...Witam! mam pytanie czy ktos z was zdawal moze na reżyserię dźwięku na UAM w Poznaniu, jesli tak to moglbym sie dowiedziec jak wygladal egzamin?? Pozdrawiam
...
pierwszego dnia, idziesz i spiewasz jakąś melodyjke, kóra pan zagra Ci na fortepianie
drugiego dnia, masz test muzyczny wszytko ze słuchu
1: odtwarzaja sekwencje 5 dźwieków a ty musisz określic który jest najniższy który najwyższy, jest 3 przykłądy
2 odwtarzaja sekwencje 5 dźwięków, ale tym razem wybierasz najgłośniejszy i najcichszy
3. Musisz rozpoznac instrumenty muzyczne i wpisać w tabelke ich nazwe sa wypisane trzeba tylko wybrac ale jest ich wiecej niż trzeba
4. odtwarzaja jakieś utwory i musisz okrełśic ile osób je wykonuje np czy to kwartet czy kwinete czy chór
5. Rozpoznajesz gatunek utwórów czy to klsyka rock itd(też trzeba dobrac)
6,7 Rozpoznajesz wykonawce utworu (tez trzeba wybrać) tylko ze jedni sa raczej klasykami a drudzy z muzyki rozrywkoej
8. musisz opisac to co słyszysz (utwór) epoka gatunek, styl co CI porzyjdzie do głowy podmiot wykonawczyitd
Tak po krótce wyglądaja zadania, oczywiście jest jeszce matma albo fiza do wyboru ale o tym sobie na stronie poczytaj
Zdawałem w tym roku nie dałem rady zabrakło 10,5 pkt
z muzycznego miałem 43/50 ale matme na maturze słąbo napsiałem i d....
Nagrania sa odtwarzane na marnych głośniczkach z instalacji 100V taki radiowęzeł, jkaość nagrań jest zenująca, jezli to przygotowali goście z tej szkoły to nie wiem czy chce sie czegoś od nich uczyc

musisz sie dobrze na matme przygoowac bo tam same mózgi przychodzą, najczęściej tacy któzy nigdy nie mieli styczności z realizacja itp. tylko im sie coś przysniło
Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.