Zmiana tempa

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Zasil
Posty: 47
Rejestracja: środa 02 lut 2005, 00:00

Re: Zmiana tempa

Post autor: Zasil » wtorek 20 wrz 2005, 23:14

MONOFONICZNY - jednodźwiękowy - jedna nuta na raz

...

**********************

a może homofoniczny??

pawelq
Posty: 347
Rejestracja: piątek 19 sie 2005, 00:00

Re: Zmiana tempa

Post autor: pawelq » wtorek 20 wrz 2005, 23:47

Cubase? Nuendo? Wave Lab? Ableton Live? Arturia Storm? Sound Forge? Audition?......

**********************

Audacity? (jak chcesz uniknąc kosztów... ale raczej nie ułatwaic sobie pracy)

peter1pl
Posty: 373
Rejestracja: środa 20 lis 2002, 00:00

Re: Zmiana tempa

Post autor: peter1pl » środa 21 wrz 2005, 11:07

Audacity? (jak chcesz uniknąc kosztów... ale raczej nie ułatwaic sobie pracy)...

**********************

Audacity...bleeehh... obrzydliwstwo. Jak można na tym pracować? Interfejs ma tak porąbany, że nie wiadomo o co chodzi....A pliki zapisuje w jakimś swoim formacie a do .wav trzeba "eksportować"...
[addsig]
Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm

pawelq
Posty: 347
Rejestracja: piątek 19 sie 2005, 00:00

Re: Zmiana tempa

Post autor: pawelq » środa 21 wrz 2005, 13:07



Audacity...bleeehh... obrzydliwstwo. Jak można na tym pracować? Interfejs ma tak porąbany, że nie wiadomo o co chodzi....A pliki zapisuje w jakimś swoim formacie a do .wav trzeba "eksportować"...

...

**********************



Święta racja. Dopisałem tylko, by lista była kompletniejsza. W końcu można w Audacity zmiksować sciezki - przynajmniej w teorii, w praktyce nie próbowałem, ten interfejs jest osłabiajacy...


Awatar użytkownika
Finger
Posty: 54
Rejestracja: poniedziałek 19 wrz 2005, 00:00

Re: Zmiana tempa

Post autor: Finger » środa 21 wrz 2005, 21:12

...Po pierwsze: Jak wiesz w jakich zrobisz a w jakich nie to po co pytasz? Jakkolwiek, niedoceniłeś Sound Forga. Myślisz że jak służy przede wszystkim do masteru pojedynczych śladów to nie da się w nim zmiksować. Błąd. Nie znasz programu.



Po drugie: To się nazywa wdzięczność.



Nie ciągnij już tego tematu tylko skorzystaj z Google czy wyszukiwarki na forum, bo zaczynasz zadawać lamerskie pytania. Te tematy były poruszane jako jedne z pierwszych. ...

**********************

wybacz panie kolego ale widze powodu zebys przejawial agresje. Pytam o porade jak najpraktyczniej to zrobic a nie w czym sie da. Nawet jesli w SF jest taka opcja to nie jest to jego podstawowe zadanie. Pytam bo moze ktos ma doswiadczenie w produkcjach house'owych. Poza tym nazywajac mnie lamerem nie prezentujesz soba zbyt wysokiej kultury osobistej. Pozdrawiam. BTW dzieki za zainteresowanie tematem.

Awatar użytkownika
tigergold
Posty: 381
Rejestracja: środa 01 cze 2005, 00:00

Re: Zmiana tempa

Post autor: tigergold » środa 21 wrz 2005, 21:48

Cyt.1."jak juz mam utwor w odpowiednim tempie w jakim programie najlepiej go sklejac??"

Cyt.2."Pytam o porade jak najpraktyczniej to zrobic a nie w czym sie da"



?



Cyt.3."Nawet jesli w SF jest taka opcja to nie jest to jego podstawowe zadanie"



- Jeśli ktoś kiedykolwiek powiedział że to podstawowe zadanie Sound Forga to źle powiedział.



Cyt.4."Pytam bo moze ktos ma doswiadczenie w produkcjach house'owych"



- Nie udało mi się wyczuć że zadajesz pytanie do tworzących house.



Cyt.5."Poza tym nazywajac mnie lamerem..."



- Zbyt osobiście to odebrałeś. Tak nazwałem twoje pytanie a nie ciebie.



Cyt.6."wybacz panie kolego ale (nie?) widze powodu zebys przejawial agresje"



- To nie agresja.



Mów mi GOLD... TIGERGOLD.



Pozdrawiam
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>

Zbynia
Posty: 7665
Rejestracja: sobota 09 paź 2004, 00:00

Re: Zmiana tempa

Post autor: Zbynia » czwartek 22 wrz 2005, 00:35

miks w sf?



i przy poprawkach undo az dobrze trafisz?to jakas bzdura.....



nie szalejmy z tym timestreczem - olbrzymich skokow nie da sie zrobic bez znieksztalcen a przy niektorych kawalkach wychodza nawet przy malych zmianach



robienie na sladach tez mija sie z celem bo znieksztalcenia beda rozne i wyjdzie kaszana



takie rzeczy najlepiej robic na pojedynczych krotkich probkach bo sa najmniej slyszalne

Awatar użytkownika
tigergold
Posty: 381
Rejestracja: środa 01 cze 2005, 00:00

Re: Zmiana tempa

Post autor: tigergold » czwartek 22 wrz 2005, 02:01

Mowa była o pociętych kawałkach z długiego śladu stereo. Widzisz w tym filozofię żeby to wróciło po tej obróbce (timestretch) do pierwotnej postaci za pomocą SF?
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>

Awatar użytkownika
Finger
Posty: 54
Rejestracja: poniedziałek 19 wrz 2005, 00:00

Re: Zmiana tempa

Post autor: Finger » czwartek 22 wrz 2005, 02:39





Mów mi GOLD... TIGERGOLD.



Pozdrawiam...

**********************

Asertywne to nie bylo ale juz ok

nie wazne, nie roztrzasajmy tematu bo nie o to chodzi. Jesli faktycznie nie dalo sie wyczuc to ponawiam pytanie, ma ktos doswiadczenie w produkcjach house'owych?? Moze ktos doradzic jak najlepiej robi aranzacje??

ODPOWIEDZ