Jaki syntezator wtyczka do hard trance, rave

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
radar

Jaki syntezator wtyczka do hard trance, rave

Post autor: radar » niedziela 28 cze 2009, 03:34

Witajcie

Jaki polecilibyście instrument (soft) z barwami typowymi dla goa trance / rave z lat 90? Interesują mnie wczesne klimaty Scootera, Astral Projection itp. (na jakim oni sprzęcie wtedy grali?) Mam do wydania max 2000zł więc przypuszczam że hardware nie wchodzi w rachubę. Myślałem o Waldorf Largo, Zero G PHAEDRA, Nexus lub po prostu jakimś rozsądnym zestawem sampli do Kontakta. Czekam na Wasze propozycje.

Pozdrawiam,
Krzysztof

Awatar użytkownika
psysutra

Re: Jaki syntezator wtyczka do hard trance, rave

Post autor: psysutra » niedziela 28 cze 2009, 12:37

Ja mimo wszystko polecam Ci Hardware. Blofeld jak znalazł :)

Jeżeli się upierasz na wtyczki, to olej Nexusa- przereklamowane to to. Zainteresuj się Phoscyonem i Drumazonem z D16, Gladiatorem z Tone2, PolyAna z Admiral Quality.

Chociaż możesz pogrzebać za darmowymi VST- też da się znaleźć dobre instrumenty
Stay Psychedelic People!

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » niedziela 28 cze 2009, 12:56

Witam!
Ja bym na pierwszym miejscu polecał Gladiatora. Na prawdę jeżeli chodzi o VST to spoko instrumencik. Do tego rodzaju muzyki znakomicie będzie się też nadawać V-station Novaion.

Pozdrawiam
Początkujący muzyk.

radar

Post autor: radar » niedziela 28 cze 2009, 18:52

Dzieki za odpowiedzi. Właśnie testuje Gladiatora i jest nawet nawet.
A co sądzicie o NI MASSIVE, u-he Zebra2, Sylenth1? Wszystkie są świetne. Zalezy mi tez na dużej liczbie dodatkowych banków i tu chyba Zebra wygrywa. Ciężki orzech do zgryzienia i naprawdę trudno mi ocenić który przypomina brzmienia z lat 90-tych. Jakie jest Wasze zdanie?

K.

arturs

Post autor: arturs » niedziela 28 cze 2009, 19:22

...Dzieki za odpowiedzi. Właśnie testuje Gladiatora i jest nawet nawet.
A co sądzicie o NI MASSIVE, u-he Zebra2, Sylenth1? Wszystkie są świetne. Zalezy mi tez na dużej liczbie dodatkowych banków i tu chyba Zebra wygrywa. Ciężki orzech do zgryzienia i naprawdę trudno mi ocenić który przypomina brzmienia z lat 90-tych. Jakie jest Wasze zdanie?

K.
...

reaktor, omnisphere - dużo kosztują ale co tam - to naprawdę potęga brzmieniowa. pakiet instrumentów z ableton live.

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » niedziela 28 cze 2009, 19:47

...Dzieki za odpowiedzi. Właśnie testuje Gladiatora i jest nawet nawet.

K.
...
Mam Massiva i powiem szczerze, że nie jestem zadowolony. Znacznie bardziej wolałbym Gladiatora. Jeżeli chodzi o Zebrę, to rzeczywiście mogło by być to dobre. Jednak jeżeli masz więcej kasy, to na 100 % Omnisphere. Powiem Ci, że jedynym powodem, dla którego nie kupiłem omnisphere, jest za słaby komputer. Inaczej brałbym go w ciemno . Jeżeli chcesz jednak coś tańszego, to Gladiator albo Zebra.

Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
hemisys

Post autor: hemisys » niedziela 28 cze 2009, 20:12

Nie znam tych wtyczek, ale słuchając dem i sampli ze stron, to nie skreślałbym jeszcze nexusa

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » niedziela 28 cze 2009, 20:21

...Nie znam tych wtyczek, ale słuchając dem i sampli ze stron, to nie skreślałbym jeszcze nexusa...
A ja bym jednak nie sugerował się demkami. Osobiście przetestowałem nexusa i powiem szczerze, że mi nie przypasował. Z kolei trzeba jeszcze brać pod uwagę fakt, że to są już bardzo wyeksploatowane brzmienia. A jeżeli chodzi o modelowanie nowego brzmienia to nie ma czegoś takiego w nexusie. Znacznie lepiej za te pieniądze kupić v-station. Albo dołożyć do Omnisphera .
Pozdrawiam
Początkujący muzyk.

radar

Post autor: radar » niedziela 28 cze 2009, 20:32

Mam Massiva i powiem szczerze, że nie jestem zadowolony. Znacznie bardziej wolałbym Gladiatora. Jeżeli chodzi o Zebrę, to rzeczywiście mogło by być to dobre. Jednak jeżeli masz więcej kasy, to na 100 % Omnisphere. Powiem Ci, że jedynym powodem, dla którego nie kupiłem omnisphere, jest za słaby komputer. Inaczej brałbym go w ciemno . Jeżeli chcesz jednak coś tańszego, to Gladiator albo Zebra.

...

Dzięki za odzew. Tak się składa że nie mogę kupić Omnisphere z tego samego powodu co Ty. Inaczej również nie zastanawiałbym się długo.
Mam wrażenie że Zebra nie ma takiego wykopu co Gladiator, pomyśle jeszcze o Sylenth1

Awatar użytkownika
psysutra

Post autor: psysutra » niedziela 28 cze 2009, 20:56

PRO-53
Naprawdę świetna oldschoolowa wtyczka
Stay Psychedelic People!

ODPOWIEDZ