W miarę idealny komputer?
- monophonic
W miarę idealny komputer?
Chciałbym kupić nowy komputer, który spełni wszystkie moje wymagania. Komponuje muzykę głównie na instrumentach vsti + Cubase SX 3. Dotychczas pracuję na komputerze z procesorem P4 2400 Mhz, 1,5 Gb ram (Kingstone 266) - nie do końca ta platforma spełnia moje oczekiwania. Procesor jest za słaby...
W tej chwili chciałbym się przesiąść na jednostkę: Intel Core2 Duo E6600 2.40 GHz, Asus P5B-VM Intel G965, Corsair Twin2X DDR2 2x 1GB 800MHz CL4-4-4-12, Seagate 250 GB Barracuda 7200.10 (16MB, Serial ATA II, zapis prostopadły), Zasilacz Tagan 500W U26 i-Xeye II series Dual Engine – kartę muzyczną jaką posiadam to ECHO MIA MIDI. Co sądzicie o takiej konfiguracji...? z góry dziękuję za pomoc.
W tej chwili chciałbym się przesiąść na jednostkę: Intel Core2 Duo E6600 2.40 GHz, Asus P5B-VM Intel G965, Corsair Twin2X DDR2 2x 1GB 800MHz CL4-4-4-12, Seagate 250 GB Barracuda 7200.10 (16MB, Serial ATA II, zapis prostopadły), Zasilacz Tagan 500W U26 i-Xeye II series Dual Engine – kartę muzyczną jaką posiadam to ECHO MIA MIDI. Co sądzicie o takiej konfiguracji...? z góry dziękuję za pomoc.
Re: W miarę idealny komputer?
bedzie ok - dobrze ze wziales szybsza pamiec.....pamietaj o pasywnie chlodzonej plycie glownej i grafice
A ja mam tagana zasilacz 330 W co prawda, ale jestem z niego niezadowolony - hałasuje!! Miałem nadzieję kupić najcichszy zasilacz na rynku, a tu taka wtopa :/
(poza tym mankamentem dobrze prąd zapodaje ;) )
(poza tym mankamentem dobrze prąd zapodaje ;) )
- monophonic
...A ja mam tagana zasilacz 330 W co prawda, ale jestem z niego niezadowolony - hałasuje!! Miałem nadzieję kupić najcichszy zasilacz na rynku, a tu taka wtopa :/
(poza tym mankamentem dobrze prąd zapodaje ;) )...
Taki jaki byłby idealny (bardzo cichy zasilacz)...?
(poza tym mankamentem dobrze prąd zapodaje ;) )...
Taki jaki byłby idealny (bardzo cichy zasilacz)...?
modecom nawet serii feel3 z 12 cm wiatrakiem - z 8cm nie ma cichych bo nie ma tej mozliwosci wlasnie przez ten maly wiatrak
mam tego modecoma i jest ok - plus freezer pro na procku i cisza prawie zupelna
mam tego modecoma i jest ok - plus freezer pro na procku i cisza prawie zupelna
kup se chlopie maka i masz spokuj i komfort.
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.
Ja osobiscie polecam Fortron'a. Jest cichy i nie stwarza zadnych problemow. Z tego co czytalem testy to kazdy Fortron jest wydajnieszy o 50W od tego co pisze na obudowie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Jako ze posiadam i Caviara i Segate dysk, a takze slyszalem Samsunga dyski....
Tak naprawde to dysk bedzie najglosniejszy - dlatego polecam dysk Samsunga a pozniej Caviara - sa najcichsze.
Zasilacz : mam Modecom (wiatrak 12 cm) - przez pierwsze 2-3 miesiace bylo idealnie, pozniej zaczal wibrowac cala obudowa - a obecnie co jakis czas sam wpada w wibracje.... wiec tej firmy akurat nie polecam
Tak naprawde to dysk bedzie najglosniejszy - dlatego polecam dysk Samsunga a pozniej Caviara - sa najcichsze.
Zasilacz : mam Modecom (wiatrak 12 cm) - przez pierwsze 2-3 miesiace bylo idealnie, pozniej zaczal wibrowac cala obudowa - a obecnie co jakis czas sam wpada w wibracje.... wiec tej firmy akurat nie polecam
Potwierdzam obserwacje Grembo co do dysków Samsunga i zasilacza Modecom.
- monophonic
Czy ktoś z Was miał styczność z dyskami z zapisem prostopadłym...?