HD 280 Professional
HD 280 Professional
czy ktos moze miał stycznosc z tymi słuchawkami , wczoraj byłem w M.Markt , chciałem posłuchac tak bardzo zachwalanych tutaj HD 600 ,,,,,, hmm. dawno sie tak bardzo nie rozczarowałem , ktos kto pisał ze sa to IDEALNE SŁUCHAWKI DO PRACY . chyba nie wie o czym pisze..... HD 600 , Adiofilskie brzmienie w ktorych wszystko pieknie słychac , duuzo gory , i przyznam sie ze po 10 min, byłem zmeczony tą ""IDEALNIE -piekna Barwa "" miałem ze soba płyte ze specjalnie przygotowanym złym zgraniem, oraz zachodnim numerem zgranym SUPER . no i ..... jakiez było moje rozczarowani kiedy owo Złe zgranie brzmiało w miare dobrze , TOTALNA PORAZKA ... Pytanko, czy ktos kiedys testował miał, czy posiada HD 280 ?
Re: HD 280 Professional
...czy ktos moze miał stycznosc z tymi słuchawkami , wczoraj byłem w M.Markt , chciałem posłuchac tak bardzo zachwalanych tutaj HD 600 ,,,,,, hmm. dawno sie tak bardzo nie rozczarowałem , ktos kto pisał ze sa to IDEALNE SŁUCHAWKI DO PRACY . chyba nie wie o czym pisze..... HD 600 , Adiofilskie brzmienie w ktorych wszystko pieknie słychac , duuzo gory , i przyznam sie ze po 10 min, byłem zmeczony tą ""IDEALNIE -piekna Barwa "" miałem ze soba płyte ze specjalnie przygotowanym złym zgraniem, oraz zachodnim numerem zgranym SUPER . no i ..... jakiez było moje rozczarowani kiedy owo Złe zgranie brzmiało w miare dobrze , TOTALNA PORAZKA ... Pytanko, czy ktos kiedys testował miał, czy posiada HD 280 ? ...
Ale to "w miarę dobrze" to jest tylko twoje subiektywne odczucie, i pewnie po dłuższym zapoznaniu się z HD600 stwierdziłbyś, że "dobre nagrania" grają duużo dużo lepiej, a marne nagranie to jest trochę mniej marne niż odsłuchując na innych słuchawkach ale jednak. Po prostu taki proporcjonalny "skok jakościowy"... Moim skromnym zdaniem mikrodynamika nie do pobicia... nawet przy cichym odsłuchu stopy i werbelka aż chce sie podskakiwać ;). Ale to tak OT.
Ale to "w miarę dobrze" to jest tylko twoje subiektywne odczucie, i pewnie po dłuższym zapoznaniu się z HD600 stwierdziłbyś, że "dobre nagrania" grają duużo dużo lepiej, a marne nagranie to jest trochę mniej marne niż odsłuchując na innych słuchawkach ale jednak. Po prostu taki proporcjonalny "skok jakościowy"... Moim skromnym zdaniem mikrodynamika nie do pobicia... nawet przy cichym odsłuchu stopy i werbelka aż chce sie podskakiwać ;). Ale to tak OT.
no tak, ale co z tego ze chce sie podskakiwac, . posiadam AKG 240 Df .... niema w nich dołu , traktuje je jako narzedzie tylko pomocnicze, . myslalem ze HD 600 poprostu mnie powali , ale nic z tego ,,,, Graja pieknie ,a ja szukam Słuchawek ktore graja w miare realistycznie , tak jak monitory ... AKG były by ok, gdyby miały wiecej dołu ..
NIE MA słuchawek, któe grają tak jak monitory.
Wybij sobie z głowy te utopię.
Wybij sobie z głowy te utopię.
...NIE MA słuchawek, któe grają tak jak monitory.
Wybij sobie z głowy te utopię....
oczywiscie ze nie ma . i wcale takich nie szukam opinji na temat tych słuchawek, jak rowniez HD 265
oczywiscie ze nie ma . i wcale takich nie szukam opinji na temat tych słuchawek, jak rowniez HD 265
dla odmiany posłuchaj otwartych słuchawek Philips SBC HP890 myślę, że w nich znajdziesz to, czego szukasz. I niech Cię niska cena nie zraża.
Pozdrowienia!
Pozdrowienia!
eis, eis, baby!
- stereophonic
- Kontakt:
...NIE MA słuchawek, któe grają tak jak monitory.
MB ..... taki z Ciebie madry FACET , no przynajmniej takm sie wydajesz, daj chłopie jakas rade skoro tak dobrze znasz temat , i przestan Ciagle krytykowac, bo to jest IRYTUJACE , wyobrazam soebie Ciebie wiecznie kwasnego ..... jak kobita przed okresem skoro znasz tak dobrze dziedzine to poradz cos, . a ty wiedcznie kwasny ... i wiecznie na nie ...... No ja nie wiem
MB ..... taki z Ciebie madry FACET , no przynajmniej takm sie wydajesz, daj chłopie jakas rade skoro tak dobrze znasz temat , i przestan Ciagle krytykowac, bo to jest IRYTUJACE , wyobrazam soebie Ciebie wiecznie kwasnego ..... jak kobita przed okresem skoro znasz tak dobrze dziedzine to poradz cos, . a ty wiedcznie kwasny ... i wiecznie na nie ...... No ja nie wiem

Pozdrawiam Stereophonic
Posiadam HD 280 Pro od dłuższego czasu. Wybrałem akurat te słuchawki, a testowałem kilka(naście) w tym przedziale cenowym, bo ich brzmienie odpowiadało mi najbardziej. Przy "słuchaniu w trakcie pracy" zależy mi zawsze na tym, abym słyszał najwierniejszy obraz tego, co wychodzi z maszyn. Potem i tak słucham tego na kilku rodzajach "odsłuchów" - monitory aktywne, pasywne, samochód, jamnik itp. Nie są idealne (np. gniotą mi uszy, ale to pewnie wina kształtu mojej czaszki) ale pracuje się w nich świetnie. Inna sprawa, że wzmacniacz do nich mam zrobiony "na zamówienie" za grubą kasę - też jest "płaski" i bez dodatków w materiale.
Pozdrawiam.
Żartowałem z tą grubą kasą za wzmacniacz - koleś zrobił mi za 100 zł (z piwkiem i grillem).
Pozdrawiam.
Żartowałem z tą grubą kasą za wzmacniacz - koleś zrobił mi za 100 zł (z piwkiem i grillem).
Jestem muzykiem...
...
Nie ma to jak uniwersalność...
...

...Żartowałem z tą grubą kasą za wzmacniacz - koleś zrobił mi za 100 zł (z piwkiem i grillem).
...
...
Wzmacniacz jest oczywiście bez tych dodatków, chociaż trochę szkoda...
...

Wzmacniacz jest oczywiście bez tych dodatków, chociaż trochę szkoda...

Jestem muzykiem...