. Fakt, że najstarsze drivery mam do UFX1204 z 2013-tego, więc w miarę "nowe"
. Fakt, że najstarsze drivery mam do UFX1204 z 2013-tego, więc w miarę "nowe"  . 1903 na razie w ogóle nie tykam. czekam, aż mi się Steinber określi
. 1903 na razie w ogóle nie tykam. czekam, aż mi się Steinber określi 
 . Fakt, że najstarsze drivery mam do UFX1204 z 2013-tego, więc w miarę "nowe"
. Fakt, że najstarsze drivery mam do UFX1204 z 2013-tego, więc w miarę "nowe"  . 1903 na razie w ogóle nie tykam. czekam, aż mi się Steinber określi
. 1903 na razie w ogóle nie tykam. czekam, aż mi się Steinber określi 
 .
. . Ale z odrobiną chęci i wiedzy działa i pod Win10 choć teoretycznie nie powinien... Może jakbym miał jakieś naprawdę stare graty które wymagają starszego systemu, siedziałbym pod XP czy 7-ką, a tak wychodzą zaraz procki pokroju 3950X z 16 rdzeniami - nie ma siły żeby starszy system sobie z tym poradził
. Ale z odrobiną chęci i wiedzy działa i pod Win10 choć teoretycznie nie powinien... Może jakbym miał jakieś naprawdę stare graty które wymagają starszego systemu, siedziałbym pod XP czy 7-ką, a tak wychodzą zaraz procki pokroju 3950X z 16 rdzeniami - nie ma siły żeby starszy system sobie z tym poradził  . Tylko po co mamy płacić nerwami i stratą czasu za problemy wieku - ekhm - "dziecięcego" Win10? Ja tam czekam aż wyjdzie "złota" wersja pod muzę z gotowymi modami i testuję
. Tylko po co mamy płacić nerwami i stratą czasu za problemy wieku - ekhm - "dziecięcego" Win10? Ja tam czekam aż wyjdzie "złota" wersja pod muzę z gotowymi modami i testuję  .
.
 i pewnie dlatego nie mam problemów.
 i pewnie dlatego nie mam problemów. . Jak wyszedł Win8 też patrzyłem jak na g####, ale po 8.1 i update'ach... cóż... Chyba się przekonałem jak kupiłem laptopa z licencją Win 8.1 Pro, chciałem zmienić od razu na Win7 ale dałem jej szansę. Okazuje się że to całkiem sprawny systemik. Myk - wersja modowana, parę tweaków i jest ok
. Jak wyszedł Win8 też patrzyłem jak na g####, ale po 8.1 i update'ach... cóż... Chyba się przekonałem jak kupiłem laptopa z licencją Win 8.1 Pro, chciałem zmienić od razu na Win7 ale dałem jej szansę. Okazuje się że to całkiem sprawny systemik. Myk - wersja modowana, parę tweaków i jest ok  . Pewnie Win10 by mi problemów też nie robił (ostatnio kupiłem Zoom L12 do spółki z Zoom UAC2 + klawiatury sterujące), ale... "Ja tam swoje wiem"
. Pewnie Win10 by mi problemów też nie robił (ostatnio kupiłem Zoom L12 do spółki z Zoom UAC2 + klawiatury sterujące), ale... "Ja tam swoje wiem"  .
. ) coś czuję że starsze OSy będą średnio współpracować z nim - także na 100% kupię Win10Pro (podobno przebudowali scheduler żeby nie skakać pomiędzy CCX-ami). Boję się jedynie o współpracę mojego Zooma UAC2 z chipsetami od AMD, bo podobno jest loteria (eh, stare czasy z chipsetami FW)... To jedyny powód dla którego kiszę się na lapku z Haswell'em 4810MQ - jak działa, po co zmieniać
) coś czuję że starsze OSy będą średnio współpracować z nim - także na 100% kupię Win10Pro (podobno przebudowali scheduler żeby nie skakać pomiędzy CCX-ami). Boję się jedynie o współpracę mojego Zooma UAC2 z chipsetami od AMD, bo podobno jest loteria (eh, stare czasy z chipsetami FW)... To jedyny powód dla którego kiszę się na lapku z Haswell'em 4810MQ - jak działa, po co zmieniać  .
. . Wolę się skupić na robocie niż na udrach ze sprzętem - za czasów 98SE/XP/Visty się w to bawiłem i wyznaję zasadę - "lepsze jest wrogiem dobrego"
. Wolę się skupić na robocie niż na udrach ze sprzętem - za czasów 98SE/XP/Visty się w to bawiłem i wyznaję zasadę - "lepsze jest wrogiem dobrego"  .
.
 . Po prostu zmarnowałem kiedyś wieeele godzin na walkę z wiatrakami - obecnie korzystam ze sprawdzonych rozwiązań. Wy macie problemy z najnowszym update - mi skonfigurowany system pod muzykę może chodzić i 20 lat i tam się nic nie stanie. Skoro coś działa, po co to zmieniać? Ja rozumiem jeszcze jakbym zyskiwał na wydajności czy latencji, ale nic takiego raczej nie ma miejsca
. Po prostu zmarnowałem kiedyś wieeele godzin na walkę z wiatrakami - obecnie korzystam ze sprawdzonych rozwiązań. Wy macie problemy z najnowszym update - mi skonfigurowany system pod muzykę może chodzić i 20 lat i tam się nic nie stanie. Skoro coś działa, po co to zmieniać? Ja rozumiem jeszcze jakbym zyskiwał na wydajności czy latencji, ale nic takiego raczej nie ma miejsca  . Do "cywilnego" użytku dyszka jak najbardziej - ba, zauważyłem że nieco lepiej sobie radzi z niektórymi starszymi programami czy nawet grami, lepiej zarządza pewnymi sprawami (szczególnie na nowszych komputerach) no i jest up-to-date jeśli chodzi o najnowsze tematy.
. Do "cywilnego" użytku dyszka jak najbardziej - ba, zauważyłem że nieco lepiej sobie radzi z niektórymi starszymi programami czy nawet grami, lepiej zarządza pewnymi sprawami (szczególnie na nowszych komputerach) no i jest up-to-date jeśli chodzi o najnowsze tematy. .
. .
.

tym bardziej że na rynku brak tak dość wszechstronnej karty (nie znalazłem nic z phono in)
 tym bardziej że na rynku brak tak dość wszechstronnej karty (nie znalazłem nic z phono in)Z kartą w dziesiątce nie ma najmniejszych problemów ale... tylko do wersji 1809. SXa też się powinno dać odpalić.PWA pisze: ↑niedziela 21 paź 2018, 10:34Obawiam się, że zarówno SX2 jak i e-mu są zbyt leciwe, żeby pociągnąć na Windows 10. Chyba jedynymi opcjami są powrót do 7-ki lub wymiana Kubusia i karty. Tu masz listę kompatybilności Kubusia z Windows 10. Nie oznacza to, że inne wersje nie będą chodzić na 10-tce, ale te zostały przetestowane przez Steinberga.
Co do karty , to zerknij na ten wątek... ludzie mieli ten sam problem, więc może będzie pomocny. Ktoś tam napisał, że zastosował jakiś driver i mu poszło, ktoś inny jakiś workaround z wbudowaną kartą audio i też jakoś to chodzi.
https://answers.microsoft.com/en-us/win ... d392ad5112