Echo Mia Midi

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
pepe0303

Echo Mia Midi

Post autor: pepe0303 » czwartek 13 lis 2003, 11:44

Witam serdecznie!!!

Mam karte w/w i mój problem dotyczy wykorzystania interfejsu midi w tej wersji sprzetu.

Otóż w systemie operacyjnym Win98SE nie widać wejscia i wyjścia midi gdyż jest ono aktywne po zainstalowaniu sterownika WDM a nie VxD dedykowanego dla 98 w przypadku mojej karty.

Czy jest możliwość użycia WDM w 98 czy jestem zmuszony do zakupu win 2000 aby wykorzystać midi mojej karty czy jest inna możliwość bezkonfliktowej pracy?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Re: Echo Mia Midi

Post autor: Groover » czwartek 13 lis 2003, 14:42

...Witam serdecznie!!!

Mam karte w/w i mój problem dotyczy wykorzystania interfejsu midi w tej wersji sprzetu.

Otóż w systemie operacyjnym Win98SE nie widać wejscia i wyjścia midi gdyż jest ono aktywne po zainstalowaniu sterownika WDM a nie VxD dedykowanego dla 98 w przypadku mojej karty.

Czy jest możliwość użycia WDM w 98 czy jestem zmuszony do zakupu win 2000 aby wykorzystać midi mojej karty czy jest inna możliwość bezkonfliktowej pracy?

Pozdrawiam...

a od czego serwis? Powinni Ci pomóc rozwiązać problem. Nie mówili tego przed sprzedażą karty?

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » czwartek 13 lis 2003, 15:38

Miałem przez chwilę MIA MIDI ale musze powiedzieć, że nie zauważyłem braku obsługi portu MIDI pod W98SE. Nie twierdzę, że tak nie jest, bo większość mojej styczności z tą kartą odbywała sie na platformie W2000. Tam wszystko grało. Nie dam sobie głowy uciąć, ale sprawdzałem obsługę VSTi sterująć Haliona zewnetrzną klawiaturą MIDI za pośrednictwem portu MIDI na MIA i nie zauważyłem żadnych anomalii, ale zastrzel mnie, nie pamiętam czy robiłem to pod W98SE. A czy aby na pewno instalacja karty została przeprowadzona "po bożemu"? W tej karcie proces instalacji przebiega dość nietypowo, może system nie zassał sterowników portu MIDI?
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » czwartek 13 lis 2003, 16:34

...Miałem przez chwilę MIA MIDI ale musze powiedzieć, że nie zauważyłem braku obsługi portu MIDI pod W98SE. Nie twierdzę, że tak nie jest, bo większość mojej styczności z tą kartą odbywała sie na platformie W2000. Tam wszystko grało. Nie dam sobie głowy uciąć, ale sprawdzałem obsługę VSTi sterująć Haliona zewnetrzną klawiaturą MIDI za pośrednictwem portu MIDI na MIA i nie zauważyłem żadnych anomalii, ale zastrzel mnie, nie pamiętam czy robiłem to pod W98SE. A czy aby na pewno instalacja karty została przeprowadzona "po bożemu"? W tej karcie proces instalacji przebiega dość nietypowo, może system nie zassał sterowników portu MIDI?...

w EiS 11/2003 w teście też jest napisane, że procedura instalacji jest dość dziwna... Najpierw trzeba zainstalować stery (bez karty w kompie), a dopiero później należy włożyć kartę do slotu (po instalacji sterów). Może tutaj jest błąd?

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

pepe0303

Post autor: pepe0303 » środa 19 lis 2003, 08:10

Dzieki !!!

Jestem juz w trakcie zmiany systemu i mysle ze teraz pojdzie lepiej z moja karta

pozdrawiam

ODPOWIEDZ