Szukam automatu perkusyjnego...
Szukam automatu perkusyjnego...
Poszukuję dobrego automatu perkusujnego... wolałbym aby były tam przygotowane gotowe schematy perkusujne ja np. w Stylusie.
Nie jestem perkusistą a więc wolałbym wykorzystywać gotowe zdarzenia perkusyjne. Czasami pracuję na Battery ale tylko aby wzmocnić Stylusa. Być może jest jakiś inny program alternatywny do Stulusa z mocniejszymi bębnami...
Nie jestem perkusistą a więc wolałbym wykorzystywać gotowe zdarzenia perkusyjne. Czasami pracuję na Battery ale tylko aby wzmocnić Stylusa. Być może jest jakiś inny program alternatywny do Stulusa z mocniejszymi bębnami...
Re: Szukam automatu perkusyjnego...
...Poszukuję dobrego automatu perkusujnego... wolałbym aby były tam przygotowane gotowe schematy perkusujne ja np. w Stylusie.
Nie jestem perkusistą a więc wolałbym wykorzystywać gotowe zdarzenia perkusyjne...
zsampluj sobie próbki z płyt sisters of mercy
i wrzuć do np. haliona, duzo lepsza zabawa niż z gotowymi partiami...
Nie jestem perkusistą a więc wolałbym wykorzystywać gotowe zdarzenia perkusyjne...
zsampluj sobie próbki z płyt sisters of mercy

i wrzuć do np. haliona, duzo lepsza zabawa niż z gotowymi partiami...
Może tak :
Jak wy robicie bębny...?
Jak wy robicie bębny...?
...Może tak :
Jak wy robicie bębny...?...
Szukam . Stopy ( Bd) .... z tym najgorzej ...... mam bardzo duzą biblioteke dzwiekową wiec zajmuje mi to troche , ale przewaznie konczy sie na tej co zawsze .... potem werbel. hihet . ....... przeszkadzajki .... ale zanim to zrobie po znaleznieu stopy szukam basu . i jak w przypadku stopy powtarza sie sytuacja ...... , lubie korzystac z Loop--ow, ale czasami jest masa kłopotu z gotowymi . gdyz czesto są to juz kompresowane , fazowane , cudowane dzwieki i moze sie okazac ze w miksie jest jedna wielka .Ku....... , takze ja robie sekcje rytmiczna przewanie sama , jesli Juz loop. to wycinam dół i góre , zostawiam same srodkowe czestotliowsci , dodaje stope , hihet . czasami Klaps, lub werbel jesli zachodzi taka koniecznosc no i rytm jest .... Rytm i bas jest podstawa na tym osadza sie cały numer ........ Ale sie rozpisałam , pozdrawiam Ula
Jak wy robicie bębny...?...
Szukam . Stopy ( Bd) .... z tym najgorzej ...... mam bardzo duzą biblioteke dzwiekową wiec zajmuje mi to troche , ale przewaznie konczy sie na tej co zawsze .... potem werbel. hihet . ....... przeszkadzajki .... ale zanim to zrobie po znaleznieu stopy szukam basu . i jak w przypadku stopy powtarza sie sytuacja ...... , lubie korzystac z Loop--ow, ale czasami jest masa kłopotu z gotowymi . gdyz czesto są to juz kompresowane , fazowane , cudowane dzwieki i moze sie okazac ze w miksie jest jedna wielka .Ku....... , takze ja robie sekcje rytmiczna przewanie sama , jesli Juz loop. to wycinam dół i góre , zostawiam same srodkowe czestotliowsci , dodaje stope , hihet . czasami Klaps, lub werbel jesli zachodzi taka koniecznosc no i rytm jest .... Rytm i bas jest podstawa na tym osadza sie cały numer ........ Ale sie rozpisałam , pozdrawiam Ula

Pozdrawiam Ula :)
zapomniałam, ja korzystam z samplera Akai , nie mam Automatu ,
Pozdrawiam Ula :)
...zapomniałam, ja korzystam z samplera Akai , nie mam Automatu ,
...
no wlasnie juz mialem napisac ze dobrze było jakis sampler zastosowac, ale koledze to nie oto chodzilo raczej, :( skoro nie jest prekusista to nie bedzie sie bawil w łamanie i ustawianie bebenków, tylko loopy zostają i nic więcej, no chyba ze jednak zostanie wirtualnym perkusita, co uwazam jest lepszym rozwiazaniem, kilka dobrej jakosci zestawów wystarczy, a reszta to juz kwestia obróbki ( kompresja, pan, attak, ...) każdej ścieżki ( bd, sn, hihat, ride, open hih, itd) z osobnam, ale to zajmuje troche czasu, z tym ze efekt jest niepomiernie przyjemniejszy, nawet jesli sie tylko tobie spodoba :))
pozdrawiam Zen G:))
...
no wlasnie juz mialem napisac ze dobrze było jakis sampler zastosowac, ale koledze to nie oto chodzilo raczej, :( skoro nie jest prekusista to nie bedzie sie bawil w łamanie i ustawianie bebenków, tylko loopy zostają i nic więcej, no chyba ze jednak zostanie wirtualnym perkusita, co uwazam jest lepszym rozwiazaniem, kilka dobrej jakosci zestawów wystarczy, a reszta to juz kwestia obróbki ( kompresja, pan, attak, ...) każdej ścieżki ( bd, sn, hihat, ride, open hih, itd) z osobnam, ale to zajmuje troche czasu, z tym ze efekt jest niepomiernie przyjemniejszy, nawet jesli sie tylko tobie spodoba :))
pozdrawiam Zen G:))
residance - warsaw
destination - space
destination - space
- minimalmusic
hmmm no ja nie wiem, ale jesli mysle o tym samym co autor, to chodzi Ci o program typu Hammer , albo 'zwykły' Fruity Loops , albo Rebirth ,.. maja wlasna bibloteke dzwiekow .. choc osobiscie polecam albo sampling , albo przerozne programy do generowania dzwiekow.. niestety nie jestem teraz w stanie podac nazwy zadnego, bo juz daaawno nie uzywalem .. mozesz rowniez wpisac w wyszukiwarce hasła typu kick i znajdziesz w necie miliony gotowych sampli,.. nie wiem jakich konkretnie dzwiekow potrzebujesz, ale zaleznie od 'uprawianego' przez Ciebie gatunku mozesz przeciez samplowac gotowe bębny z roznych utworow, takich jakich sluchasz, na ktorych sie byc moze wzorujesz .. pozniej odpowiednia obrobka, edycja.. i gotowe :)
...hmmm no ja nie wiem, ale jesli mysle o tym samym co autor, to chodzi Ci o program typu Hammer , albo 'zwykły' Fruity Loops , albo Rebirth ,.. maja wlasna bibloteke dzwiekow .. choc osobiscie polecam albo sampling , albo przerozne programy do generowania dzwiekow.. niestety nie jestem teraz w stanie podac nazwy zadnego, bo juz daaawno nie uzywalem .. mozesz rowniez wpisac w wyszukiwarce hasła typu kick i znajdziesz w necie miliony gotowych sampli,.. nie wiem jakich konkretnie dzwiekow potrzebujesz, ale zaleznie od 'uprawianego' przez Ciebie gatunku mozesz przeciez samplowac gotowe bębny z roznych utworow, takich jakich sluchasz, na ktorych sie byc moze wzorujesz .. pozniej odpowiednia obrobka, edycja.. i gotowe :)...
Interesuje mnie coś alternatywnego do STYLUSA wtyczki VST pod Cubase...
---------------------------------------><---------------------------------------
---------------------------------------><---------------------------------------
--------------------------------------------><------------------------------------
może STORM firmy arturia choc nie wiem jak się on zachowa jako wtyczka pod Cubase
http://www.arturia.com/en/storm2.lasso
może STORM firmy arturia choc nie wiem jak się on zachowa jako wtyczka pod Cubase
http://www.arturia.com/en/storm2.lasso