Access Virus TI - 24bit audio przez USB?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Łukasz1985

Re: Access Virus TI - 24bit audio przez USB?

Post autor: Łukasz1985 » poniedziałek 26 paź 2009, 07:37

......... przez usb barwy brzmia glosno i soczyscie a przez analog out sa ciche i jakby wykastrowane Co to moze być? Czy tak ma byc?

Bardzo prosze o odpis....
Wiele by wyjaśniło jeśli podał byś jaką masz kartę dźwiękową w kompie przez którego odtwarzasz sygnał z USB Virusa TI. ...
Witam. Chyba sygnal analogowy a nie USB Karta pod jaka podlanaczam Virusa to ESI JULI@ przez mikse compact 4. W sumie porownywalem juz dokladnie ustawielm identyczny poziom glosnosci i nie ma prawie roznicy.
Chyba sam nie wiesz o co pytasz. Jeśli podłączasz Virusa do kompa przez USB to musisz ten sygnał odtworzyć (przetworzyć sygnału cyfrowy na analogowy) przez kartę audio w tym wypadku ESI JULI@ więc nie chodzi mi o sygnał analogowy tylko cyfrowy podawany z Virusa. Jeśli chcesz porównać brzmienie z USB Virusa odtwarzane analogowo na przetwornikach D/A karty w PC musisz porównywać je z sygnałem analogowym wyjść liniowych z Virusa bez wprowadzania go do karty dźwiękowej. Będzie to proste porównanie brzmień przetworników D/A ESI JULI@ i D/A Virusa TI. Ale widzę że tobie chyba tylko chodziło o głośność bo wycofałeś się z braku soczystości i wykastrowania sygnału (patrz pierwszy post).

Witam.Mam pytanie czy jesli bende uzywal virusa ti jako karty dzwiekowej i bende nagrywal przez niego wokal (jeden kanal) virus bedzie podpiety usb do kompa to czy sygal bedzie nagrany w 24 bitach? ...

To jak odpowie ktos na moje pytanie?:)

[addsig]
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

ODPOWIEDZ