Karta i opóźnienie
Karta i opóźnienie
Która z tanich (do 500zł) kart pozwala grać w rzeczywistym czasie barwami VST???
Re: Karta i opóźnienie
Mi na Audigy wsio chodzi bez problemowo nawet można solóweczki na klawiszach grać i dograć Hammonda do Blues'a. Ale może ktoś Ci coś lepszego poleci bo jak byś chciał kiedyć nagrać Audio to Audigy odpada (sam się przekonałem szkoda tylko że po zakupie
).

Nie ma co
...Wow!! mam 5 gwiazdek zostanę Astronomem.
...
He he, dzięki astronauto:)

He he, dzięki astronauto:)
...ale zaraz... jakie Audigy? Które z nich? Czy to pierwsze?
......ale zaraz... jakie Audigy? Które z nich? Czy to pierwsze?...
Audigy 1 posiada sterowniki Asio więc nie powinno być problemu z graniem z b. małymi opóźnieniami.
Audigy 1 posiada sterowniki Asio więc nie powinno być problemu z graniem z b. małymi opóźnieniami.
nawet sblive pozwala na granie (na kx-ach), wszystko zalezy od tego jaki masz kokmputer, na jakiej jakosc wyjsciowej ci zalezy i czy pod pojeciem "granie " rozumiesz kladzenie dluugich padow czy wypieprzanie solowek jazzowych - do tego drugiego wydajnosc wyzsza bedzie pozadana
fan dobrego brzmienia ;)
Obecnie jest już dużo takich kart. SBLive, wszystkie Audigy, Terrateci i Audiotracki. Jest z czego wybrać - natomiast ważne by mieć w miarę nowoczesny komputer.
A co do Audio na Audigy - ktoś tu kiedyś prezentował pięknie brzmiące demko jazzujące zrobione właśnie na Audigy, tak że nie jest tak źle. Może jakiś miernik wskazał by szumy powyżej 80 dBa ale człowiek to nie miernik - brzmiało ładnie i już.
Mam takie pytanie co do opoznienia.
Czy opoznienie wysteouje tylko w odsluchu? Czy jak nagrywam np. audio to wszsytkie dzwieki zostana fizycznie opoznione?
Rozumiem ze z instrumentami wirtualnymi bedzie tak samo ,tzn. po nagraniu "czegos tam" nuty beda mialy inna wartosc niz wystukane na klawiszach?
Bo jezeli tak jest to na taniej karcie nie da sie nagrac np. gitary rowno , bo karta opozni dzwieki i bedzie wszsytko rozjechane w tempie...
Czy opoznienie wysteouje tylko w odsluchu? Czy jak nagrywam np. audio to wszsytkie dzwieki zostana fizycznie opoznione?
Rozumiem ze z instrumentami wirtualnymi bedzie tak samo ,tzn. po nagraniu "czegos tam" nuty beda mialy inna wartosc niz wystukane na klawiszach?
Bo jezeli tak jest to na taniej karcie nie da sie nagrac np. gitary rowno , bo karta opozni dzwieki i bedzie wszsytko rozjechane w tempie...