Szukam automatu perkusyjnego...

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
belcanto

Szukam automatu perkusyjnego...

Post autor: belcanto » środa 24 wrz 2003, 09:33

Poszukuję dobrego automatu perkusujnego... wolałbym aby były tam przygotowane gotowe schematy perkusujne ja np. w Stylusie.

Nie jestem perkusistą a więc wolałbym wykorzystywać gotowe zdarzenia perkusyjne. Czasami pracuję na Battery ale tylko aby wzmocnić Stylusa. Być może jest jakiś inny program alternatywny do Stulusa z mocniejszymi bębnami...

Awatar użytkownika
GOM-EZ

Re: Szukam automatu perkusyjnego...

Post autor: GOM-EZ » środa 24 wrz 2003, 09:41

...Poszukuję dobrego automatu perkusujnego... wolałbym aby były tam przygotowane gotowe schematy perkusujne ja np. w Stylusie.

Nie jestem perkusistą a więc wolałbym wykorzystywać gotowe zdarzenia perkusyjne...

zsampluj sobie próbki z płyt sisters of mercy

i wrzuć do np. haliona, duzo lepsza zabawa niż z gotowymi partiami...

Awatar użytkownika
belcanto

Post autor: belcanto » środa 24 wrz 2003, 09:50

Może tak :

Jak wy robicie bębny...?

Awatar użytkownika
ula

Post autor: ula » środa 24 wrz 2003, 10:04

...Może tak :

Jak wy robicie bębny...?...

Szukam . Stopy ( Bd) .... z tym najgorzej ...... mam bardzo duzą biblioteke dzwiekową wiec zajmuje mi to troche , ale przewaznie konczy sie na tej co zawsze .... potem werbel. hihet . ....... przeszkadzajki .... ale zanim to zrobie po znaleznieu stopy szukam basu . i jak w przypadku stopy powtarza sie sytuacja ...... , lubie korzystac z Loop--ow, ale czasami jest masa kłopotu z gotowymi . gdyz czesto są to juz kompresowane , fazowane , cudowane dzwieki i moze sie okazac ze w miksie jest jedna wielka .Ku....... , takze ja robie sekcje rytmiczna przewanie sama , jesli Juz loop. to wycinam dół i góre , zostawiam same srodkowe czestotliowsci , dodaje stope , hihet . czasami Klaps, lub werbel jesli zachodzi taka koniecznosc no i rytm jest .... Rytm i bas jest podstawa na tym osadza sie cały numer ........ Ale sie rozpisałam , pozdrawiam Ula
Pozdrawiam Ula :)

Awatar użytkownika
ula

Post autor: ula » środa 24 wrz 2003, 10:07

zapomniałam, ja korzystam z samplera Akai , nie mam Automatu ,

Pozdrawiam Ula :)

Awatar użytkownika
muscato

Post autor: muscato » środa 24 wrz 2003, 10:15

...zapomniałam, ja korzystam z samplera Akai , nie mam Automatu ,

...

no wlasnie juz mialem napisac ze dobrze było jakis sampler zastosowac, ale koledze to nie oto chodzilo raczej, :( skoro nie jest prekusista to nie bedzie sie bawil w łamanie i ustawianie bebenków, tylko loopy zostają i nic więcej, no chyba ze jednak zostanie wirtualnym perkusita, co uwazam jest lepszym rozwiazaniem, kilka dobrej jakosci zestawów wystarczy, a reszta to juz kwestia obróbki ( kompresja, pan, attak, ...) każdej ścieżki ( bd, sn, hihat, ride, open hih, itd) z osobnam, ale to zajmuje troche czasu, z tym ze efekt jest niepomiernie przyjemniejszy, nawet jesli sie tylko tobie spodoba :))

pozdrawiam Zen G:))
residance - warsaw
destination - space

Awatar użytkownika
minimalmusic

Post autor: minimalmusic » środa 24 wrz 2003, 10:26

hmmm no ja nie wiem, ale jesli mysle o tym samym co autor, to chodzi Ci o program typu Hammer , albo 'zwykły' Fruity Loops , albo Rebirth ,.. maja wlasna bibloteke dzwiekow .. choc osobiscie polecam albo sampling , albo przerozne programy do generowania dzwiekow.. niestety nie jestem teraz w stanie podac nazwy zadnego, bo juz daaawno nie uzywalem .. mozesz rowniez wpisac w wyszukiwarce hasła typu kick i znajdziesz w necie miliony gotowych sampli,.. nie wiem jakich konkretnie dzwiekow potrzebujesz, ale zaleznie od 'uprawianego' przez Ciebie gatunku mozesz przeciez samplowac gotowe bębny z roznych utworow, takich jakich sluchasz, na ktorych sie byc moze wzorujesz .. pozniej odpowiednia obrobka, edycja.. i gotowe :)

Awatar użytkownika
belcanto

Post autor: belcanto » środa 24 wrz 2003, 10:35

...hmmm no ja nie wiem, ale jesli mysle o tym samym co autor, to chodzi Ci o program typu Hammer , albo 'zwykły' Fruity Loops , albo Rebirth ,.. maja wlasna bibloteke dzwiekow .. choc osobiscie polecam albo sampling , albo przerozne programy do generowania dzwiekow.. niestety nie jestem teraz w stanie podac nazwy zadnego, bo juz daaawno nie uzywalem .. mozesz rowniez wpisac w wyszukiwarce hasła typu kick i znajdziesz w necie miliony gotowych sampli,.. nie wiem jakich konkretnie dzwiekow potrzebujesz, ale zaleznie od 'uprawianego' przez Ciebie gatunku mozesz przeciez samplowac gotowe bębny z roznych utworow, takich jakich sluchasz, na ktorych sie byc moze wzorujesz .. pozniej odpowiednia obrobka, edycja.. i gotowe :)...

Interesuje mnie coś alternatywnego do STYLUSA wtyczki VST pod Cubase...

Awatar użytkownika
belcanto

Post autor: belcanto » środa 24 wrz 2003, 10:44

---------------------------------------><---------------------------------------

Interesuje mnie coś alternatywnego do STYLUSA wtyczki VST pod Cubase...

---------------------------------------><---------------------------------------

Awatar użytkownika
belcanto

Post autor: belcanto » środa 24 wrz 2003, 10:51

--------------------------------------------><------------------------------------

może STORM firmy arturia choc nie wiem jak się on zachowa jako wtyczka pod Cubase

http://www.arturia.com/en/storm2.lasso

ODPOWIEDZ