Juli@ czy E-mu 0404?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
flove

Juli@ czy E-mu 0404?

Post autor: flove » poniedziałek 07 lut 2005, 14:05

witam ...

mam do was male pytanie .. wlasnie zamierzam zmienic karte na cos lepszego - musze sie zmieścić w 1000 zł ... karta na pewno musi miec wy/we midi .. ( od razu mowie ze maya mk 44 midi odpada ) - z wszystkich ( cenowo ) dostepnych kart najlpeszym wyborem wydaje sie byc albo juli@ albo emu 0404 ( lub jej mocniejsza wersja 1212 ) .

Mam jednak pewne watpliwosci - mianowicie duzo czytalem ( rowniez tu an forum ) o problemach julie wlasnie z niektorymi plytami glownymi - glownie pod athlona ( a ja wlasnie takowego posiadam :/ ) - sami rozumiecie nie chcialbym sie naciac i kupic cos z czego nie bede mogl skorzystac ... stad moje pytanie czy moze ktokolwiek z was orientuje sie z jakimi plytami juli@ moze sie krzaczyc - i czy wogole jesli ktos z was ja ma to czy mial z nia jakiekolwiek problemy ?

i jeszcze jedno ... moze ktos z was testowal emu 0404 ( lub pochodna ) i jest w stanie mi powiedzic jakiej klasy jest zamontowany na niej dsp ? chodzi mi glownie o porownainie z np. dsp sb. platinium - jak to wszystko "gra" :)?

dzieki z gory za wszelkie odpowiedzi ...

Awatar użytkownika
bullet

Re: Juli@ czy E-mu 0404?

Post autor: bullet » poniedziałek 07 lut 2005, 14:53

1. Przykłady działania E-DSP w 0404

Wnioski sam musisz wyciągnąć, tzn. czy taka jakość Ci wystarczy.

2. Kompatybilność ESI Julia:

chipsety:" intel 815/845/865/875, Via694/KT133/KT266/KT333/KT600, etc. " (źródło: manual dostępny na stronie ESI) .

3. Z tą kompatybilnością to różnie bywa, ale jak czytam forum EMU to dochodzę do wniosku, że z ich kartami jest dużo więcej problemów.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Helmer

Post autor: Helmer » poniedziałek 07 lut 2005, 15:13

...witam ...

mam do was male pytanie .. wlasnie zamierzam zmienic karte na cos lepszego - musze sie zmieścić w 1000 zł ... karta na pewno musi miec wy/we midi .. ( od razu mowie ze maya mk 44 midi odpada ) - z wszystkich ( cenowo ) dostepnych kart najlpeszym wyborem wydaje sie byc albo juli@ albo emu 0404 ( lub jej mocniejsza wersja 1212 ) .

Mam jednak pewne watpliwosci - mianowicie duzo czytalem ( rowniez tu an forum ) o problemach julie wlasnie z niektorymi plytami glownymi - glownie pod athlona ( a ja wlasnie takowego posiadam :/ ) - sami rozumiecie nie chcialbym sie naciac i kupic cos z czego nie bede mogl skorzystac ... stad moje pytanie czy moze ktokolwiek z was orientuje sie z jakimi plytami juli@ moze sie krzaczyc - i czy wogole jesli ktos z was ja ma to czy mial z nia jakiekolwiek problemy ?

i jeszcze jedno ... moze ktos z was testowal emu 0404 ( lub pochodna ) i jest w stanie mi powiedzic jakiej klasy jest zamontowany na niej dsp ? chodzi mi glownie o porownainie z np. dsp sb. platinium - jak to wszystko "gra" :)?

dzieki z gory za wszelkie odpowiedzi ... ...

E-MU 1212m bedzie najlepszym rozwiazaniem. Nie ma z nia problemow, a jakoscia przebija Juli@ i inne produkty ESI czy M-Audio.

Awatar użytkownika
flove

Post autor: flove » poniedziałek 07 lut 2005, 16:09

Dzieki wam wszystkim - no wlasnie tego sie obawialem ze z ta juli@ jest wiecej problemow niz mi sie wydaje :/ ... a co do emu to w sumie to jej cale dsp nie wiele odbiega od samego sb :/ ... ale dzieki jeszcze raz ;)

chyba jednak rzeczywiscie pomysle o tym mocniejszym emu ;)

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » poniedziałek 07 lut 2005, 16:32

... a co do emu to w sumie to jej cale dsp nie wiele odbiega od samego sb :/

1812 uzywa tego samego DSP co 1820. Wyjatkowo badziewny badziew.

Jedno do czego sie nadaje to do roboczych spraw - jak np. vodalista chce miec troche reverby czy kompresji w sluchawkach.

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » poniedziałek 07 lut 2005, 16:39

1812

1212m znaczy
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » poniedziałek 07 lut 2005, 20:36

Ja poraz kolejny dzisiaj na tym forum popieram Montera :Audiophile 192 ,wydaje mi się że jakość i problematyczność będzie nei do porównania z kartami które wymieniłeś...
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » poniedziałek 07 lut 2005, 20:42

...wydaje mi się że jakość i problematyczność będzie nei do porównania z kartami które wymieniłeś......

O czymś Ci się zapomniało - na plus czy na minus?
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » poniedziałek 07 lut 2005, 20:44

......wydaje mi się że jakość i problematyczność będzie nei do porównania z kartami które wymieniłeś......

O czymś Ci się zapomniało - na plus czy na minus? ...

Oj ...tak samo jak ja dzisiaj przytakuje Monterowi 3Headowi na tym forum tak samo Ty isę mnie czepiasz... ;) na plus dla Audiophile oczywiscie...

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » poniedziałek 07 lut 2005, 20:52

i się nie dziwie , typ co mi "robi uszy" "na żywo" ma ją w domowym studio , i powiem że jak za tą cenę to naprawde warto...jak chcesz jakieś opinie użytkowników to do mnie...mam gdzieś nawet jakieś ścieżki gitary nagrywane przez Nią...

ODPOWIEDZ