Nowy Ableton Live 7

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
KAFEL

Nowy Ableton Live 7

Post autor: KAFEL » środa 10 paź 2007, 09:05

Wchodzi nowa wersja Live 7. Oprócz nowych instrumentów i efektów moim zdaniem największe udoskonalenie to praca w 64-bitowym środowisku. Pewnie zaraz mnie sprostujecie ale jest to chyba drugi program po Sonarze który pracuje na 64-bit (?)

Awatar użytkownika
a
Kontakt:

Re: Nowy Ableton Live 7

Post autor: a » sobota 13 paź 2007, 00:00

Nooo. Dodali chyba wszystko o co wołali użytkownicy :)

Co nowego w Live 7?

Czyli kolejne wydatki :)
http://www.superstereo.pl

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » sobota 13 paź 2007, 19:56

Czyli kolejne wydatki :)...
Na szczęście wyjdzie dopiero w styczniu więc jest jeszcze czas na uzbieranie kaski

SHIVOO
Kontakt:

Post autor: SHIVOO » sobota 13 paź 2007, 23:18

Jak dla mnie.... im więcej tym gorzej

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » niedziela 14 paź 2007, 01:41

strasznie interesuje mnie zdolnosc rozciagania dzwieku przez Ableton Live
czy mozna tam robic tam np. kwantyzacje wielosladowych bebnow nagranych w audio? Taki ulepszony Beat Detective z PT? (... wiem, ze PT 7.4 bedzie mial cos takiego, ale jeszcze sie nie ukazal...)
[addsig]

dwoogaz

Post autor: dwoogaz » wtorek 04 gru 2007, 12:46

Nawiazujac do tematyki rozciagania dzwieku w czasie bez zmiany tonacji to mam nadzieje ze jakosc toru audio w przypadku siodemki bedzie lepsza niz w szostce. Poprzedniej czesci na ktorej prauje przy wiekszych zmianach predkosci ciecia sa zbyt slyszalne.

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » wtorek 04 gru 2007, 14:01

Dodam że od kilku dni jest już w sprzedaży o czym była zresztą mowa na forum. Miał być styczeń ale chyba przedświąteczny marketing zwyciężył. Oby nie kosztem jakości.

dwoogaz

Post autor: dwoogaz » wtorek 04 gru 2007, 16:20

Tak zwyciezyl. Ja juz jestem po pierwszych testach i powiem: WoW!!! Pomijam juz fakt ze z plikami mp3 i wave mozna robic to samo co z rexem no i w porownaniu z innymi programami duzo, duzo wiecej.

A co ja bede sie tu ropisywal. Dla tych ktorzy sie zastanawiaja nad zakupem jest jak zwykle dostepne demo na www.ableton.com

Awatar użytkownika
bruce_lee
Kontakt:

Post autor: bruce_lee » wtorek 04 gru 2007, 21:30

...strasznie interesuje mnie zdolnosc rozciagania dzwieku przez Ableton Live
czy mozna tam robic tam np. kwantyzacje wielosladowych bebnow nagranych w audio? Taki ulepszony Beat Detective z PT? (... wiem, ze PT 7.4 bedzie mial cos takiego, ale jeszcze sie nie ukazal...)
...
To możliwe było już w 6-tce. Można hurtem wstawiać / usuwać warp markery a potem modyfikować ich położenie. Bardzo wygodne narzędzie.
Jakość działania algorytmu jest bardzo dobra, tym bardziej, że w zależności od charakteru instrumentu, można wybrać różne tryby warpowania.
[addsig]
[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]

clavish

Post autor: clavish » poniedziałek 23 lut 2009, 09:08

Witam-jesli o abletona chodzi to wlasnie w nim raczkuje i odrazu napotkaelem problem - chcialbym go uzywac na scenie do puszczania loopow a takze podpinac pod niego VST mam dwa kontrolery midi-jednym chce sterowac loopami, drugim instrumentami vst.
I teraz problem - gdy podlaczam dwa takie same vst na dwoch roznych sciezkach midi - wtedy jakby sie "gryzly" cos sie rypie - dzwiek jest jakby zmieszany z dwoch i baardzo slaby z jakimis zakloceniami -= nie ma takiego problemu gdy podlaczam na dwoch sciezkach dwa rozne instrumenty vst. Chcialem sobie ustawic gotowy set - przelaczam wowczas tylko kanaly midi -przeskakujac kolejno z jednego vst do drugiego, ale wobec takiego zjawiska nie moge podlaczyc dwa razy takiego samego vst - co za tym idzie, moge uzywac tylko jednego brzmienia z kazdego vst (oczywiscie pomijajac fakt ze moge zmienic brzmienie w samym vst -ale na taka operacje na koncercie raczej nie bede mial czasu). Jakies sugestie????

ODPOWIEDZ