Hmm ten Poly Evolver bardzo fajny podobnie Future Retro XS oceniam narazie po demach ze stron i youtube, a co sadzicie o DSI Prophet 08 ? ma ktoś może ten syntezator i może powiedzeć coś o nim bliżej ? Jeszcze jedno pytanie bo niechce zawracać ciągle Wam głowy... to może zna ktoś jakiś sklep w PL gdzie można przetestować "zabawki" od DSI ? ostateczna decyzję i tak muszę podjąć sam więc chciałbym mięc możliwość własnej oceny na temat tych sprzętów
Pozdrawiam
Marcin "Hwoarang"
...
Ja kiedyś stałem przed identycznym wyborem:miałem virusa i blofelda, potrzebowałem mocnego analogowego brzmienia, głównie bassu. Wybrałem Propheta i bardzo dobrze się sprawdza, więc także go polecam.
Ja mam wersję z klawiaturą, która także posiada enkodery. Nie mam z nimi żadnych problemów. Wersja z klawiaturą, jest lepiej wykonana niż w module(takie informacje zgromadzilem przed zakupem).
Jeżeli chodzi o bassy, to wydaje mi się, że moog ma bardziej grube i mięsiste brzmienie(jednak nie słyszałem mooga na żywo, tylko demka z internetu).
Dystrybutorem instrumentów DSI, jest firma MBS Pro. U nich możesz przetestować sprzęt. Tylko wcześniej musisz się dowiedzieć, czy mają go na miejscu.
http://www.mbspro.com.pl/
Pozdrawiam
Początkujący muzyk.