Witam serdecznie!!!
Mam karte w/w i mój problem dotyczy wykorzystania interfejsu midi w tej wersji sprzetu.
Otóż w systemie operacyjnym Win98SE nie widać wejscia i wyjścia midi gdyż jest ono aktywne po zainstalowaniu sterownika WDM a nie VxD dedykowanego dla 98 w przypadku mojej karty.
Czy jest możliwość użycia WDM w 98 czy jestem zmuszony do zakupu win 2000 aby wykorzystać midi mojej karty czy jest inna możliwość bezkonfliktowej pracy?
Pozdrawiam
Echo Mia Midi
Re: Echo Mia Midi
...Witam serdecznie!!!
Mam karte w/w i mój problem dotyczy wykorzystania interfejsu midi w tej wersji sprzetu.
Otóż w systemie operacyjnym Win98SE nie widać wejscia i wyjścia midi gdyż jest ono aktywne po zainstalowaniu sterownika WDM a nie VxD dedykowanego dla 98 w przypadku mojej karty.
Czy jest możliwość użycia WDM w 98 czy jestem zmuszony do zakupu win 2000 aby wykorzystać midi mojej karty czy jest inna możliwość bezkonfliktowej pracy?
Pozdrawiam...
a od czego serwis? Powinni Ci pomóc rozwiązać problem. Nie mówili tego przed sprzedażą karty?
Pozdro
Groover
Pozdrawiam...
a od czego serwis? Powinni Ci pomóc rozwiązać problem. Nie mówili tego przed sprzedażą karty?
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
Miałem przez chwilę MIA MIDI ale musze powiedzieć, że nie zauważyłem braku obsługi portu MIDI pod W98SE. Nie twierdzę, że tak nie jest, bo większość mojej styczności z tą kartą odbywała sie na platformie W2000. Tam wszystko grało. Nie dam sobie głowy uciąć, ale sprawdzałem obsługę VSTi sterująć Haliona zewnetrzną klawiaturą MIDI za pośrednictwem portu MIDI na MIA i nie zauważyłem żadnych anomalii, ale zastrzel mnie, nie pamiętam czy robiłem to pod W98SE. A czy aby na pewno instalacja karty została przeprowadzona "po bożemu"? W tej karcie proces instalacji przebiega dość nietypowo, może system nie zassał sterowników portu MIDI?
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
...Miałem przez chwilę MIA MIDI ale musze powiedzieć, że nie zauważyłem braku obsługi portu MIDI pod W98SE. Nie twierdzę, że tak nie jest, bo większość mojej styczności z tą kartą odbywała sie na platformie W2000. Tam wszystko grało. Nie dam sobie głowy uciąć, ale sprawdzałem obsługę VSTi sterująć Haliona zewnetrzną klawiaturą MIDI za pośrednictwem portu MIDI na MIA i nie zauważyłem żadnych anomalii, ale zastrzel mnie, nie pamiętam czy robiłem to pod W98SE. A czy aby na pewno instalacja karty została przeprowadzona "po bożemu"? W tej karcie proces instalacji przebiega dość nietypowo, może system nie zassał sterowników portu MIDI?...
w EiS 11/2003 w teście też jest napisane, że procedura instalacji jest dość dziwna... Najpierw trzeba zainstalować stery (bez karty w kompie), a dopiero później należy włożyć kartę do slotu (po instalacji sterów). Może tutaj jest błąd?
Pozdro
Groover
w EiS 11/2003 w teście też jest napisane, że procedura instalacji jest dość dziwna... Najpierw trzeba zainstalować stery (bez karty w kompie), a dopiero później należy włożyć kartę do slotu (po instalacji sterów). Może tutaj jest błąd?
Pozdro
Groover
nowe portale:
Dzieki !!!
Jestem juz w trakcie zmiany systemu i mysle ze teraz pojdzie lepiej z moja karta
pozdrawiam
Jestem juz w trakcie zmiany systemu i mysle ze teraz pojdzie lepiej z moja karta
pozdrawiam