Evolution MK-425c

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Fant

Evolution MK-425c

Post autor: Fant » czwartek 15 sty 2004, 15:36

witam!

zamierzam kupic kontroler evolution mk-425c lub mk-225c!czy zna ktos moze roznice miedzy nimi?wiem ze chodzi o komunikaty sysex.moze ktos ma jakies dokladniejsze wiadomosci na temat tego sprzetu?rozumiem ze moze on dzialac z wszystkimi programami obslugujacymi sysex (jakies wtyczki,syntezatory,sampler?)??

Pracuje na acid-zie,czy bedzie mozna kontrolowac prace efektow w tym programie?

czy bedzie on mogl byc podpiety w USB,a karta jednoczesnie bedzie obslugiwac inne instrumenty przez game port??

wszelkie informacje mile widziane

pozdrawiam i dziekuje

michau

from one source all things depend....

Fant

Re: Evolution MK-425c

Post autor: Fant » piątek 16 sty 2004, 01:42

...nikt nic nie moze poradzic?

prosze o odpowiedz chociaz na to ostatnie pytanie!!!!

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Opal

Post autor: Opal » piątek 16 sty 2004, 22:17

Wejdź po prostu na www.evolution-uk.com i wszystkiego się dowiesz.

Skrótowe opisy są też na stronie audiofactory, ale jak napiszesz do nich majla, to ci odpowiedzą.

Z tego co wiem, 425 ma więcej gał do kręcenia...

Pozdrawiam

opal

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » piątek 16 sty 2004, 22:57

O ile mi wiadomo, ACID obsługuje wtyczki efektowe wyłącznie w formacie DirectX, i nie ma możliwości sterowania ich automatyką (z wyjątkiem paru wbudowanych wtyczek specjalnych). A już na pewno nie można sterować tymi efektami przez MIDI.

Awatar użytkownika
yolk

Post autor: yolk » niedziela 18 sty 2004, 04:03

...O ile mi wiadomo, ACID obsługuje wtyczki efektowe wyłącznie w formacie DirectX, i nie ma możliwości sterowania ich automatyką (z wyjątkiem paru wbudowanych wtyczek specjalnych). A już na pewno nie można sterować tymi efektami przez MIDI....

jaki format musi obslugiwac program zeby mozna bylo go sterowac?

czy mozna sterowac jakimis wtyczkami vst w np.cubase?

aha no i co z tym USB?czy karta bedzie mogla obslogiwac normalnie midi a sterownik bedzie dzialal przez usb?

wiem ze te pytania sa raczej dla wielu forumowiczow banalne!powaznie zastanawiam sie nad kupnem i chcialbym sie najpierw dowiedziec czy spelni to moje oczekiwania!jakie przykladowe programy moglbym tym sprzetem obslugiwac?chodzi mi o sterowanie jakims programowym procesorem efektow,syntezatorem lub samplerem.czy to jest mozliwe?

dziekuje za pomoc

Muzyka.

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » niedziela 18 sty 2004, 10:06

tak ?Cubase z Vst obsluguja automatyke przez MIDI,co do kontrolera, ja szukam teraz czegos posiadajacego USB i MIDI OUT ale coś nic taniego niemoge znależć :( , jak ktos zna kontroler do 800 zł spełniający powyzsze wym,agania to niech napisze
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » niedziela 18 sty 2004, 10:56

...tak ?Cubase z Vst obsluguja automatyke przez MIDI,co do kontrolera, ja szukam teraz czegos posiadajacego USB i MIDI OUT ale coś nic taniego niemoge znależć :( , jak ktos zna kontroler do 800 zł spełniający powyzsze wym,agania to niech napisze...

może wkrótce będzie alternatywa?

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Fant

Post autor: Fant » niedziela 18 sty 2004, 11:27

......tak ?Cubase z Vst obsluguja automatyke przez MIDI,co do kontrolera, ja szukam teraz czegos posiadajacego USB i MIDI OUT ale coś nic taniego niemoge znależć :( , jak ktos zna kontroler do 800 zł spełniający powyzsze wym,agania to niech napisze...

wlasnie ten model ma USB i midi out!dwiu oktawowa klawiature!8 galek pith i mod wheel!kosztuje 625pln.no chyba ze szukasz pelnowymiarowej klawiatury!

czy bede mogl podlaczyc klawiature do kompa przez usb i sterowac jakims softem,a wyjscie midi z karty polaczyc dalej z jakims innym urzadzeniem?

czy to bedzie dzialalo?

jakie jeszcze programy mozna starowac takim kontrolerem?(chodzi mi o jakis procesor efektow dzialajaczy na jakims wawie,moze jakis sampler)jakie warunki musi spalniac taki program?czy moga to byc tylko wtyczki w jakims seq?

dziekuje i pozdrawiam

Awatar użytkownika
Opal

Post autor: Opal » niedziela 18 sty 2004, 16:50

czy bede mogl podlaczyc klawiature do kompa przez usb i sterowac jakims softem,a wyjscie midi z karty polaczyc dalej z jakims innym urzadzeniem?

czy to bedzie dzialalo?

jakie jeszcze programy mozna starowac takim kontrolerem?(chodzi mi o jakis procesor efektow dzialajaczy na jakims wawie,moze jakis sampler)jakie warunki musi spalniac taki program?czy moga to byc tylko wtyczki w jakims seq?

dziekuje i pozdrawiam

...

USB osobno i MIDI osobno chyba się da. Nie wiem na pewno. W każdym razie do klawiatury dają jakiś rozbudowany soft sekwencerowy, który na pewno dobrze współpracuje z kontrolerami. Np. pełnowymiarowa MK-461Cpro.

Czy ktoś wie, jak te klawiatury współpracują z produktami Cakewalka?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » niedziela 18 sty 2004, 16:53

Czy ktoś wie, jak te klawiatury współpracują z produktami Cakewalka?

Pozdrawiam ...

a jakie to ma mieć znaczenie, czy Cakewalk, czy np. Cubase? Może czegoś nie rozumiem?

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

ODPOWIEDZ