autor: lakiernik » piątek 30 lip 2010, 12:12
Z tej wstęgowej klawiaturki można uzyskać b.ciekawe efekty, niemożliwe do uzyskania za pomocą klasycznej klawiatury. najpierw grałem opuszkami palców a ostatnio zabawiam się grając po niej patyczkiem. Np. bardzo szybkie ruchy patyczka z góry do dołu i równocześnie na boki dają efekt kosmicznego arpeggio ze względu na fakt zę przy górnych i dolnych krawędziach ribbona dźwięk jest odcinany a jak jeszcze w tym samym czasie kręcę drugą reką gałkami robi się super ciekawie.
Druga rzecz, że za 250 zł nie kupisz prawdziwego analogowego soundu z analogowymi potencjometrami co zaletą jest dodatkową.Brzmienie naprawdę powala i potrafi zaskoczyć żę tak wiele można uzyskać z tak prostego układu ! Kolejne zastosowanie to preparowanie biblioteki brzmień-sampli pzrepuszczając dźwięki przez układy Monotrona ale o tym już wiesz. Miałem w łapach i w posiadaniu kilka zacnych i mniej zacnych analogów i stwierdzam zę filtr Monotrona jest jednym z najlepszych jaki słyszałem. Za 250 pln? Nie mam pytań...
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman