2x mono into 1?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Re: 2x mono into 1?

Post autor: matiz » piątek 06 sty 2006, 11:29

hmm....no niby tak też można, tylko czy wówczas zwarcie obu wejść

/ bo rozumiem że tak to mam zrobić/ nie stworzy takich samych problemów

jak na wyjściu?

Nie "niby tez tak mozna" tylko tak trzeba

Problemow nie stworzy, jezeli gitara (gitara?) "zasili" oba wejscia pierwszych efektow. Zwykle impedancja wejsciowa efektow gitarowych jest spora, wiec problemow nie bedzie.

Miałem ochotę na pełną separację obu łańcuchów tak więc nadal oczekuję na opinie o w/w mikserkach

Tak? To wez zestaw taki lancuch efektow, najlepiej z jakims distorem w srodku, i posluchaj, co daje na wyjsciu bez sygnalu, z krotkim nawet kabelkiem na wejsciu

Awatar użytkownika
acoto

Post autor: acoto » piątek 06 sty 2006, 12:15

MATIZ mnie zdemaskował!!!!

tak oczywiście chodzi o gitarę / na wejściu/ a przede wszystkim o właściwą

konfigurację pedalboardu . Miałem ochotę na proste dostosowanie istniejącej konfiguracji / czyli jak na początku AB switch póżniej dwa niezależne łańcuchy efektów / , nie było problemów bo każdy łańcuch

zasilał inny piec. Zachciało mi się podłączyć to wszystko pod jeden i

miałem nadzieję że obędzie się bez większej przebudowy pedalboardu

Niby dać switch na koniec nie problem tylko że on ma 1 wejście i 3 wyjścia.

Znaczy się zainwestować w inny switch no i jakaś przejściówka typu Y

na wejście. Znacznie łatwiej byłoby postawić na koniec jakieś kolejne pudełko, z tego co piszecie mikserek odpada. Hmmm... to chyba pozostanę przy 2 piecach / może troszkę mniejszych /

Niemniej wielkie dzięki , całe życie się człowiek uczy.

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » piątek 06 sty 2006, 13:42

Niby dać switch na koniec nie problem tylko że on ma 1 wejście i 3 wyjścia

Jak to jest pasywny switch czyli tylko przelacznik, to on raczej nie ma wyjsc i wejsc i mozna go podlaczyc w obie strony. Jedna, co mi przychodzi do glowy, to jezeli to jest porzadny rozdzielacz, to powinien zwierac niewykorzystywane wyjscia, co w przypadku odwrotnego polaczenia spowoduje, ze bedzie zwieral wyjscia efektow, ale to nie jest grozne.

Awatar użytkownika
acoto

Post autor: acoto » piątek 06 sty 2006, 14:14

...Niby dać switch na koniec nie problem tylko że on ma 1 wejście i 3 wyjścia

Jak to jest pasywny switch czyli tylko przelacznik, to on raczej nie ma wyjsc i wejsc i mozna go podlaczyc w obie strony. Jedna, co mi przychodzi do glowy, to jezeli to jest porzadny rozdzielacz, to powinien zwierac niewykorzystywane wyjscia, co w przypadku odwrotnego polaczenia spowoduje, ze bedzie zwieral wyjscia efektow, ale to nie jest grozne....

The major improvement is the addition of a relay by means of which you use the footswtich only for turning on and off the relay. Thanks to that the signal from your guitar doesn't go trough the switch (most of them are NOT DESIGNED for this purpose, though this is the case in many other A/B switches available on the market). The relay used in our device has been specially designed for transmitting such signals.

Notice: Due to the high power consumption by the relay (approx. 2x40mA) there is no possibility to use a battery to supply the Looper!!! But it is not a problem since you can install it into your pedal board which has AC/DC adapter.

9V DC socket configuration

Examples of use:

1. Choosing the signal receiver, and MUTE Tuning option

2. Signal patch selection with set of effect connected to separate mixer channels.

taki jest ten switch /chyba aktywny / obrazki się nie wkleiły ale na samym dole ,punkt 2 - tym się sugerowałem zakładając topic.

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » piątek 06 sty 2006, 14:54

taki jest ten switch /chyba aktywny /

A tam aktywny - przekazniki.

obrazki się nie wkleiły ale na samym dole ,punkt 2 - tym się sugerowałem zakładając topic.

Ani obrazki ani nic - ale dlaczego jeszcze nie podlaczyles odwrotnie chocby na probe, tego nie rozumiem...

fabio

Post autor: fabio » piątek 06 sty 2006, 17:23

To najlepiej chyba zasatosować podwójnego switcha, tzn:

0----1-blok efektów---0

gitara----0 0------wzmacniacz

\\ 0---2-blok--------------0 /

|____________________|

na dwusekcyjnym footswitchu, wtedy nie mam mowy o żadnych zakłóceniach czy zwieraniu wejść. Pozdro!

ODPOWIEDZ