Darmowy symulator przetwornika 12-bitowego
Darmowy symulator przetwornika 12-bitowego
nie wiem czy dobrze to ująłem w temacie, szukam czeogs darmowego bo na sp1200 mnie nie stać przez co mógłbym puszczać bębny w miksie, czegoś co da efekt 12bit-owy, taki ciemny i brudny, czy mozecie cos polecic co uzywacie?
cos tam nasciagalem ale generalnie nie satysfakcjonuje mnie to.
miłego dnia!
kuba
[addsig]
Re: Darmowy symulator przetwornika 12-bitowego
Bitcrusher - może coś takiego? Tylko, że to conajwyżej zdegraduje sygnał - nie sądzę żeby zbliżyło cię do charakterystycznego brzmienia przetworników sp1200. Możliwe, że zręczne użycie filtra dolnoprzepustowego i/lub jakiegoś efektu "ocieplającego" da lepsze efekty.
...witam,
nie wiem czy dobrze to ująłem w temacie, szukam czeogs darmowego bo na sp1200 mnie nie stać przez co mógłbym puszczać bębny w miksie, czegoś co da efekt 12bit-owy, taki ciemny i brudny, czy mozecie cos polecic co uzywacie?
cos tam nasciagalem ale generalnie nie satysfakcjonuje mnie to.
miłego dnia!
kuba ...
Najlepszy, ale niedarmowy jest Decimator. Swietna maszynka polskiej grupy D16.
...Np. darmowy MDA degrade
MDA Degrade załatwia lepiej sprawę bo ma klarowne ustawienie na wymagane przez Ciebie 12bitów + częstotliwość próbkowania i kilka dodatkowych parametrów czego nie ma w produkcie D16.
MDA Degrade załatwia lepiej sprawę bo ma klarowne ustawienie na wymagane przez Ciebie 12bitów + częstotliwość próbkowania i kilka dodatkowych parametrów czego nie ma w produkcie D16.
DEVASTOR Multiband Distortion Unit to zupełnie inna działka VST jak sama nazwa wskazuje bardziej FX niż przetwornik/konwerter/degragator
Przy okazji muszę wyrazić uznanie dla D16 za fantastyczne GUI ich produktów i .... patriotyczne poczucie chumoru - Sztuczny Perkusista, Wesoły Bębniarz, Chytry Kurdupel . Będę testował.
...
...Np. darmowy MDA degrade
...
D16 Decimator ma:
- ustawienie rozdzielczości bitowej
- częstotliwości próbkowania
- filtr z regulacją odcięcia i dobroci
Fotka TUTAJ.
Ma zatem to wszystko, o czym piszesz. Do tego brzmi bardzo muzycznie, jak dla mnie.
Przy okazji muszę wyrazić uznanie dla D16 za fantastyczne GUI ich produktów i .... patriotyczne poczucie chumoru - Sztuczny Perkusista, Wesoły Bębniarz, Chytry Kurdupel
Nazwy niektórych presetów też wymiatają ("Zemasta Mariana"). Czekam aż zrobią "klon" np. Virusa z dopiskiem "zakaźny drań".