EFI-X czyli OSX na dowolnym PC

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
mr-hammond

Re: EFI-X czyli OSX na dowolnym PC

Post autor: mr-hammond » poniedziałek 23 lis 2009, 17:23

Mnie ciekawi czy da się na tym pracować stabilnie pomijając kwestie legalności, gdyż padło takie pytanie a zeszło na "piractwo".

Ja z mojego macbooka  pro jestem zadowolony i bardzo lubie ten system

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » wtorek 24 lis 2009, 00:03

Mnie ciekawi czy da się na tym pracować stabilnie pomijając kwestie legalności, gdyż padło takie pytanie a zeszło na "piractwo".

Ja z mojego macbooka  pro jestem zadowolony i bardzo lubie ten system

Hm informację w ogóle że to działa otrzymałem od moich kolegów , nomen omen naukowców na pewnej uczelni. Właściwie dla tego zainteresowałem się tym tematem bo wcześniej tylko słyszałem że można ale nie interesowały mnie kwestie techniczne bo nie miałem zamiaru nic kupować. Zresztą teraz też się nie rozpędzam.
Wiem już natomiast że koledzy twierdzą że tego rodzaju konstrukcje z dobrze dobranymi komponentami chodzą bardzo dobrze i bez problemów. Wszyscy też mają oryginalne macbooki pro więc mają z czym konfrontować. Jeśli chodzi o problemy prawne to na razie jak czytałem, nawet sądy mają kłopot jak to rozstrzygnąć, a w Europie ponoć zapis o zakazie używania osx na innym kompie niż mac jest mocno dyskusyjny. Firmy w niemczech od jakiegoś czasu legalnie to sprzedają. Więc poczekajmy jak się sprawy potoczą zanim spadnie grad kamieni:-)

Mam nadzieję że nie obrażam nikogo tym wątkiem

perfektsound

Post autor: perfektsound » wtorek 24 lis 2009, 13:14

W pełni legalnie, bez kombinacji i bez hakowania:

https://www.pearc.de/

Alternatywna muzyka elektorniczna.

ODPOWIEDZ