Trwałość słuchawek Beyerdynamic DT-150
Re: Trwałość słuchawek Beyerdynamic DT-150
ale bardziej wkurza mnie że ten materiał skóropodobny brudzi, jak zakładam to zostają mi na twarzy ciemne plamy :)
Robił ktoś zamienne muszle do tych słuchawek?
Wydać 100zł na muszle i po paru miesiącach powtórka z rozrywki, o nie.
Zastanawiam się nad uszyciem swoich, może ktoś się bawił, ma szablony albo cuś?
ogolnie staram sie nie korzystac z tych słuchawek
...w moich DT-150 , ktorych praktycznie nie uzywam ... rozkleił sie lewy ""nausznik"" to co przylega do ucha ... ta sama słuchawka gra ciszej , nie wiewm czy to jest spoeodowane zawirowaniami ktore powstaja w ten skutek ...
ogolnie staram sie nie korzystac z tych słuchawek ...
O, fajnie że się odzywasz, Master. Pamiętam wątek, w któym Arkusz skutecznie przekonywał ludzi do DT, w tym i iebie :) Jak oceniasz słuchawy po tych kilku latach? Zadałem Ci to pytanie już tutaj: http://www.eis.com.pl/virtual/modules.php?op=modload&name=Forum&file=viewtopic&topic=9986&forum=10, ale chyba nie miałeś okazji ostatnio tam zaglądać.
mam 770 i z 2 lata temu odpadla mi tylko blaszka z logo... niema to chyba zbyt duzego wplywu na dzialanie podczas masteringu wokali i innych bardziej zaawansowanych czynnosci... ehe, zeby blaszke przykleic uzylem super glue, bardzo dobry klej, polecam swoja droga... ogolnie fajne sluchawki, podczas zimu sluza mi jako nauszniki bo miekkie maja poduchy...
ogolnie staram sie nie korzystac z tych słuchawek ...
O, fajnie że się odzywasz, Master. Pamiętam wątek, w któym Arkusz skutecznie przekonywał ludzi do DT, w tym i iebie :) Jak oceniasz słuchawy po tych kilku latach? Zadałem Ci to pytanie już tutaj: http://www.eis.com.pl/virtual/modules.php?op=modload&name=Forum&file=viewtopic&topic=9986&forum=10, ale chyba nie miałeś okazji ostatnio tam zaglądać.
nie uzywam ich prawie w ogole, a jesli juz to w czasie nagrywania wokali poza tym lewy kanał gra ciszej, rozkleiły sie , maja przerysowana góre . ostatnio zakupiłem Sennheiser HD 650. o niebo fajnieszje słuchawki , graja dosyc neutralnie jak na moje ucho .. .jednak to tylko słuchawki , zamierzam przetestowac ULTRASONE PRO 750 .
nie uzywam ich prawie w ogole, a jesli juz to w czasie nagrywania wokali poza tym lewy kanał gra ciszej, rozkleiły sie , maja przerysowana góre . ostatnio zakupiłem Sennheiser HD 650. o niebo fajnieszje słuchawki , graja dosyc neutralnie jak na moje ucho .. .jednak to tylko słuchawki , zamierzam przetestowac ULTRASONE PRO 750 .
...
Czyli zgodnie z obietnicą powinieneś wystawić Arkuszowi rachunek ;) Co jeszcze oprócz góry Ci w nich przeszkadza?
...
...
Czyli zgodnie z obietnicą powinieneś wystawić Arkuszowi rachunek ;) Co jeszcze oprócz góry Ci w nich przeszkadza?
moze to moje uszy ...ale po prostu nie lubie tych słuchawek .
************* Zgadza się. Szalenie dużo zależy od kształtu małżowin usznych, każdy ma inne a to determinuje wrażenia słuchowe. Dlatego tak ważne jest, aby móc słuchawek "spróbować" przed zakupem. Dla moich małżowin DT-150 są idealne. Uwielbiam je, i mocno eksploatuje od prawie 4 lat i nie mam żadnych kłopotów. Jedyne co zauważyłem, to to że potrafią kompletnie inaczej zagrać ten sam miks na różnych wzmacniaczach - dlatego istotne jest dobre "napędzenie ich". Ja polecam.
moze to moje uszy ...ale po prostu nie lubie tych słuchawek ....
[addsig]
DT 150 , strasznie duzo góry ... to powoduje ze nie mozesz słuchac długo , uszy bolą ... po za tym te słuchawki jak wiele zreszta innych aby grac poprawnie musza byc napedzane dobrym wzmacniaczem...