Z Nowym Rokiem z nowym VAT-em

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Re: Z Nowym Rokiem z nowym VAT-em

Post autor: Groover » wtorek 18 lis 2003, 07:50

...myślę, że duża rola mediów branżowych (i tych drukowanych, i internetowych), by taka sytuacja nie miała miejsca. Poza tym... już teraz duże sklepy zachodnie głęboko penetrują polski rynek i nawet jeśli nie otworzą swoich sklepów w Polsce to będą zabiegać (ba - już zabiegają :) ) o nasz rynek.

Pozdro

Groover...

Jakie to sklepy .... ?

A jesli nawet , to i tak sie popłaca gdyz w polsce za ten sam towar moga dostac wieksze pieniadze , A jesli jest to firma zagraniczna , to jest zwolniona z płacenia podatkow, .

Kiedys ktos powiedział " Polska to Kraj o dziwnym ustroju , ktory jak by wprowadzic na pustyni to po miesiacu by piachu zabrakło ""

...

odrobina optymizmu! Co tak smutno?

:)

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » wtorek 18 lis 2003, 08:26

J nie chcę żeby u nas były ceny tak jak w dojczlandzie. Wole chleb za 1.20 PLN a nie za 10 PLN, oraz kawę w dużej filiżance za 3 PLN a nie naparstek za za 12 PLN....a rzeczywistość podatkowa po maju 2004 zaskoczy Was w zupełnie inny sposób. Zobaczycie. Będzie wielkie zdumienie.
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
Orbit

Post autor: Orbit » wtorek 18 lis 2003, 08:46

...J nie chcę żeby u nas były ceny tak jak w dojczlandzie. Wole chleb za 1.20 PLN a nie za 10 PLN, oraz kawę w dużej filiżance za 3 PLN a nie naparstek za za 12 PLN....a rzeczywistość podatkowa po maju 2004 zaskoczy Was w zupełnie inny sposób. Zobaczycie. Będzie wielkie zdumienie. ...

Ja pisałem o cenach w ksklepach Muzycznych ..... no chociaz w tym przypadku mozesz miecy miestety racje . i tego sie takze obawiam. Narazie nasz kochany Rzad wszystko tłumaczt wymogami Unji , bardzo Ciekawe, potem sie okazuje ze unja wcale takich wymogow nie ma . Tak jest np. z kasami fiskalnymi w Taxowkach . No ale to chyba temat na Inne forum

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » wtorek 18 lis 2003, 09:15

"Ja jestem za tym aby ceny były takie jak w niemczech .... Przynajmiej "

Orbit, myślisz, że ktoś u nas w Kraju dokona jakiegoś podziału na ceny w sklepie spożywczym i ceny w sklepie muzycznym? Ceny to ceny. Nic nie poradzisz. Możesz byc pewny, że jak przyjdzie wyrównać do jakiegoś poziomu to na pewno nie będzie to wyrównywanie w dół.

a tak w ogóle to ja jestm optymmistą, żeby nie było, że maluję jakis czrny scenariusz. Nie jest problemem dla naszych rządzących wyciagnąć nam z kieszeni ( wyższe ceny = wyższe podatki ) pieniądze. To naprawdę nie jest problem. Problemem jest PRETEKST. Kiedyś był "Balcerowicz", potem "naprawy po błędach poprzednich ekip", teraz będą "wymogi junijne"...a potem jakiś następny itd..

przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
djx76

Post autor: djx76 » wtorek 18 lis 2003, 22:39

.........I co Wy na to?: http://www.sound.pl/static/apel.htm ...

Jestem za tym, aby ujednolicić stawkę VAT, ale na 0% ...

Hardi, ty bys chciał wszystko za darmo. he he. ...

za darmo to teraz nic nie ma
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)

Awatar użytkownika
shearly

Post autor: shearly » wtorek 18 lis 2003, 23:18

za darmo to teraz nic nie ma...

Nie prawda.Nie problem oberwac po ryju...za darmo...
...phi...

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » środa 19 lis 2003, 10:20

a prop podanego linku: a nie mówiłem ?

nie ma to jak "wymogi junijne", do wszystkiego będą pasować

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » środa 19 lis 2003, 10:45

...za darmo to teraz nic nie ma...

Nie prawda.Nie problem oberwac po ryju...za darmo... ...

A czasami nawet za darmo można mandat dostać. Raz dostałem za to, że wjechałem samochodem na rynek i zatrzymałem się pod hurtownią, aby załadować towar. Był tam znak "zakaz wjazdu", a pod nim tabliczka z napisem „za wyjątkiem mieszkańców i samochodów na czas załadunku i rozładunku towaru”. Ja ładowałem towar, a mandat dostałem, czyli za darmo go dostałem. Udało mi się wywalczyć sprawę w Sądzie Grodzkim. Drugi raz był bardzo podobny. Panowie ze straży miejskiej nudzą się chyba.
gadu-gadu 4021735

ODPOWIEDZ