Zmiana akordów gitarowych w ścieżce wav - Melodyne?
Zmiana akordów gitarowych w ścieżce wav - Melodyne?
Mam taki problem potrzebuje zmienić dosłownie dwa akordy w ścieżce gitarowej. Najpierw są trzy akordy, potem jeden się powtarza i dwa kolejne nieco inne.
Próbowałem Melodyne ale nie potrafie wybrać funkcji do rozpoznania dźwięków wchodzących w skład akordów, tylko praca na samych akordach a tym sposobem chyba łatwo tego nie zrobie.
Ma ktoś jakiś pomysł? A może jakaś inna aplikacja? Oczywiście nie biorę pod uwagę faktu, ponownego nagrania i tego typu zmian. Chodzi o prace tylko na ściezce wav.
Dziękuje za wszelkie rady!
Re: Zmiana akordów gitarowych w ścieżce wav - Melodyne?
...Melodyne jest chyba jedyną sensowną aplikacją do manipulacji na polifonicznym materiale. Czy jesteś pewny że używasz najnowszej wersji Melodyne? Wersje bez technologii DNA obsługują tylko materiał monofoniczny. ...
dodam tylko, że najnowsze i legalne 30-dniowe można ściągnąć ze strony producenta... wersja "Editor" ma DNA
[addsig]
Gasiu
Tak, dokładnie, ja mam wersje Editor, którą uruchamia się z pozycji DAW jako efekt, problem tylko jest taki że w górnym menu w pozycji Algorithm są do wyboru Melodic, Percussive, Polyphonic, ale Melodic mam wybrane a pozostałe są nieczynne.
Tym sposobem mogę zmieniać położenie całych akordów co jest bezsensu bo nie stworze dobrze brzmiącego nowego akordu, bez ingerencji w pojedyncze dźwięki.
Może ta wersja jest okrojona, albo spróbuje pobrać ze strony producenta, 30 dni to w sam raz potrzebuje tylko do tego celu, przynajmniej na razie;)