Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
qst
Witam,
od wczoraj jestem użytkownikiem RME Fireface UCX. Pragnę nawiązać kontakt z użytkownikiem takiego urządzenia w celu lepszego poznania tego urządzenia i opanowania TotalMix.
Pozdrawiam
[addsig]
Od niedawna użytkownik RME Fieface UCX
-
fallworm
autor: fallworm » piątek 11 mar 2016, 22:51
Ja mam miedzy innymi RME UCX. Rok doświadczeń. A Ty co w zamian proponujesz

?
-
qst
autor: qst » poniedziałek 14 mar 2016, 08:09
...Ja mam miedzy innymi RME UCX. Rok doświadczeń. A Ty co w zamian proponujesz

?...
Nie wiem co Ci zaproponować. Nie jestem muzykiem. RME Fireface UCX kupiłem aby podrasować sygnał mikrofonowy w radiokomunikacji amatorskiej.Osiągnąłem już dobre efekty.Chciałbym uruchomić nagrywanie w programie Adobe Audition 1,5 . Nie mogę tego skonfigurować aby nagrywał. Chciałem także w Totalmix zapiąć dodatkową wtyczkę max bass lub podobną. Mam MultiRacka Waves. Nie wiem czy wystarczy uruchomić MultiRack z włączonymi wtyczkami czy też trzeba miksować w TotalMix? To nowość dla mnie i muszę przebrnąć przez ten gąszcz informacji.Jeśli jest jakaś szansa pomocy to chętnie skorzystam.
Pozdrawiam
-
JacekH
autor: JacekH » poniedziałek 14 mar 2016, 11:18
......Ja mam miedzy innymi RME UCX. Rok doświadczeń. A Ty co w zamian proponujesz
?...
Nie wiem co Ci zaproponować. Nie jestem muzykiem. RME Fireface UCX kupiłem aby podrasować sygnał mikrofonowy w radiokomunikacji amatorskiej.Osiągnąłem już dobre efekty.Chciałbym uruchomić nagrywanie w programie Adobe Audition 1,5 . Nie mogę tego skonfigurować aby nagrywał. Chciałem także w Totalmix zapiąć dodatkową wtyczkę max bass lub podobną. Mam MultiRacka Waves. Nie wiem czy wystarczy uruchomić MultiRack z włączonymi wtyczkami czy też trzeba miksować w TotalMix? To nowość dla mnie i muszę przebrnąć przez ten gąszcz informacji.Jeśli jest jakaś szansa pomocy to chętnie skorzystam.
Pozdrawiam...
TotalMix to krosownica obsługiwana przez DSP, które ma dodatki w postaci EQ/Dyn/FX - ale wlasne, nie zewnętrzne. Mozna nagrywać sygnał nie tylko "na golasa", ale i przetworzony przez to DSP. Więc każdy dodatkowy procesor - czy wtyczkowy czy sprzętowy musisz wstawić do toru audio zanim go nagrasz. Jeżeli chcesz użyć wtyczek to w niektórych programach możesz je założyć na sygnały wejściowe, w innych trzeba korzystać ze sztuczki z pętlą - uruchamiasz drugi host, tu wstawiasz wtyczkę i włączasz programowy monitoring, wychodzący sygnał kierujesz na wyjścia, które z kolei wewnętrzna pętlą przesyłasz na wejścia rejestrowane w drugim programie. Ma to sens jedynie w przypadku live, ale pamiętaj o opóźnieniu całego sygnału przez wirtualne procesory.
Jacek
-
qst
autor: qst » poniedziałek 14 mar 2016, 13:54
.........Ja mam miedzy innymi RME UCX. Rok doświadczeń. A Ty co w zamian proponujesz ?... Nie wiem co Ci zaproponować. Nie jestem muzykiem. RME Fireface UCX kupiłem aby podrasować sygnał mikrofonowy w radiokomunikacji amatorskiej.Osiągnąłem już dobre efekty.Chciałbym uruchomić nagrywanie w programie Adobe Audition 1,5 . Nie mogę tego skonfigurować aby nagrywał. Chciałem także w Totalmix zapiąć dodatkową wtyczkę max bass lub podobną. Mam MultiRacka Waves. Nie wiem czy wystarczy uruchomić MultiRack z włączonymi wtyczkami czy też trzeba miksować w TotalMix? To nowość dla mnie i muszę przebrnąć przez ten gąszcz informacji.Jeśli jest jakaś szansa pomocy to chętnie skorzystam. Pozdrawiam...
TotalMix to krosownica obsługiwana przez DSP, które ma dodatki w postaci EQ/Dyn/FX - ale wlasne, nie zewnętrzne. Mozna nagrywać sygnał nie tylko "na golasa", ale i przetworzony przez to DSP. Więc każdy dodatkowy procesor - czy wtyczkowy czy sprzętowy musisz wstawić do toru audio zanim go nagrasz. Jeżeli chcesz użyć wtyczek to w niektórych programach możesz je założyć na sygnały wejściowe, w innych trzeba korzystać ze sztuczki z pętlą - uruchamiasz drugi host, tu wstawiasz wtyczkę i włączasz programowy monitoring, wychodzący sygnał kierujesz na wyjścia, które z kolei wewnętrzna pętlą przesyłasz na wejścia rejestrowane w drugim programie. Ma to sens jedynie w przypadku live, ale pamiętaj o opóźnieniu całego sygnału przez wirtualne procesory.
Jacek...
Jacku,
juz powoli pracuję i Totalmix mam pokrosowany. Miałbym jeszcze kilka pytań. Napisałem na priv. Temat głównie dotyczy konfiguracji Adobe Audition aby skierować sygnał z Totalmix.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam