M-Audio FireWire Solo - problem przy nagrywaniu

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
skapiozza

Re: M-Audio FireWire Solo - problem przy nagrywaniu

Post autor: skapiozza » sobota 03 lis 2007, 13:47

Hej, poniewaz troche ostatnio probuje szperac w temacie, bo przymierzam sie do laptopa, podpowiem Ci, ze w wiekszosci przypadkow (na forum EIS czy gearslutz) polecane sa FireWire oparte na chipsecie Texas Instruments , ktore wystepuja np. w produktach firmy Belkin ( link do kart ) lub ADSTech.

Czekam na odpowiedz z Belkin czy wszystkie ich FireWire sa oparte na chipsecie TI, jesli mi odpisza dam znac.

Nie szukalem kart do PC, bo bardziej interesuja mnie FireWire ExpressCards do laptopa, ale tu mi przelotnie w rece wpadlo cos takiego: adstech

PS: Ktos gdzies na forum pisal, ze FireWire (chyba CardBuss) na chipsecie TI nie sa dostepne w PL... Tu znalazlem cos takiego TI. Poza tym jakies produkty Belkina tez znalazlem, ale jak mowie, czekam na potwierdzenie czy sa na chipsecie TI. A tak na marginesie to niestety te produkty sa bardzo drogie, a przynajmniej FireWire ExpressCard Belkina przypuszczalnie z TI.

Pozdrawiam i daj znac jak Ci sie uda ogarnc sytuacje, bo sam szukam karty na FireWire i chcialbym uniknac pops & clicks.

Pozdr.

lukeingforward
Kontakt:

Post autor: lukeingforward » poniedziałek 05 lis 2007, 15:27

...Hej, poniewaz troche ostatnio probuje szperac w temacie, bo przymierzam sie do laptopa, podpowiem Ci, ze w wiekszosci przypadkow (na forum EIS czy gearslutz) polecane sa FireWire oparte na chipsecie Texas Instruments , ktore wystepuja np. w produktach firmy Belkin ( link do kart ) lub ADSTech.

Czekam na odpowiedz z Belkin czy wszystkie ich FireWire sa oparte na chipsecie TI, jesli mi odpisza dam znac.

Nie szukalem kart do PC, bo bardziej interesuja mnie FireWire ExpressCards do laptopa, ale tu mi przelotnie w rece wpadlo cos takiego: adstech

PS: Ktos gdzies na forum pisal, ze FireWire (chyba CardBuss) na chipsecie TI nie sa dostepne w PL... Tu znalazlem cos takiego TI. Poza tym jakies produkty Belkina tez znalazlem, ale jak mowie, czekam na potwierdzenie czy sa na chipsecie TI. A tak na marginesie to niestety te produkty sa bardzo drogie, a przynajmniej FireWire ExpressCard Belkina przypuszczalnie z TI.

Pozdrawiam i daj znac jak Ci sie uda ogarnc sytuacje, bo sam szukam karty na FireWire i chcialbym uniknac pops & clicks.

Pozdr....

Kupilem kontroler z linka z mojego poprzedniego posta. Podlaczylem do kompa, a FireWire Solo do gniazda z nowego kontrolera. Zadzialalo od razu.

Awatar użytkownika
jarekw

Post autor: jarekw » wtorek 06 lis 2007, 11:47

Fajnie że skutecznie forumowicze pomogli rozwiazać problem. Miłego nagrywania.

Awatar użytkownika
lukassino

Post autor: lukassino » środa 14 lis 2007, 15:44

skapiozza ciekaw jestem czy dostałeś już odpowiedź od Belkina?, pozdrawiam

skapiozza

Post autor: skapiozza » środa 14 lis 2007, 20:44

...

skapiozza ciekaw jestem czy dostałeś już odpowiedź od Belkina?, pozdrawiam...

Napisalem maila (niestety trzeba uzyc formularza ze strony) do przedstawiciela w Jukeju i Vaterlandzie i niestety brak odp. Do Vaterlandu pisalem nawet z vaterlandowskiego maila i tez nic. Zbieram sie, by do nich zadzwonic, ale malo czasowy jestem w godzinach urzedowych... niemniej postaram sie.

Pozdr.

marek3662

Post autor: marek3662 » niedziela 04 maja 2008, 19:20

Witam wszystkich mam taką prośbę czy mógłby ktoś podrzucić link do karty pcmcia bo mam dokładnie taki sam problem jak w temacie posiadam alesis ioi26 a linki w temacie są już nieaktualne mam laptopa bez złacza firewire kupiłem kartę deelock ale lipa -nie chula wyszkałem tez złącze na chipsecie nec coś takiego http://allegro.pl/item358336311_super_firewire_nec_3_porty_soft_kabel_2_lata_gw.html
n niech ktos pomoze w doborze odpowiedniego sprzetu bo już raz wtopiłem z kartą delock która jest zdaje sie na chipsecia via
początkujący nagrywajacy

ODPOWIEDZ