w ASRocku jest od PLX i spisuje się na medal pod wzgledem opóźnień...
ps. kontroler PLX jest od modelu Extreme4 w górę
ps2. też bym wolał ASRock - przynajmniej jest kontrola wentylatorów z poziomu UEFI
w ASRocku jest od PLX i spisuje się na medal pod wzgledem opóźnień...
ps. kontroler PLX jest od modelu Extreme4 w górę
ps2. też bym wolał ASRock - przynajmniej jest kontrola wentylatorów z poziomu UEFI
Tak do obsługi pci express a ja pisze o PLX dla pci - jak to jest w P67?w Z68 pro3 mam plx dla pci
...
Tak do obsługi pci express a ja pisze o PLX dla pci - jak to jest w P67?w Z68 pro3 mam plx dla pci...
Wiem tylko że jest w Extreme4 P67 kontroler PLX PEX8608, który dba to by urządzenia na PCI-E nie zwalniały/nie blokowały się.
http://www.asrock.com/mb/overview.pl.asp?Model=P67%20Extreme4
Natomiast do starego PCI chyba nic nie ma ... to w sumie przestarzała magistrala i w niektórych płytach już zupełnie nie ma PCI (tylko PCI-E). Natomiast jak ktoś ma tylko jedną kartę na tym PCI, to i tak nic nie będzie się blokować (w nowych płytach chyba wszystko idzie po PCI-E, karta sieciowa na pewno)
Trochę poogoogliłem, i znalazłem notkę że P67 nie obsługuje PCI, tylko w płytach z PCI na P67 znajduje się mostek dla PCI połączony z PCI-E
O tym przecież pisałem - ten mostek też jest od PLX bo takowe w ofercie mają
Luzik jak pisałem
ja mam na Z68 Pro3 EMU 1820m na PCI - wersja 1212m na PCI ma te sama karte bazową
Działa to super