[addsig]
[addsig]
[b]zapraszam na [url]www.streemo.pl/MadBoy[/url] - check it NOW!
[/b]
[/b]
...Jak Cię stać to bierz! bedziesz zadowolony:)
...
No ja wiem, że jest on wspaniały
miałem okazję go zobaczyć, trochę pobawić... ale nigdy na nim nie pracowałem. Głównie chodzi mi o to czy jak go się "zawali" śladami audio, efektami... itd. to czy zaczyna hałasować? Chodzi mi tylko i wyłącznie o to czy sprawdza się również przy produkcji audio w zaciszu domowo-studyjnym
...

Głównie chodzi mi o to czy jak go się "zawali" śladami audio, efektami... itd. to czy zaczyna hałasować? Chodzi mi tylko i wyłącznie o to czy sprawdza się również przy produkcji audio w zaciszu domowo-studyjnym
...
ja mam maca mini (o wiele słabsza konfiguracja niż iMaca) i nawet nie wiem, że go mam - poza tym, że patrzę na monitor.
A na wydajność w ogóle nie narzekam, przy "standardowych" rockowych sesjach
[addsig]

ja mam maca mini (o wiele słabsza konfiguracja niż iMaca) i nawet nie wiem, że go mam - poza tym, że patrzę na monitor.
A na wydajność w ogóle nie narzekam, przy "standardowych" rockowych sesjach
[addsig]
[URL]www.orkiestrazegluga.pl[/URL] | [URL]www.dzwiek.org[/URL]
......Jak Cię stać to bierz! bedziesz zadowolony:)
...
miałem okazję go zobaczyć, trochę pobawić... ale nigdy na nim nie pracowałem. Głównie chodzi mi o to czy jak go się "zawali" śladami audio, efektami... itd. to czy zaczyna hałasować? Chodzi mi tylko i wyłącznie o to czy sprawdza się również przy produkcji audio w zaciszu domowo-studyjnym
...
iMac w wersji z procesorem Intela i 2Gb ramu nie odczuwa zbytnio zawalenia ścieżkami.
Wiadomo, że jak intensywnie owtyczkujesz to może się zadławić.
Przede wszystkim jest stabilny i zapominasz, że go masz.
MacOS Leopard jest na prawdę niezły.
Nadal polecam.
Można dostać niedrogie używane.
...

iMac w wersji z procesorem Intela i 2Gb ramu nie odczuwa zbytnio zawalenia ścieżkami.
Wiadomo, że jak intensywnie owtyczkujesz to może się zadławić.
Przede wszystkim jest stabilny i zapominasz, że go masz.
MacOS Leopard jest na prawdę niezły.
Nadal polecam.
Można dostać niedrogie używane.
Korg Oasys 88, Powercore X8, Alesis IO26, iMac 24", Cubase 5, NI Komplete 5, Salobrena Jumbo,
Fostex MK 2
Fostex MK 2
Sprawa hałasu wygląda podobnie jak w każdym sprzęcie komputerowym. Nowy jest cichy, prawie bezgłośny. Z biegiem czasu na wentylatorach osiada kurz, a łożyska się wycierają i zaczyna je być coraz bardziej słychać. Mój znajomy ma 2-letniego iMaca, który nawet bez obciążenia bardzo wyraźnie szumi.
Podobnie sprawa wygląda z modelami Mini. Pierwsze wersje były bez wentylatorów, teraz seryjnie montuje się tanie chińskie wiatraczki. Wystarczy odpalić coś co obciąża chip Rosetta, który się ogromnie grzeje i szum staje się dokuczliwy.
Podobnie sprawa wygląda z modelami Mini. Pierwsze wersje były bez wentylatorów, teraz seryjnie montuje się tanie chińskie wiatraczki. Wystarczy odpalić coś co obciąża chip Rosetta, który się ogromnie grzeje i szum staje się dokuczliwy.
Do tego należy dodać, że serwisowanie iMaka nie jest tak proste, jak zwykłego blaszaka, gdzie ew. wymienić wiatrak jest bardzo łatwo.
Z tą stabilnością też niestety różnie bywa, szczególnie w przypadku OSX Leopard.
Wydajność iMaka jest ok, ale odnosząc ją do ceny, wypada to nieco gorzej. Trzeba też pamiętać, że b. ograniczone są możliwości rozbudowy, to też jest kompromis.
Z tą stabilnością też niestety różnie bywa, szczególnie w przypadku OSX Leopard.
Wydajność iMaka jest ok, ale odnosząc ją do ceny, wypada to nieco gorzej. Trzeba też pamiętać, że b. ograniczone są możliwości rozbudowy, to też jest kompromis.
Dodac nalezy fakt ze na iMaca jest duzo mniejszy wybór softu niz na blaszaka
eksperymentalna, niekomercyjna elektronika
...Dodac nalezy fakt ze na iMaca jest duzo mniejszy wybór softu niz na blaszaka...
Zaponiałeś dodać "softu z audiozone"
Zaponiałeś dodać "softu z audiozone"