Behringer - czy mixery i inne szumią?
Re: Behringer - czy mixery i inne szumią?
No ja nic takiego nie powiedziałem
Powiedziałem że to sprzet dla początkujących i dośc awaryjny
Chyba juz rozumiem po co taka kampania nienawisci to Behringera w stylu naszych (bleee) politykow.
Chodzi o wyrobienie ogolowi opinii typu:
kto ma Behringera to jest poczatkujacy i szczeniak, nie warto sobie nim glowy zawracac. Ja mam soundcrafta wiec jestem LEPSZY.
Krotko mowiac o zdobycie przewagi rynkowej za pomoca dyskredytacji tych co nie byli na tyle glupi zeby przeplacac 10x za stolik tylko kupili B. Jak nie wiadomo o co chodzi to znaczy ze chodzi o $$
Jestem calkowicie pewien ze gdyby B. kosztowal tyle samo co Sondcraft to opinie o nim by byly inne, a jego marka bylaby uznana "na salonach". Ale oni maja inna strategie marketingu - i chwala im za to.
[addsig]
Powiedziałem że to sprzet dla początkujących i dośc awaryjny
Chyba juz rozumiem po co taka kampania nienawisci to Behringera w stylu naszych (bleee) politykow.
kto ma Behringera to jest poczatkujacy i szczeniak, nie warto sobie nim glowy zawracac. Ja mam soundcrafta wiec jestem LEPSZY.
Krotko mowiac o zdobycie przewagi rynkowej za pomoca dyskredytacji tych co nie byli na tyle glupi zeby przeplacac 10x za stolik tylko kupili B. Jak nie wiadomo o co chodzi to znaczy ze chodzi o $$
Jestem calkowicie pewien ze gdyby B. kosztowal tyle samo co Sondcraft to opinie o nim by byly inne, a jego marka bylaby uznana "na salonach". Ale oni maja inna strategie marketingu - i chwala im za to.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
- mr-hammond
Zgadzam się bo gdzie jest granica amator zawodowiec ?
Osobiście znam człowieka który korzysta z mixera własnie Behringera a jest zawodowcem i ma na to papiery
, czy teraz będzie gorszy ?
Taka polemika jest bezsensu i do niczego nie prowadzi.
Osobiście znam człowieka który korzysta z mixera własnie Behringera a jest zawodowcem i ma na to papiery

Taka polemika jest bezsensu i do niczego nie prowadzi.
- aplauz1974
- Kontakt:
KTO TAK POWIEDZIAŁ - ALE GŁUPOTY PISZESZ !!!
NIKT NIC TAKIEGO NIE NAPISAŁ - PIERDOŁY.
SAM UŻYWAM NIEKTÓRYCH PERYFERII BEHRINGERA bo dobrze grają WIEC DO SAMEJ FIRMY NIC NIE MAM , CZYTAJ UWAŻNIE A NIE PISZ GŁUPOT.
i DLATEGO TYLKO GŁUPOLE KUPUJĄ LEPSZY SPRZET OD BEHRINGERA ? -ALE TEZA - WOW !!!! ZAIMPONOWAŁEŚ mi INTELEKTEM
PIERDOŁY -A POZA TYM CIO SIE UCZEPILIŚCIE JAKIEGOŚ SOUNDCRAFTA KTÓRGO UŻYWAM TYLKO W KAPELI. NA SCENIE MAM A&h I MACKIEGO A NA KLAWISZACH MAŁEGO BEHRINGERA ( TAK JAK PISAŁEM) I CHOĆBYM NIE WIEM JAK NIM KRĘCIŁ NIE GRA REWELACYJNIE I TYLKO O TO CHODZIŁO A NIE GADANIE O JAKIEJŚ NAGONCE.
Twoim zdaniem w klasie mixerów behringer jest na I miejscu jeśli chodzi o jakośc dżwięku i trwałości komponentów, charakterystki etc etc.???
Zespół. Muzyka.Pasja
jak zabraknie argumentów to najlepiej sobie powrzeszczeć
- aplauz1974
- Kontakt:
...jak zabraknie argumentów to najlepiej sobie powrzeszczeć...
Dokładnie. Niektóym to dorze wychodzi.........
Zespół. Muzyka.Pasja
......jak zabraknie argumentów to najlepiej sobie powrzeszczeć...
...
A jak myslisz? do kogo pije MB?
...
A jak myslisz? do kogo pije MB?
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
- aplauz1974
- Kontakt:
poczytajcie sobie http://www.eis.com.pl/
najbardziej podoba mi sie stwierdzenie
a ja miałem mx 9000 i powiem tyle!
nie znam bardziej awaryjnego stołu! w ciągu 3 miesiecy 3xserwis mi przywoził nowy bo buczał jak krowa! w koncu musieli mi oddac kase!
I kto w tym temacie rozmawia. sami sobie zaprzeczacie
Zespół. Muzyka.Pasja
W dalszym ciągu nie wyjaśniłeś, co awaryjność ma wspólnego z szumami miksera i dlaczego na początku wątku zamiast napisać wprost, że chodzi o zawodność piszesz, że wszyscy narzekają na szumy, co jest kłamstwem. Kłamstwem jest dlatego, że nie wszyscy potwierdzają, że B szumi, o czym doskonale zresztą wiesz.
Czy to naprawdę taki wielki wysiłek intelektualny, żeby wreszcie zrozumieć o co chodzi Twoim oponentom? Każdy ma prawo wypowiadać swoje opinie, a nawet przytaczać opinie innych. Ale Ty nie wypowiadasz opinii zachęcając do dyskusji. Ty po prostu najbezczelniej w świecie stawiasz "pytanie" zawierające manipulacyjną (i kłamliwą) tezę, na które odpowiedzi Cię w ogóle nie interesują. Skoro nie umiesz lub nie chcesz prowadzić dyskusji według cywilizowanych standardów, to po co ta pyskówka? Lubisz się nakręcać czy prochy Ci się skończyły?
Czy to naprawdę taki wielki wysiłek intelektualny, żeby wreszcie zrozumieć o co chodzi Twoim oponentom? Każdy ma prawo wypowiadać swoje opinie, a nawet przytaczać opinie innych. Ale Ty nie wypowiadasz opinii zachęcając do dyskusji. Ty po prostu najbezczelniej w świecie stawiasz "pytanie" zawierające manipulacyjną (i kłamliwą) tezę, na które odpowiedzi Cię w ogóle nie interesują. Skoro nie umiesz lub nie chcesz prowadzić dyskusji według cywilizowanych standardów, to po co ta pyskówka? Lubisz się nakręcać czy prochy Ci się skończyły?
aplauz o co ci chodzi czlowieku?
cytujesz jaki glupie wypowiedzi typu "nasuchalem sie sporo o tej firmie i bym tego nie wzial" i probujesz udowodnc jakies glupoty
pozniej piszesz ze masz sam sprzet behringera- powiem tak - nie pieprz tylko sa sprawdz czy szumi bo jak narazieto grzebiesz palcem w d...
niewiadomo po co
serwis beh jest spoko zawsze dostawalem szybko odpowiedz i konkretna
co ty probujesz udowodnic?taki ub802 to wedlug ciebie zlom ok - tylko dlaczego sprzedaly sie tego olbrzymie ilosci i malo(bardzo malo) kto narzeka?
odpowiedz dostales na samym poczatku i probujesz co udowadniac uparcie jak osiol - mialem fotki z jakiegos zawodwego studia gdzie behringer siedzial w racku obok masiv pasive i innych wygrzanych klockow
cytujesz jaki glupie wypowiedzi typu "nasuchalem sie sporo o tej firmie i bym tego nie wzial" i probujesz udowodnc jakies glupoty
pozniej piszesz ze masz sam sprzet behringera- powiem tak - nie pieprz tylko sa sprawdz czy szumi bo jak narazieto grzebiesz palcem w d...
niewiadomo po co
co ty probujesz udowodnic?taki ub802 to wedlug ciebie zlom ok - tylko dlaczego sprzedaly sie tego olbrzymie ilosci i malo(bardzo malo) kto narzeka?
odpowiedz dostales na samym poczatku i probujesz co udowadniac uparcie jak osiol - mialem fotki z jakiegos zawodwego studia gdzie behringer siedzial w racku obok masiv pasive i innych wygrzanych klockow
- aplauz1974
- Kontakt:
...aplauz o co ci chodzi czlowieku?
niewiadomo po co
odpowiedz dostales na samym poczatku i probujesz co udowadniac uparcie jak osiol - mialem fotki z jakiegos zawodwego studia gdzie behringer siedzial w racku obok masiv pasive i innych wygrzanych klockow...
od powiedział co wiedział. Nawet dokłądnie nie przeczytasz tego co pisze i gadasz ....
Cytuję osoby które miały do czynienia a nie słyszały: żebyś nie mówił proszę cie bardzo:
kupiłeś ten mixer w polsce?? masz na niego polską gwarancję?? jak tak to firma w której kupiłes powinna ci to serwisować...pozatym..Behringer nie odpowiada na żadne listy z zapytaniem o części, wiem bo sam próbowałem...
Przy założeniu, że B ma mało wspólnego z dobrym dźwiękiem, to po tym zalaniu nie wróżę jemu i Tobie najlepiej. Zdaje się, że dystrybucją B zajmowała się Mega Music z Sopotu. Kiedyś mieli w ofercie EV, a zostali z takim badziewiem jak B
Miałem ten mikser na początku mojej zabawy z dźwiękiem
400zł za niego dałem, ale to żadna rewelacja. Licznik BMP jest ogólnie do kitu, zapomnij o tym żeby "liczył" prawidłowo. [/i]
Behringer ogólnie bardzo często umieszcza w swoich mikserach bardzo tandetne suwaki, i one wyjątkowo szybko się zużywają...
behinger jest idealny jeżeli planujesz zagrac 2 - 3 imprezy i kupić następny mixer, ten sprzedajac troche taniej niz go kupiłeś. Kompletnie nie polecam do dłuższego użytkowania - potencjomaetry nie nadają sie do użycia po kwartale.[i]
[i]Daj spokój z Behringerem - lepiej za te 500 zł kup używaną Yamahę MG 12/4.]
argumenty dla yamahy:
-SERWIS... behringer to najwieksz paranoja... 3x przesyłali mi spieprzony mikser mx 9000
yamaha jest raczej powazna..
-jakosc komponentów yamaha uwazam jest nieco wyzej w tej klasie... mam obydwa takie miksery w domu i słysze... [i]
[i]boXer @ 14.Jul.06, 23:32) ...a co sadzisz o Behringer DJX 700?
to co kazdy... OMIJAC Z DALEKA!!!!
a czy Mackie nie jest zbyt niskobudzetowy do tego typu zastosowania?Jako zewnetrzne peryferia chcialbym wykorzystac urzadzenia takie jak Universal Audio 1176, DBX 160x, Drawmer ... itd. - w zadnym wypadku produktow klasy Behringer
i JUŻ NIC NIE MUSZE UDOWADNIAĆ. zOBACZYĆ TYLKO CHIAŁEM ILU JEST UŻYTKOWNIKÓ BEHRINGERA W POLSCE
strasznie łatwo wejśc na ambicję co niektórym by nerwy puściły
a wykik testu behringera
Stosunek Sygnał/Szum: 110dB REWELACJA PANOWIE , REWELACJA
W KAŻDYCH DANYCH O TYM PRZECZYTACIE
A PROPOS - SERWIS BEHRINGERA W POLSCE? :) :) ;)
niewiadomo po co
odpowiedz dostales na samym poczatku i probujesz co udowadniac uparcie jak osiol - mialem fotki z jakiegos zawodwego studia gdzie behringer siedzial w racku obok masiv pasive i innych wygrzanych klockow...
od powiedział co wiedział. Nawet dokłądnie nie przeczytasz tego co pisze i gadasz ....
Cytuję osoby które miały do czynienia a nie słyszały: żebyś nie mówił proszę cie bardzo:
kupiłeś ten mixer w polsce?? masz na niego polską gwarancję?? jak tak to firma w której kupiłes powinna ci to serwisować...pozatym..Behringer nie odpowiada na żadne listy z zapytaniem o części, wiem bo sam próbowałem...
Przy założeniu, że B ma mało wspólnego z dobrym dźwiękiem, to po tym zalaniu nie wróżę jemu i Tobie najlepiej. Zdaje się, że dystrybucją B zajmowała się Mega Music z Sopotu. Kiedyś mieli w ofercie EV, a zostali z takim badziewiem jak B
Miałem ten mikser na początku mojej zabawy z dźwiękiem
400zł za niego dałem, ale to żadna rewelacja. Licznik BMP jest ogólnie do kitu, zapomnij o tym żeby "liczył" prawidłowo. [/i]
Behringer ogólnie bardzo często umieszcza w swoich mikserach bardzo tandetne suwaki, i one wyjątkowo szybko się zużywają...
behinger jest idealny jeżeli planujesz zagrac 2 - 3 imprezy i kupić następny mixer, ten sprzedajac troche taniej niz go kupiłeś. Kompletnie nie polecam do dłuższego użytkowania - potencjomaetry nie nadają sie do użycia po kwartale.[i]
[i]Daj spokój z Behringerem - lepiej za te 500 zł kup używaną Yamahę MG 12/4.]
argumenty dla yamahy:
-SERWIS... behringer to najwieksz paranoja... 3x przesyłali mi spieprzony mikser mx 9000
yamaha jest raczej powazna..
-jakosc komponentów yamaha uwazam jest nieco wyzej w tej klasie... mam obydwa takie miksery w domu i słysze... [i]
[i]boXer @ 14.Jul.06, 23:32) ...a co sadzisz o Behringer DJX 700?
to co kazdy... OMIJAC Z DALEKA!!!!
a czy Mackie nie jest zbyt niskobudzetowy do tego typu zastosowania?Jako zewnetrzne peryferia chcialbym wykorzystac urzadzenia takie jak Universal Audio 1176, DBX 160x, Drawmer ... itd. - w zadnym wypadku produktow klasy Behringer
i JUŻ NIC NIE MUSZE UDOWADNIAĆ. zOBACZYĆ TYLKO CHIAŁEM ILU JEST UŻYTKOWNIKÓ BEHRINGERA W POLSCE
strasznie łatwo wejśc na ambicję co niektórym by nerwy puściły
a wykik testu behringera
Stosunek Sygnał/Szum: 110dB REWELACJA PANOWIE , REWELACJA
W KAŻDYCH DANYCH O TYM PRZECZYTACIE
A PROPOS - SERWIS BEHRINGERA W POLSCE? :) :) ;)
Zespół. Muzyka.Pasja