Szanowni Koledzy!
Potrzebuje jakiejs pozycji dotyczacej budowy wzmacniaczy audio ze szczegolnym uwzglednieniem konstrukcji lampowych. Znacie cos godnego polecenia?? Z gory dziekuje. Nie chodzi mi o gotowe schematy ale o idee konstrukcji!!!
Wzmacniacze - literatura
Wzmacniacze - literatura
Muzyka i dźwięk, ponadto fotografia i po trochu elektronika.
Re: Wzmacniacze - literatura
...Potrzebuje jakiejs pozycji dotyczacej budowy wzmacniaczy audio ze szczegolnym uwzglednieniem konstrukcji lampowych. Znacie cos godnego polecenia?? Z gory dziekuje. Nie chodzi mi o gotowe schematy ale o idee konstrukcji!!!...
W najnowszym numerze Elektronika PLUS wydawnictwa AVT poświęconym w całości układom audio znajdziesz wszystko o co pytasz. Numer ten jest jeszcze dostępny w sklepach.
[addsig]
W najnowszym numerze Elektronika PLUS wydawnictwa AVT poświęconym w całości układom audio znajdziesz wszystko o co pytasz. Numer ten jest jeszcze dostępny w sklepach.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
Gram na gitarze
Quote: |
|
To jest bardzo dobra strona. Pamiętaj jednak, że budowa wzmacniacza lampowego to nie jest łatwa sprawa. Ja miałem doczynienia z samoróbkami tak więc coś wiem na ten temat. Wielu domowych konstruktorów zapomina o tym, że bardzo ważną rzeczą w sprzęcie lampowym są transformatory, które nie mogą być byle jakie, kupione w sklepie z częściami elektronicznymi.
gadu-gadu 4021735
Poszukam po bibliotekach jakichs pozycji, a za propozycje dziekuje, przyjrze im sie. A wszystko dlatego ze wymyslilem sobie temat pracy magisterskiej "projekt i konstrukcja mikrofonowego przedwzmacniacza lampowego" :)
"projekt i konstrukcja mikrofonowego przedwzmacniacza lampowego" :)...
Czy bedzie to konstrukcja lampowa czy "lampowa" (czyli z lampa w srodku) jakich teraz na tuziny na rynku?
Czy bedzie to konstrukcja lampowa czy "lampowa" (czyli z lampa w srodku) jakich teraz na tuziny na rynku?

..."projekt i konstrukcja mikrofonowego przedwzmacniacza lampowego" :)...
...
zalozenie jest od A do Z na lampach, zadnych hybryd :)

zalozenie jest od A do Z na lampach, zadnych hybryd :)