Jaką kartę do ADA8000
Jaką kartę do ADA8000
Witam, nosze sie z zamiarem zakupu ADA8000 ale niebardzo wiem jaka karte najlepiej dokupic do tego przetwornika, szperalem w necie i sam juz niewiem!!!!
Czekam na opinie
Pzdro
Czekam na opinie
Pzdro
Re: Jaką kartę do ADA8000
O boshe...
przeciez masz ponizej temat o ADAT
Jedne z nich to rodzina EMU1212m, 1818 i 1818m,
marian marc X, i inne.....ktore posiadaja zlacza ADAT
Ja zamowilem juz sobie ten przetwornika + 1212m = mi w zupelnosci wystarczy
Ja zamowilem juz sobie ten przetwornika + 1212m = mi w zupelnosci wystarczy
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
zgdzam sie z przedmówcą ADA8000+e-u 12 12m to dobre rozwiązanie i w miare tanie

Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.
...zgdzam sie z przedmówcą ADA8000+e-u 12 12m to dobre rozwiązanie i w miare tanie
...
Z tego co pamiętam miałeś doczynienia z tym przetwornikiem. Też się zastanawiam nad zakupem powyższego, lecz troszke do innych celów. Otóż wkońcu kupiłem Yamaha AW4416 razem z MY8-AT (adat) i chciałbym tym rejestrować demówki zespołom w ich salach, oraz koncerty wielośladowo (głównie w wiadomym Ci miejscu). Czy jakość tych przetworników wystarczy do takich prac, czy sie jeszcze troszke poszczypać i doskrobać do Presonus Digimax LT

Z tego co pamiętam miałeś doczynienia z tym przetwornikiem. Też się zastanawiam nad zakupem powyższego, lecz troszke do innych celów. Otóż wkońcu kupiłem Yamaha AW4416 razem z MY8-AT (adat) i chciałbym tym rejestrować demówki zespołom w ich salach, oraz koncerty wielośladowo (głównie w wiadomym Ci miejscu). Czy jakość tych przetworników wystarczy do takich prac, czy sie jeszcze troszke poszczypać i doskrobać do Presonus Digimax LT
my tez stosujemy ten przetwornik do nagłaśniania i nagrywania koncertów, a takze do mixowania, nie ma co ukrywac i mówic, ze behringer to badziew za takie pieniądze to nic lepszego nie znajdziesz , stosunek ceny do jakości jest moim zdaniem bardzo dobry, preampy nie szumia nawet jak wykręcisz mocno gaina. więc ja bym sie nie zastanawiał, reasaumując za nieco ponad 1000zł masz 8 preampów mikrofonowych z zasilaniem phantom, lub 8 symetrycznych wejść liniowych do tego 8 symetrycznych wyjśc na XLR. pozdraiwam jakbys chciał cos wiecej to gg 3050372 pozdro

Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.
...O boshe...
Ja zamowilem juz sobie ten przetwornika + 1212m = mi w zupelnosci wystarczy...
Dzieki, tez myslalem o 1212m, ale moze cos z RME?
Niepracowalem nigdy z laczem ADAT, wiem ze wraz z zestawem 1212m jest Cubase, jak Kubus wspolpracuje z ADAT8000, niema problemow?, bez problemu mozna uzyskac te 8 niezaleznych sladow. Jaki kabel jest potrzebny?
Pozdr
Ja zamowilem juz sobie ten przetwornika + 1212m = mi w zupelnosci wystarczy...
Dzieki, tez myslalem o 1212m, ale moze cos z RME?
Niepracowalem nigdy z laczem ADAT, wiem ze wraz z zestawem 1212m jest Cubase, jak Kubus wspolpracuje z ADAT8000, niema problemow?, bez problemu mozna uzyskac te 8 niezaleznych sladow. Jaki kabel jest potrzebny?
Pozdr
...Dzieki, tez myslalem o 1212m, ale moze cos z RME?
Jeżeli chcesz korzystać tylko ze złączy optyczny, to moim zdaniem nie ma sensu ładować więcej kasy w RME.
...Niepracowalem nigdy z laczem ADAT, wiem ze wraz z zestawem 1212m jest Cubase, jak Kubus wspolpracuje z ADAT8000, niema problemow?, bez problemu mozna uzyskac te 8 niezaleznych sladow.
ADA8000 nie jest w żaden sposób związany z Cubase. To jest tylko przetwornik. Pytanie powinno brzmieć; jak Kubuś współpracuje z 1212m? Skoro jest w pakiecie razem z kartą, tzn że jest OK.
...Jaki kabel jest potrzebny?
Normalny kabel optyczny. Dostaniesz go bez problemu w większych sklepach RTV (Euro, MediaMarkt itp)
Jeżeli chcesz korzystać tylko ze złączy optyczny, to moim zdaniem nie ma sensu ładować więcej kasy w RME.
...Niepracowalem nigdy z laczem ADAT, wiem ze wraz z zestawem 1212m jest Cubase, jak Kubus wspolpracuje z ADAT8000, niema problemow?, bez problemu mozna uzyskac te 8 niezaleznych sladow.
ADA8000 nie jest w żaden sposób związany z Cubase. To jest tylko przetwornik. Pytanie powinno brzmieć; jak Kubuś współpracuje z 1212m? Skoro jest w pakiecie razem z kartą, tzn że jest OK.
Normalny kabel optyczny. Dostaniesz go bez problemu w większych sklepach RTV (Euro, MediaMarkt itp)
......Dzieki, tez myslalem o 1212m, ale moze cos z RME?
Normalny kabel optyczny. Dostaniesz go bez problemu w większych sklepach RTV (Euro, MediaMarkt itp)...
Rozumiem, wiec Kubusiu widzi 2wejscia i 2wyjscia z karty 1212m oraz 1 wesjcie cyfrowe z ADA, jak rozumiem 8 wejsc z ADA8000 jest miksowane w Cubase w jedna sciezke. Tak czy sie myle?
Normalny kabel optyczny. Dostaniesz go bez problemu w większych sklepach RTV (Euro, MediaMarkt itp)...
Rozumiem, wiec Kubusiu widzi 2wejscia i 2wyjscia z karty 1212m oraz 1 wesjcie cyfrowe z ADA, jak rozumiem 8 wejsc z ADA8000 jest miksowane w Cubase w jedna sciezke. Tak czy sie myle?
NIE...wrecz przeciwnie
...
EMU1212m ma zlacze ADAT,... jezeli do neigo podlaczysz przetwornik AC np ADA8000, to w programie np, Cubase, CoolEdit (Adobe Audition jak kto woli) i inne... bedziesz mial do wybru na kazdym torze 8 wejsc.... nie wiem jak to bedzie dokaldnie wodocze ale podejrzewam ze bedzie wybor cos ala:
adat1
adat2
adat3
itd...
Innymi slowy, bedziesz mogl nagrac z samego ADA8000 8 niezaleznych sciezek do komputera,,, i kazdy slad osobno obrabiac, cudowac i wogole...
Pozdrawiam
...
EMU1212m ma zlacze ADAT,... jezeli do neigo podlaczysz przetwornik AC np ADA8000, to w programie np, Cubase, CoolEdit (Adobe Audition jak kto woli) i inne... bedziesz mial do wybru na kazdym torze 8 wejsc.... nie wiem jak to bedzie dokaldnie wodocze ale podejrzewam ze bedzie wybor cos ala:
adat1
adat2
adat3
itd...
Innymi slowy, bedziesz mogl nagrac z samego ADA8000 8 niezaleznych sciezek do komputera,,, i kazdy slad osobno obrabiac, cudowac i wogole...
Pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
...NIE...wrecz przeciwnie
...
adat1
adat2
adat3
itd...
Pozdrawiam...
OTO WLASNIE MI CHODZILO
Program widzi to jako 8 niezaleznych wejsc i w praktyce mam 8 fizychnych wejsc z ada8000 i dodatkowe z karty
Pozdrawiam
...
adat1
adat2
adat3
itd...
Pozdrawiam...
OTO WLASNIE MI CHODZILO
Program widzi to jako 8 niezaleznych wejsc i w praktyce mam 8 fizychnych wejsc z ada8000 i dodatkowe z karty
Pozdrawiam