Jaki mikrofon do karaoke?
Jaki mikrofon do karaoke?
...do użytku domowego w cenie do 100 zł (o ile taki wogóle istnieje
) moge kupić aby mieć w miare dobrą jakość dźwięku efekt właśnie za niską cene. Nie proponujcie mi drogich Behringerów, MXLów itp itd ponieważ naprawdę nie mam dużo kasy a taki tani a dobry mikrofon jest mi potrzebny. I najlepiej z małym jackiem, chyba że jest przejściówka na duży ale niekoniecznie musi być, ponieważ nie posiadam mixera (mam... ale w szkole, a dyrektor chyba nie pożyczy ;). Co do czułosci to nie musi być zbyt wielka bo nie chce zbierać dźwięków z całego domu. A tak na marginesie to czytałem forum i nic o TAK TANICH mikrofonach nie znalazłem.
aro - ruda ślaska
Re: Jaki mikrofon do karaoke?
Z "malym jackiem" to kolego dostaniesz tylko multimedie
polecam SAMSON R21S za 116zl. Nie jest to zadna rewelacja, ale bylem pare razy zmuszony uzyc ich jako pomocniczych vocalowych i wszystko wyszlo calkiem znosnie.
poza tym w TYM SKLEPIE masz
IMG STAGE LINE DM-1000 za 89zl (nie znam, ale Stage Line raczej mi sie do tej pory nie podobal)
IMG STAGE LINE DM-2100 za 99zl
TUAJ :
SHURE C606N za 106 (marka shure niestety nie zawsze daje gwarancje brzmienia! Spotkalem pare takich "beta green" o dzwieku ponizej krytyki)
[addsig]
polecam SAMSON R21S za 116zl. Nie jest to zadna rewelacja, ale bylem pare razy zmuszony uzyc ich jako pomocniczych vocalowych i wszystko wyszlo calkiem znosnie.
poza tym w TYM SKLEPIE masz
IMG STAGE LINE DM-1000 za 89zl (nie znam, ale Stage Line raczej mi sie do tej pory nie podobal)
IMG STAGE LINE DM-2100 za 99zl
TUAJ :
SHURE C606N za 106 (marka shure niestety nie zawsze daje gwarancje brzmienia! Spotkalem pare takich "beta green" o dzwieku ponizej krytyki)
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
No rozumiem że na małego jacka to bedzie ciężko ale może ktoś wie jak obejść to (kable? przejściówki?) bo mam na karcie tylko wejście Mic na małego jacka.
aro - ruda ślaska
...No rozumiem że na małego jacka to bedzie ciężko ale może ktoś wie jak obejść to (kable? przejściówki?) bo mam na karcie tylko wejście Mic na małego jacka....
Zlutuj - albo popros kogos - kabelek XLR - maly jack
Ale jak chcesz uzywac preampu z karty multimedialnej to sie nie przejmuj sie tak bardzo mikrofonem... kup jakikolwiek "kareoke" za 40 zeta na straganie od ruska i bedzie git. Zdarzaja sie nawet takie z malymi jackami.
"multimedialne" odradzam w kazdym przypadku.
Tylko UWAGA bo karty multimedia maja na wyjsciu MIC napiecie 5V do zasilania microfow elekretowych! Warto dac w szereg jakis kondziolek...
[addsig]
Zlutuj - albo popros kogos - kabelek XLR - maly jack
Ale jak chcesz uzywac preampu z karty multimedialnej to sie nie przejmuj sie tak bardzo mikrofonem... kup jakikolwiek "kareoke" za 40 zeta na straganie od ruska i bedzie git. Zdarzaja sie nawet takie z malymi jackami.
"multimedialne" odradzam w kazdym przypadku.
Tylko UWAGA bo karty multimedia maja na wyjsciu MIC napiecie 5V do zasilania microfow elekretowych! Warto dac w szereg jakis kondziolek...
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
kup kabel XLR-mini jack z wbudowanym przedwzmacniaczem, bo jak wepniesz bezposrednio majka w karte to marny efekt uzyskasz... taki kabel na allegro kupic mozesz... zapytaj Montera
...co do mikrofonu mozesz zainwestowac w shura C606
...co do mikrofonu mozesz zainwestowac w shura C606
Na allegro są fajne mikrofony ale właśnie większość z dużym jackiem. Czy jak dam przejściówke na mały jack to jakość się znacznie zmieni?
aro - ruda ślaska
...kup kabel XLR-mini jack z wbudowanym przedwzmacniaczem, bo jak wepniesz bezposrednio majka w karte to marny efekt uzyskasz... taki kabel na allegro kupic mozesz... zapytaj Montera
...co do mikrofonu mozesz zainwestowac w shura C606...
hmmm no to możesz dać do linka do tej aukcji? I jeszcze pytanie. Czy ten kabel poszedłby bezpośrednio od mikrofonu do karty (na mały jack oczywiście) czy coś jeszcze trzeba dodać? Sory że zadaje takie banalne pytania ale w tym temacie to akurat nie siedze zbytnio więc pytam ekspertów o porade
...co do mikrofonu mozesz zainwestowac w shura C606...
hmmm no to możesz dać do linka do tej aukcji? I jeszcze pytanie. Czy ten kabel poszedłby bezpośrednio od mikrofonu do karty (na mały jack oczywiście) czy coś jeszcze trzeba dodać? Sory że zadaje takie banalne pytania ale w tym temacie to akurat nie siedze zbytnio więc pytam ekspertów o porade
aro - ruda ślaska
-
Max_to_max
Czy jak dam przejściówke na mały jack to jakość się znacznie zmieni? ...
:) Dobre to jest...
...
...
mówie ci łosiu że jak coś napisze i nie po waszemu to musicie mnie zrozumieć bo ja w tym nie siedze zbytnio, nie wiem o co ci chodzi ale mnie gosciu denerwujesz
...
mówie ci łosiu że jak coś napisze i nie po waszemu to musicie mnie zrozumieć bo ja w tym nie siedze zbytnio, nie wiem o co ci chodzi ale mnie gosciu denerwujesz
aro - ruda ślaska
No właśnie- trzeba pomagać każdemu- nie ważne, czy jest to pytanie 'proste', czy 'trudne'... Każda przejściówka w jakimś stopniu wpłynie na jakość połączenia- moim zdaniem nie masz co się przejmować przejściówką- wszystko będzie spoko grało (nie będzie to oczywiście holllllywód studio, ale sam mówisz, że nie o to Tobie chodzi)! Shure c606 to dobry wybór jak za taką malutką cenę- kiedyś miałem okazję słyszeć- w moim przypadku podpinałem do konsolety z przedwzmacniaczami- niestety karty multimedialne wiadomo jakie mają przedwzmacniacze lub nie mają ich wcale... ale będzie dobrze! Trzymaj się!