Używałem dotychczas cool edit pro, który moim zdaniem jest w tym całkiem niezły, ale może jest coś lepszego
Wyczyścić głos ze słuchawki
Wyczyścić głos ze słuchawki
Jaki program polecilibyście do wyczyszczenia rozmowy przez telefon, tak aby głos stał się bardziej wyraźny? Domyślam się że sporo jest takich aplikacji, ale może któraś z nich nadzwyczaj dobrze się sprawdza w czyszczeniu głosu.
Używałem dotychczas cool edit pro, który moim zdaniem jest w tym całkiem niezły, ale może jest coś lepszego
Re: Wyczyścić głos ze słuchawki
Myślę, że dobrym rozwiązaniem choć nie tanim była by wtyczka X-Noise firmy Waves + jakiś dobry EQ
Pozdr.
Pozdr.
eis, eis, baby!
Według mnie CE jest jednym z lepszych narzędzi do tego celu. Najpierw "Reduce background noise" w oparciu o pobraną próbkę szumu, potem zabawa korekcją i voila.
...Według mnie CE jest jednym z lepszych narzędzi do tego celu. Najpierw "Reduce background noise" w oparciu o pobraną próbkę szumu, potem zabawa korekcją i voila....
Całkowicie się zgadzam. Do wszelkiego rodzaju "czyszczenia" nagrań używam tylko CE - rewelacja. Ostatnio złapałem sie na tym, że używam go tylko do tego
Całkowicie się zgadzam. Do wszelkiego rodzaju "czyszczenia" nagrań używam tylko CE - rewelacja. Ostatnio złapałem sie na tym, że używam go tylko do tego
-
Mossad_Attack
Podepne sie pod temat aby nie zaczynac niepotrzebnie nowego watku :).
Chodzi mi o to.
Wrzucam swoje stare kasety na kompa i po zgraniu materialu mam problem z "sepleniaca" gora. Oczywiscie usunalem wszelkie nierownosci fazowe itp. efekt jest oczywiscie duzo mniejszy ale dalej wystepuje. Czy ktos moglby wspomoc rada jak zminimalizowac ten problem.
z gory thx za wszelkie sugestie.
Chodzi mi o to.
Wrzucam swoje stare kasety na kompa i po zgraniu materialu mam problem z "sepleniaca" gora. Oczywiscie usunalem wszelkie nierownosci fazowe itp. efekt jest oczywiscie duzo mniejszy ale dalej wystepuje. Czy ktos moglby wspomoc rada jak zminimalizowac ten problem.
z gory thx za wszelkie sugestie.
...Podepne sie pod temat aby nie zaczynac niepotrzebnie nowego watku :).
Chodzi mi o to.
z gory thx za wszelkie sugestie....
Może kompresor wielopasmowy lub de-esser. Próbowałeś?
Pozdrawiam
Chodzi mi o to.
z gory thx za wszelkie sugestie....
Może kompresor wielopasmowy lub de-esser. Próbowałeś?
Pozdrawiam
-
Mossad_Attack
Probowalem i jednego i drugiego. Uzywam glownie plugow wave native ale z tych pierwszych wersji. Spora czesc oprogramowania przywiozlem sobie z GB ale ma to juz swoje latka i nie jest rewelacyjna. Remasteringiem zajmowal sie raczej nie bede bo to nie moja dzialka, chcialem sobie tylko zgrac kasety na plytke bo ma tam troche materialu i szkoda mi go wyrzucic. Reszta jest spox, tylko ta jedna rzecz jeszcze mnie denerwuje.
thx
thx